Alt du skal vide om græsplænen

Det kan være svært at finde ud af hvad din græsplæne har brug for, og hvilke vækstbetingelser der er bedst for at opnå en fuldt ud funktionel græsplæne, med et super fint udseende, og gode vækstmuligheder, der er nemlig intet værre end en græsplæne med grimme aftegninger, og ikke mindst mos over det hele, hvordan undgås det, og hvordan skabes gode betingelser for en græsplæne?

Det hele starter fra anlægningen

Det er vigtigt du giver din græsplæne de bedste vækstbetingelser helt fra start af. Det kan nemlig være svært at lave om på græsplænen når rødder og lign allerede er lavet, og ikke mindst sat. Der er heller intet værre end diverse ukrudt der kan opstå i græsplænen, så giv den gad helt fra start af, det er vigtigt at aflægge græsplænen ordentligt i første omgang, ellers bliver det noget bøvl. Fiberdug er altid en god løsning, i hvert fald hvis det er et mindre areal, ellers er andre løsninger nemmere, og ikke mindst billigere. Så aflæg fiberdug ved anlægning, og derefter jord, vand jorden godt igennem inden du gør mere. Derefter skal du aflægge og så frøene, og lade det hele vokse i et godt stykke tid, giv det hele ro.

Gødning & kompost

Gødning og kompost er en god løsning for gode vækstbetingelser til din græsplæne. Start allerede fra anlægningen med at bruge kompost, der er nemlig masser af næring i kompost, så din græsplæne får alt den har brug for når den skal vokse. Du kan også få gødning, helt fra piller som skal opløses, eller vand der skal blandes i vand, og sprøjtes på din plæne. Flere gødninger er noget der skal gives årligt, og findes både som flydende form og piller der skal spredes ud over haven, og som bliver opløst af regn og lign.

Comments are closed.

powered by Typeform