Kategori: Bil (Side 1 af 4)

Dette bør du overveje, når du køber børnetøj

De fleste er nok forholdsvist vant til at købe tøj til sig selv. De ved, hvad de skal kigge efter, ligesom de godt ved, hvad de kan lide, og hvad de ikke kan lide. Bare det at vide, hvad et stykke tøj er værd for en, og hvilken pris man derfor er villig til at betale, er et gode, som man ikke bare kan tage for givet. Det er netop det, der bliver åbenlyst, når man pludselig skal til at købe tøj til et helt andet menneske.

Sådan snyder du læringskurven

Når man skal til at købe tøj til sit barn, kan der i starten være en ret stejl læringskurve. Det kan heldigvis hjælpe med at flade den kurve lidt ud, hvis man på forhånd får at vide, hvad man skal tænke over og hvad man skal kigge efter. Det første problem, man kan løbe ind i, er selvfølgelig mærker – da der jo findes rigtig mange forskellige på markedet. Hummel, The New, Sofie Schnoor, Marmar, Angulus for blot at nævne nogen få.. Når man køber tøj til sig selv, ved man præcis hvilke mærker er gode og hvilke er mere brand-værdi end egentlig kvalitet. Den samme slags insiderviden har man ikke nødvendigvis, når der kommer til børnetøj, og det kan være svært at gøre andet end bare at prøve og fejle et par gange. Du vil ret hurtigt lægge mærke til, hvilket tøj dit barn slider op først. En lille genvej kan dog ofte findes på vaskemærket, hvor der også står, hvad tøjet er lavet af. Som tommelfingerregel kan det siges, at tøj med en stor andel af polyester eller andet kunststof ikke er særligt god kvalitet.

Som barnet bliver ældre, begynder du måske også at tænke mere i, hvordan tøjet rent faktisk ser ud. Nogle børn har stærke meninger omkring den slags, mens andre bare er glade for at have en trævl på kroppen. Er dit bar en del af den førstnævnte gruppe, kan det måske være en ide at begynde at tage dem med på shoppetur.

Leasing er mere end du tror

Konceptet omkring leasing af biler har taget verden med storm. Rigtig mange af de biler, som kører rundt på vejene, er i dag finansieret igennem konceptet leasing. Kort fortalt er leasing et alternativ til den traditionelle måde at finansiere en bil på, hvor du som køber betaler hele beløbet med det samme og dermed også er ene ejer af bilen. Ved at lease betaler du et vist beløb hver måned over en periode. Efter leasingperioden er ovre, er det den aftale du har skrevet under på, som afgøre hvem, der står med ansvaret for at sælge bilen videre.

Hvad så når leasingperioden er ovre?

Du synes muligvis leasing lyder super spændende, men du har dog stadig nogle bekymringer. Hvem betaler for skaderne, hvem har ansvaret for bilen efter leasingperioden og så videre. Alle disse spørgsmål kan du få svar på, hvis du kontakter en bilforhandler, som tilbyder rådgivning indenfor leasing. Du kan eventuelt læse mere på PerB. Har du leaset din bil gennem operationel leasing, har du ikke ansvaret for bilen efter leasingperioden. Har du derimod leaset din bil gennem finansiel leasing, står du med ansvaret efter leasingperiodens afslutning. Disse to forskellige former for leasing er dog ikke de eneste, som findes.

Vær skarp på dit behov

Når du skal lease en bil, er det utrolig vigtigt, at du er helt skarp på hvilke behov du har. Hvis du ikke er skarp på dine behov, kan du risikere, at du skriver under på en leasingaftale, som egentligt har nogle fordele, som du overhovedet ikke kommer til at gøre brug af, men blot betaler ekstra for. Et eksempel på sådan en situation kan findes ved sæsonleasing. Gennem sæsonleasing får du to biler på samme aftale. Hvis du egentligt ikke har behov for to forskellige biler på samme aftale, vil det ende med at være et kæmpe spild af dine penge.

Det skal du vide som ny bilejer

Hvis du er ny bilejer, er det ikke sikkert, at du har den bedste viden om, hvordan du bedst passer på din bil og plejer den. Hvis ikke du passer godt på den, kan du risikere at skulle unødvendigt mange gange på værksted og bruge penge. Derfor kan du lige så godt lære fra start, hvad du skal være opmærksom på.

Husk altid at tage til serviceeftersyn

Noget af det der virkelig kan være med til at forlænge din bils levetid, er hvis du husker at tage den til serviceeftersyn jævnligt. Når du kører din bil til en mekaniker for at få lavet et serviceeftersyn, bliver den tjekket for alverdens ting. Hvis du får den tjekket jævnligt, er du også sikker på, at du ikke kører for længe rundt med en eller anden skjult skade, for den vil din mekaniker nemlig opdage.

