3 tips til den perfekte have – så din sommer kan vare endnu længere

Haverne rundt om i landet bliver en vigtigere og vigtigere del af folks hjem. Udover at kunne bruges til at gro og dyrke alskens planter og frugt, er det også blevet et område, som i højere grad bruges til at afholde fester og komsammener, slappe helt af og til at underholde børnene.

Der findes mange måder at indrette sin baghave på, og alt afhængigt af, hvad den skal bruges til, kommer her 4 tips til, hvordan du kan få mere nytte ud af din have og forhåbentlig få glæde af den længere tid end den tid den danske sommer varer. Med en overdækket træterrasse er du eksempelvis allerede nået et godt stykke af vejen.

1.   Del din have op i mindre dele

Fat et stykke papir og tegn en skitse af din have. Når du har skitseret haven, skal du nu overveje, hvad din have skal kunne.

Det kan være at børnene skal have et legeområde, måske i skal have en køkkenhave eller en lækker overdækket træterrasse. Lige meget hvad din have skal bruges til, er det altid en god start at få sat struktur på projektet inden i giver jer i kast med renoveringen.

Når i har fået styr på, hvad haven skal kunne, bliver det også meget mere overskueligt at give sig i kast med det. Så slipper du nemlig for at skulle tage stilling til hele haven på en gang, men kan tage det i mindre bidder.

2.   Gør terrassen til havens midtpunkt – for den bliver brugt meget

Når man opholder sig i sin have, er det ofte på terrassen at tiden bliver brugt. Den er både velegnet til at holde middagsselskaber og havefester, men samtidig også til at ligge og nyde solens stråler, mens børnene render rundt og leger. Derfor er det en god idé at placere sin terrasse velovervejet.

Mange vælger at ligge deres terrasse vendt mod syd, så man kan nyde solen det meste af dagen. Men det er også en mulighed at have en øst – eller vestvendt terrasse, så man enten kan få ekstrameget ud af morgen – eller aftensolen. Så find ud af, hvornår du skal bruge din terrasse mest og placér den derefter.

Derudover er det vigtigt, at din terrasse er lettilgængelig. Så sørg for at placerer den med udgang til enten køkkenet eller stuen, så man nemmest har adgang til den.

3.   Husk skyggen og giv plads til afslapning

Du kan få meget mere glæde ud af din have, hvis du også forbereder dig på de allervarmeste måneder. Mange, specielt danskere, tænker mest på at deres have skal være optimeret til at kunne bruges om sommeren. Det betyder at haver ofte bliver meget åbne for at give plads til solens stråler. Man skal jo ikke risikere at gå glip af de få måneders sommer, som vores ganske danske land oftest byder på. Her er det vigtigt at du husker på, at solen i løbet af dagen kan være rigtig kraftig, også i Danmark. Så overvej at indrette områder med skygge.

En rigtig god løsning her kan være at få en overdækket træterrasse – så er i både beskyttet mod solens stråler samtidig med at i kan få glæde af jeres terrasse, selvom vejret ikke helt arter sig efter jeres planer – også hele foråret og efteråret, hvor vejret bliver mere ustadigt.

Hvis du har hænderne skruet ordentligt på, kan du hos dorchdanola.dk få alt det værktøj der skal bruges, hvis du selv vil bygge din egen overdækkede træterrasse.

Comments are closed.

powered by Typeform