For at holde forskellige arealer med højt græs, brændenælder, tidsler og andet flot og sundt, kan det være en fordel at holde det nede jævnligt, men det kræver et større redskab, hvis man ønsker denne opgave udført optimalt. Det kunne eksempelvis ordnes med en slagleklipper, som egner sig meget godt til sådanne opgaver, mens varianter af denne egner sig godt til at slå græs i vejkanter, ved åer, ved bække og meget andet. Nogle af de nævnte plantetyper kan også gro på steder, hvor det ikke er ønskeligt, hvilket eksempelvis er gældende i folde med eksempelvis heste, så set på den måde kan det også være en fordel med en slagleklipper.

Der findes dog nogle forskellige overvejelser, der kan være en fordel at gøre sig, inden man kaster sig ud i en erhvervelse, så man finder frem til den rette slagleklipper.

Slagleklipper

Slagleklippere fås i forskellige størrelser

Det kan først og fremmest være en fordel at overveje størrelsen på slagleklipperen, da de fås i størrelser ned til 102 cm og op til 220 cm, og dette kan være en fordel at overveje i forhold til, hvor meget man ønsker at benytte slagleklipperen. Derudover kan dette også afstemmes med størrelsen på de arealer, der skal klippes ad gangen, hvorved man kan finde den rette størrelse og eksempelvis spare tid med den rette størrelse.

Nogle af de større modeller vil også ofte kræve noget større motorkraft, hvilket også kan være en fordel at overveje grundigt, så man ikke får en slagleklipper, som ikke kan drives optimalt grundet utilstrækkelig motorkraft. Derved kan det være en fordel at undersøge, hvor mange hestekræfter klipperen kræver og så afstemme dette med traktorens motorydeevne.

Skal der afpudses svært tilgængelige arealer?

Man kan komme ud for, at man skal have afpudset græs, som gror på nogle svært tilgængelige arealer som eksempelvis mellem træer, ad en skråning, ved en bæk og lignende, hvorfor det kan være en fordel at overveje den svingbare model. Denne kan svinges både over og under vandret position, hvorfor man kan slå græs ad skråninger hældende både op og ned, mens man også kan slå græs tæt på en bæk, å og lignende. Da den kan holdes i lodret position, er det også muligt at afstudse en tynd hæk, såfremt der end måtte være brug for det. Har man ikke nødvendigvis brug for en sådan fleksibel model, kan det være en fordel blot at erhverve sig den faste eller sideforskydelige model, som egner sig bedst til plane områder. Find en slagleklipper online her.