Vær opmærksom på dine bremser

Det giver sig selv, at bremserne er én af de vigtigste komponenter, fordi de sørger for, at du altid kan stoppe med det samme. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, om de virker optimalt. Hvis du har på fornemmelsen, at der er nogen i vejen med dem, er det bedst bare at få det tjekket med det samme. Hos Auto Butler kan de hjælpe med alt inden for bremser & bremseskiver.

Glem ikke at vaske din bil

Rengøring af din bil er faktisk også en stor del af vedligeholdelsen. Din bil kommer til at se pænere ud af det, men det er også med til at forhindre dumme skader. Hvis ikke du rengør din bil jævnligt, risikerer du nemlig rustskader eller skader i lak og maling. Det er ikke det sjoveste at gøre bil rent, men hvis du gør det regelmæssigt, er det ikke så slemt hver enkelt gang.

Er du i gang med et nyt husprojekt? Lej en varevogn og gør mange køreture til få

Det er altid spændende med nye projekter. Idéen kommer, og en plan tager form. Når du først er i gang, så kan det næsten ikke gå hurtigt nok med at blive færdig. Derfor kan det også værre trættende med de mange køreture til genbrugspladsen, byggemarkedet, havecenteret osv. Dog er der kommet en del biludlejning af varevogne, som kan gøre dit projekt lettere. Lej en varevogn og få mere plads og færre køreture.

Når det passer dig

En varevogn kan værre utrolig praktisk – den giver mulighed for at transportere en masse på én gang. Dog vil de fleste nok synes, at det er lidt for voldsomt at anskaffe sig en varevogn. Det er for dyrt og besværligt; hvor skal den være, når du ikke bruger den? Derfor kan det være en god løsning at leje én i stedet for. Så kan du nøjes med at have varevognen i den periode, du skal bruge den. Det kan være, du kun har brug for den en enkelt dag, eller måske vil du gerne have den et par uger. Det kan også være at dit projekt strækker sig over længere tid, og at du gerne vil beholde varevognen i et par måneder. Det er alt sammen op til dig. Selvfølgelig er der forskel på prisen alt efter, hvor lang tid du skal bruge varevognen – på Firehjul.dk kan du se mere om priser for leje.

Frihed

Efter lejeperioden skal varevognen selvfølgelig afleveres tilbage. Dermed slipper du for forpligtelser og udgifter resten af tiden. Det skal du kun tænke på i den periode, du lejer varevognen. Samtidig har du større mulighed for at vælge – det behøver ikke være samme bil hver gang. Dermed undgår du at binde dig til én bestemt biltype. Det giver større frihed, når du kan vælge det, der passer lige til dig og dit projekt.

Gode tips til når du skal købe bil

Er du træt af din gamle slæde? Trænger du til en opgradering? Eller har du bare lyst til forandring? Der er mange faktorer, der skal overvejes, når du skal købe bil. Hvad enten det er for første gang, eller om det er syvende gang. Du skal sørge for at bilen passer til dit behov, at den er inden for din prisklasse og at du ikke overser de mange og ofte skjulte ekstraomkostninger, der kan opstå ved at købe en bil. Derfor får du her en række gode tips, til hvad du skal kigge efter, når du skal købe bil.

Dine behov er i højsædet

Det første du skal overveje, når du skal købe bil, er hvad dine behov er. Her er det vigtigt at få kortlagt, hvor meget og hvor ofte du skal bruge en bil. Skal du bruge den hver dag? Skal du køre korte ture i byen, eller skal du køre langt? Det er nemlig en god idé at vide det på forhånd, så du ikke køber en bil, der faktisk ikke har godt af at køre små ture eller en bil, der bruger meget brændstof pr. liter.

Brugt eller ny

En af de helt store ting at overveje er selvfølgelig prisen. Hvor mange penge har du til rådighed? En måde du kan sikre dig, at du får mere bil for pengene, er ved samtidigt at overveje at købe din bil brugt. Selvom det godt kan lyde som om, du så går på kompromis med kvaliteten, så er det langt fra tilfældet. Du får faktisk ofte mere med i prisen, fordi du ikke skal betale mere for ekstraudstyr, og du har mulighed for at kunne sælge bilen igen uden det helt store tab, som hvis den havde været ny.

 

Læs mere og se et stort udvalg af brugte biler til salg hos aunsbjerg

 

 

 

Vælg favoritrejsemålet og oplev drømmeferien

”At rejse er at leve” – men hvor skal jeg tage hen? Hvis du er typen der kan lide at spise god mad, opleve et væld af seværdigheder og oplevelser, eller nyde livet på en lækker sandstrand, kan Tyrkiet være en rigtig god mulighed for dig! Tyrkiet er et land med mange facetter, og i mange år har landet været en udødelig rejseklassiker blandt danskerne. I Tyrkiet er der både mulighed for at opleve kysten, hvor du kan bade og nyde den dejlige varme sol, samt byen, hvor du kan trives på en spændende storbyferie. I Tyrkiet kommer solen endda frem tidligere på året end mange andre europæiske rejsemål, hvorfor du kan rejse dertil allerede tidligt forår eller sent efterår – alt efter hvad der bedst passer dig. Du kan læse mere om rejser til Tyrkiet her.

