Banebrydende: To maskiner kombineret til én vaske-tørremaskine

En vaskemaskine med tørretumbler bliver i daglig tale kaldt for en kombimaskine, da den i princippet sammensætter to maskiner til én. Dette lyder ret smart, og det er det faktisk også. I de senere år er kombimaskinen blevet yderst populær i Danmark, da maskinen har mange fordele. Særligt i husholdninger, hvor der er begrænset plads, har maskinen virkelig været banebrydende. Bor man i en mindre bolig, har man nemlig begrænset plads at tørre tøj på. Derfor kan det være en fordel at få tøjet tørret med det samme, mens det ligger i maskinen. Ligeledes kan det også være et problem at finde plads til både en vaskemaskine samt en tørretumbler, hvis man kun har få kvadratmeter at arbejde med. Maskinen er dermed et praktisk alternativ, hvis man ikke bor i den største bolig.

 

En kombimaskine koster overraskende heller ikke mere end en vaskemaskine, hvilket er endnu en grund til at investere i en kombimaskine fremfor at skulle bruge penge på hele to maskiner, der kommer til at stå og fylde.

 

Hvorfor har alle så ikke en vaske-tørremaskine?

Man kan så spørge, hvorfor ikke alle husholdninger har denne type maskine i stedet for vaskemaskine og tørretumbler. Dette har noget med energiforbruget at gøre. En vaskemaskine og en tørretumler har sammenlagt et årligt estimeret energiforbrug på 400 kWh. Dette tal er langt højere for en vaske-tørremaskine, som har et energiforbrug på hele 900-1000 kWh. Disse tal er beregnet ud fra 200 normale vask og tørringer ved fuld maskine. Egentlig er det selve tørringen, der trækker energiforbruget op, da tørringstiden er længere ved en vaske-tørremaskine end ved en almindelig tørretumbler. Tørringen i en kombimaskine er altså ikke nær så effektiv som hos en standard tørretumbler.

 

Undersøg markedet grundigt

Hvis du har besluttet dig for at investere i en vaske-tørremaskine, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, og du bør gå i dybden i forhold til energiforbruget, hvis du gerne vil finde den bedste vaske-tørremaskine. På Test-vaskemaskine.dk kan du se, hvilke vaske-tørremaskiner, der har klaret sig bedst i test, og du kan desuden læse anmeldelserne på de forskellige maskiner. Således er du sikker på at tage det mest fordelagtige valg.

Comments are closed.

powered by Typeform