En polterabend er en sjov tradition, der ofte foranlediger en vild aften med drengene, inden man endelig slår sig ned med sin udkårne og for alvor begynder på voksenlivet.

Derfor er det også vigtigt, at I som brudgommens kammerater planlægger en aften, som han ikke kommer til at glemme i den nærmeste fremtid, men som han også gerne vil vedkendes om 20 år. I bør huske, at der ikke er andre forventninger end jeres egen, og at aftenens forløb selvfølgelig bør bestemmes af jeres og brudgommens interesser.

Kom op i højderne

Hvis I for eksempel er en vennegruppe, der godt kan lide at have de vildt og lade adrenalinen suse, så skal I selvfølgelig op i nogle højder. Det er der rig mulighed for, næsten lige meget hvor I befinder jer i landet. I kan klatre på klatrevæg eller i træer, men i kan også give jer i kast med et koncept som high roping. Det er præcis, hvad det lyder som.

Hold jeres livs fest

Hvis I gerne vil give brudgommen hans livs fest, kan det selvfølgelig også være, at I i løbet af aftenen skal forbi et diskotek, en bar eller lignende. Hvis I er rigtig mange festklare unge mænd, kan I endda lege jer til en hel festbus. Det ligger lige på kanten mellem det sjove og vilde og ekstremt pinlige, som enhver polterabend skal.

Spil bold i en bold

Hvis I er de sporty typer, er der selvfølgelig heller ikke nogen tvivl om, hvad I skal lave, når I endelig samles til en polterabend. I skal selvfølgelig spille sport, men det er ikke sikkert, at det bare skal være en helt almindelig fodboldkamp. For eksempel er der mange steder mulighed for at spille fodbold iført luftbolde, hvilket nok bedre er kendt som bumper fodbold. Der er mange andre ting, der i konceptet ligner.

Teambuilding

Hvis I er lidt i tvivl om, hvad I egentlig skal give jer til, er det også oplagt at arrangere noget teambuilding. Det er selvfølgelig specielt tilfældet, hvis I er en blanding af flere forskellige af brudgommens vennegrupper. Teambuilding behøver dog ikke nødvendigvis at være med det formål at lære hinanden bedre at kende. Det kan også være, at I bare har brug for nogle grænseoverskridende aktiviteter. I så fald er teambuilding også oplagt.

Tag det roligt med en whiskysmagning

Fra mange af de førnævnte er det tydeligt, at de fleste mandlige polterabender ender med at være ret vilde og adrenalinfyldte. Det behøver de dog ikke at være. Særligt hvis I er kommet lidt op i årene og ikke rigtig har overskud til den slags mere kan en god polterabend også sagtens bare bestå i en god whiskysmagning hos det lokale bryggeri. I sådan en aktivitet er der både mulighed for godt kammeratskab og en god samtale, men der er også mulighed for at nyde whiskyen og blive en smule fuld. Det vigtigste er sådan set, at I laver noget, som I nyder, og som brudgommen vil huske.