Gode praktiske råd til din drømmerejse

Her finder du et par gode råd, til når din rejse går til Tyrkiet:

  • Køb en god rejseforsikring. Mange mennesker tror fejlagtigt, at det blå EU-sygesikringskort dækker, når du rejser i Tyrkiet. Det er derfor vigtigt at du tegner en rejseforsikring inden du tager afsted, samt at du sikrer dig at den dækker ordentligt.

  • Forbered dig hjemmefra. Anskaf dig for eksempel en bog om Tyrkiet, så du, enten inden afrejse, på flyet, på hotellet, eller ude i byen, kan finde information om den pågældende seværdighed, restaurant, by eller hvad du ellers støder på i løbet af ferien.

  • Anmeld forsinket eller forsvunden bagage med det samme i lufthavnen, eller så snart du bliver bevidst om at det er forsinket eller forsvundet.

  • Hav de vigtigste papirer med dig – altid. Derved er du altid parat, hvis der sker noget uventet, for eksempel i forbindelse med rejseforsikring eller hvis nogen kræver identifikation. I den forbindelse kan det være en god idé at tage kopier af dit pas og din billet, så du har to sæt.

Spar penge med bagefolie

Det virker måske ikke som et oplagt sted at spare penge, men man kan faktisk spare en del over længere tid, hvis man vælger at skifte den traditionelle bagepapir ud med bagefolie. Man kan som bekendt ikke bruge bagepapir mere end højst et par gange, før det bliver for dårligt til at genbruge. Det kan man til gengæld med bagefolie, hvor du kan blive ved med at bruge det samme produkt igen og igen uden problemer. Det lyder smart, men hvordan fungerer det egentlig i praksis, når man skal genbruge sin bagefolie?

Sådan fungerer det

Bagefolien har en non-stick belægning, der gør det muligt at have alle mulige forskellige ting på den uden at det sætter sig fast. Når man har brugt sin bagefolie, så gælder det bare om at tage den ud af ovnen, tørre den af med en fugtig klud og rulle den sammen igen. Så kan man blive ved med at bruge den samme bagefolie igen og igen uden at skulle tænke over, om man nu har bagepapir nok. Der er nemlig intet værre end at opdage manglen på bagepapir for sent, så man skal til at anskaffe sig noget mens man bager.

Her kan du få det

Det er ikke alle steder, hvor du lige kan købe et par ark med bagefolie. Det er nemlig ikke en særligt udbredt ting endnu, men det er noget, som kunne tænkes at gøre indtog i de danske hjem inden for et par år. Det vil ske i takt med, at vi bliver mere og mere bevidste omkring vores rolle i miljøbevarelse. Hvis man vil have fat i noget bagefolie i dag, så kan man med fordel finde det på internettet, hvor man kan købe det hos en forhandler online. Det er langt den nemmeste måde at anskaffe bagefolien på, så hvad venter du på?

Bliv godt kørende!

Med vinteren snart ovre og foråret på vej er biljagten så småt sat i gang.

Bilproducenterne er også i rivende fremgang og hertil også i hurtig udvikling. Mulighederne er uendelige og man står overfor hvorvidt bilen skal være stor, lille eller om motoren skal være hurtig eller være en passende familiecontainer. Hertil kommer valget mellem benzin, diesel eller kører miljøvenlig med El-bil.

Bilen er det ultimative transportmiddel og for mange er det deres måde at pendle mellem arbejde og hjem.

Det store problem for mange kommende bilkøbere er typisk, at med en flot og funktionel bil følger der som regel også en høj pris med. Hertil kommer der for mange som skal bruge en bil også et evt. banklån ind over hvis ens rådighedsbeløb ikke er helt klar til det nye indkøb.

For kunderne med andre behov eller ikke har købekræft til at købe en ny bil fra fabrikken er der dog andre muligheder.

Billeasing baner vejene

Bil-leasing er i stor fremdrift. Ved leasing af bil har du muligheden for at lease lige netop din drømmebil på en mere overskuelig plan frem for at skulle optage et lån igennem dit bankinstitut.

De fleste leasingfirmaer har de pæne og eksklusive biler ledige til omgående levering. Det betyder at for det kun er dit budget og dig der sætter grænserne.

