Alt du skal vide om flisesand

Vi kender vist alle sammen sand fra barndommens ture på stranden, hvor man kunne bruge flere timer på at bygge et stort prangende sandslot. Sand kan dog bruges til meget andet end at bygge sandslotte – f.eks. kan det bruges som flisesand.

Inden du går i gang: Betal ikke overpriser for flisesand

Inden du går i gang, skal du blot huskes på, ikke at betale overpriser for flisesand. Markedet er nemlig temmelig stort, så du kan let fare vild og ende op med at betale alt for meget for dit flisesand. Her kan du se nærmere på priser på flisesand, så du ikke ender med at betale alt, alt for meget for dit flisesand.

Hvad bruges flisesand til?

Som det fremgår af navnet, bruges flisesand til at komme imellem fugerne på fliser. Dette er hvad end du skal bygge en terrasse, en indkørsel, en gangsti eller noget helt fjerde. Flisesand, eller fugesand som det også kaldes, er enormt effektivt, da sandet indeholder meget små partikler så du kan fuge helt tæt, så fliserne ikke rykker sig rundt. Udover det ser det også brandgodt ud med det lyse flisesand imellem fliserne. Og et sjovt lille sidespring; vidste du, at man også bruger flisesand til beachvolleybaner?

Slip for ukrudt og alger ved at bruge flisesand

Flisesand er også et effektivt middel mod uønsket ukrudt. Du kender nok det, at ukrudtet pibler frem mellem fliserne, og det er nærmest umuligt at fjerne. Flisesand sørger for at holde ukrudtet væk, fordi det suger vand til sig, som danner et utroligt tørt miljø omkring fliserne. Dette er på ingen måde nogen god grobund for ukrudt, hvorfor flisesand er et effektivt middel mod ukrudt. Du kan også bruge flisesand som et godt middel mod alger på dine fliser. Hvis du ikke er bange for at bruge lidt knofedt, så spred flisesand udover dine fliser i et jævnt lag, og fej sandet frem og tilbage over området med alger. Der skal bruges en del kræfter, men så er det til gengæld også en billig løsning mod bekæmpelse af alger, og en meget mere miljøvenlig løsning i stedet for at bruge skrappe kemikalier. Fordelene er derfor mange.

Så meget skal du bruge

Som tommelfingerregel skal du bruge ca. 3 kg flisesand pr. kvadratmeter belægning. Så kan du selv gange op, for at regne den mængde ud du skal bruge til dit projekt.

5 hurtige om hvorfor flisesand er den rigtige løsning for dig

  1. Yderst effektivt til at holde fliserne på plads.

  2. Mange muligheder – skal du bygge en terrasse, en indkørsel eller en gangsti?

  3. Meget dekorativt – sandet får dine fliser til at se visuelt flottere ud.

  4. Effektivt middel mod ukrudt mellem fliser – danner et tørt miljø omkring fliserne hvilket giver en dårlig grobund for ukrudt.

  5. Effektivt middel mod alger på dine fliser – spred sand udover fliserne og fej frem og tilbage for at skrubbe algerne væk. Dette er en billig og miljøvenlig løsning til fjernelse af alger fra dine fliser.

Comments are closed.

powered by Typeform