Det er svært at finde hoved og hale i, hvad der giver mening og hvad der vil gøre dit badeværelse til en fryd for øjet. Hvordan skal man arrangere tingene i forhold til hinanden? Hvilket farveskema skal man vælge? Hvad er de uskrevne regler, når det kommer til at få indrettet et badeværelse, som en indretningsarkitekt ville være stolt af? Hvis det er spørgsmål, som du går og stiller dig selv, men ikke rigtigt kan finde svar på dem, er vi her for at hjælpe dig godt på vej.

Sort, hvid, lilla og blå?

Det kan virke som en udfordring at skulle finde den overordnede farve for dit badeværelse, fordi det kan have stor indflydelse på, hvordan atmosfæren bliver og hvordan man kan sørge for at få det udtryk, som man leder efter gennem farvepaletten. Den helt klassiske farve er en hvid, der kan få badeværelset til at fremstå lyst og stilrent. Det giver et rent look og skaber en atmosfære af renlighed, hvis man kan holde det. Det eneste store problem, man kan have, er, at hvid ikke skal have særligt meget skidt og snavs, før det begynder at se forfærdeligt ud. Det er derfor en meget dårlig idé at vælge hvid, hvis det ikke bliver holdt fuldstændigt rent hele tiden.

Sort er her et godt alternativ, fordi det er sværere at se skidtet. Sort giver også en følelse af luksus og kan i samspil med hvid skabe en god kontrast. Det er derimod ganske nemt at se kalkaflejringer på sorte fliser, fordi kalket jo som bekendt er hvidt. De sorte fliser er bedre, hvis man er bedre til at gøre grundigt rent med lidt større mellemrum, end folk med hvide fliser skal.

Du kan også gå din helt egen vej og vælge nogle farver, som man ikke normalt forbinder med et badeværelse, for at skabe din helt egen stemning og få lige præcis det udtryk, som du selv vil have. Her skal du stadig have både kalk og skidt i mente, så du får et badeværelse, hvis rengøringskrav passer til dig. De blandede farver er til dig, der ikke passer så godt ind i de konventionelle kasser og nyder at bryde med normen og slå dig løs i design og indretning med et farverigt touch.

Mangler du penge til at forbedre dit badeværelse, så kan du via denne side se dine lånemuligheder, så du ikke skal sprænge dit eget budget.