Ved køb af din drømmebil kræver det som regel en stor udbetaling og for mange er det ens med et evt. banklån og renter. Ved at lease slipper man for banklånet og skal i stedet stå for en mindre førstegangsydelse med en månedlig leasingydelse.

Hertil er muligheden for både korte og længere binding som er helt op til kunden også meget appellerende for kunden. Her binder kunden sig typisk henholdsvis mellem 12-36 mdr.

Da markedet af leasingselskaber er meget stort, kan man som kunde med fordel kigge på de forskellige selskaber og sammenligne priser.

Med det hurtigt voksende leasingmarked, har kunderne mange at vælge imellem. Det brede udvalg betyder at kunden har meget handlekraft, man kan derfor med stor fordel forhører sig hos de forskellige selskaber for at få det bedst mulige tilbud.

Mange leasingselskaber står for fordelagtige priser, rådgivning igennem hele processen samt et stort udvalg af biler, en af de store aktører inde på markedet med disse værdier er Nellemannleasing.dk.

Drømme boligen

Har man flere bolde i luften og har en drøm om både en ny bil men også en ny bolig, skal de fleste ned i banken. Et banklån kræver en del for kunden og det er ikke usædvanligt at kunder nede i banken bliver afvist på deres boliglån.

For mange er det ens betydning med at drømmen om den nye bolig må droppes.

Men der er dog stadig muligheder at hente.

Mange institutter tilbyder forskellige lån, en mulighed er et evt. pantelån. Ved at tage et lån ved at sætte sit hus som pant er det som regel meget nemmere at få godkendt sit lån. Hertil er det muligt at låne helt op til 90% af købssummen frem for de traditionelle 80%.

Besøg pantebrev.dk for at optage dit pantlån til din drømmebolig.

Trænger dit hus til efterisolering?

Nu er vi atter kommet til den tid af året. Bladene falder af træerne, det bliver tidligere mørkt, og det er kun et spørgsmål om tid, før sneen falder. Der er blevet koldt udenfor. Det betyder, at der skal tændes for varmen i huset. Oplever du, at dit hus ikke kan varmes helt op? Hvis væggene er kolde, eller det virker som om, at det trækker, så kan der være problemer med isoleringen af huset. For at lave sin egen form for forundersøgelse af dette kan du sætte et stearinlys i vinduet. Hvis det blafrer, tyder noget på, at vinduerne er utætte. Hvis ikke så kan det være isoleringen den er gal med.

 

Få en professionel til at undersøge huset

Har du mistanke om, at det er isoleringen, der er problemet i forhold til at holde på varmen, så bør du kontakte en professionel, som kan undersøge huset. Her vil eksperten kunne finde de steder, hvor der trænger til efterisolering. Typisk vil det være i hulmuren eller loftet, hvor der bør laves efterisolering. Det er de to store syndere, som er utætte og lukker varmen ud. Hulmuren er det hul, som er mellem ydervæggen og den indre væg. I mange huse fra før 70’erne er der hulmur, som ikke er blevet efterisoleret. Det gør det vanskeligt at holde på varmen i huset.

 

Dog er det ikke tilstrækkeligt kun at isolere enten hulmur eller loft, hvis begge er utætte. Får du ordnet hulmuren, så vil varmen stadig stige op af og ryge ud af loftet, og det vil være svært at holde på varmen. Du kan derfor ligeså godt få ordnet det hele på én gang, hvis du vil spare penge på varmeregningen.

 

Husk at du kan bruge håndværkerfradraget, hvis du skal have lavet efterisolering. Du kan desuden benytte et statstilskud til efterisolering, da det anses som en energioptimering.

Gå ikke på kompromis med dine plantekasser

Find pæne og funktionelle plantekasser og -kummer til din altan eller din terrasse og gør det nemmere for dig selv at holde planter og blomster.

Der er nogle ting, man bare ikke skal gå på kompromis med. Og en af dem er ens plantekasser. For hvis kvaliteten på dem ikke er ordentligt, så ender de med at blive grimme og besværlige i løbet af meget kort tid.

Lyngeshop.dk har samlet et udvalg af plantekasser, som er lavet i nogle materialer, der gør, at de holder længere, og derfor er de blandt andet designet i varmgalvaniseret plade eller råjern.

Disse er materialer, der holder i al slags vejr og med tiden også giver en form for pæn patina. Jern ældes ved at få en flot og populær rød farve, og derfor er jern også i højsædet, når det gælder ting til haven, fordi det står enormt godt i spænd med havens klare grønne farver.

På siden finder du et stort udvalg af forskellige plantekasser, sådan at du kan finde noget, der passer til dit behov, hvad enten du kun har en lille altan eller du har en større have. Derudover er kasserne også til at betale, selvom kvaliteten samtidig er i top.

 

 

« Ældre indlæg

© 2021 HusHaveFritid

Tema af Anders NorenOp ↑