Kategori: Bolig (Side 1 af 14)

Hold styr på din ejendom med en professionel vicevært

Enhver ejendom kræver vedligehold i form af både rengøring og reparation for at holde sig frisk og pæn at se på. Vedligehold er desuden nødvendigt for at forlænge levetiden på ejendommen, mens godt vedligehold også er med til at øge værdien af din ejendom, når den en dag skal sælges.

Det gælder både for ejendomme på landet og for ejedomme i byerne. Hvis du ejer en stor ejendom i byen, vil vedligehold og rengøring dog kræver mere end det, du som ejer kan klare, og det er derfor en god idé at få hjælp fra professionel ejendomsservice.

Med ejendomsservice kan du bl.a. få en fast vicevært, som vil tage sig af alt det praktiske i forbindelse med rengøring og vedligeholde af din ejendom. En vicevært kan således klare det hårde arbejde, mens din ejendom vil blive vedligeholdt og rengjort til perfektion.

Derfor skal du have en vicevært

En professionel og erfaren vicevært kan klare det meste, og vedkommende kan således være din ejendoms altmuligmand, som kan klare problemer, når de opstår.

Med en vicevært får dine beboere mulighed for at have en fast kontakt i ejendommen, som de altid kan hive fat i, hvis et problem opstår – også i akutte situationer. Derudover er viceværtens opgave bl.a.:

  • At foretage alment syn af ejendommen for at sikre dens helbred
  • At foretage småreparationer når det bliver nødvendigt
  • At vedligeholde både indendørs og udendørs arealer
  • At foretage flyttesyn
  • At opsætte navneskilte
  • At føre tilsyn med storskrald og lignende
  • At administrere ejendommens nøgler og andre adgangssystemer

Og skulle der opstå en situation, hvor viceværten ikke kan klare problemet på egen hånd, så er fordelen ved at samarbejde med en professionel ejendomsservice, at der altid står samarbejdspartnere klar til at ordne opgaver inden for håndværk, vvs og el, når din ejendom kræver det.

Brug tid på dit hjem og din have

Vores hjem er nok det vigtigste sted i vores liv. Det er der vi skal føle os helt tilpas, og gør vi ikke det, er der noget galt. Derfor må man også investere noget tid i ens hjem og ens have, så man netop har det godt derhjemme. Det gør nemlig en stor forskel på os mennesker, om vi har det godt derhjemme.

Hvad kan du gøre for dit hjem?

Det første du kan gøre for dit hjem, er at holde det rent. Bliver tingene ikke holdt rent, bliver det hurtigt værre og værre, og til sidst vil det være så slemt, at du ikke kan gøre så meget ved. Derfor skal du have rutiner og regler, så dit hus holder sig rent. Det er bare mere rart at være i et hjem, som rent faktisk er rent og flot.

Derudover kan man selvfølgelig gøre ens hjem lidt hyggeligt og personligt. Det kan man gøre med personlige billeder, plakater og lign. Belysning er også noget, der har en betydning. Små søde lamper, måske lyskæder på værelset, eller udenfor.

Så er der masser af pynt at vælge imellem, plantepotter, små dimser, tæpper, lysestager, lys og meget mere. Du kan helt sikkert finde noget, der siger dig noget, og dermed også er noget personligt. Det kan også være du har fået en personligt lavet skål, den vil jo være åbenlys at sætte frem. Ting som er lidt unikke, men også flotte og passer til din stil, er altid et godt valg.

Så er der alt det andet. Matcher dine tallerkner, er alle stolene ens i haven og ved spisebordet? Er der matchende bestik? Alle de her små ting, som i det store billede måske ikke betyder så meget, men alligevel betyder meget, når man har alt det andet i hjemmet kørende. Hvis alt det andet er nærmest perfekt, er det måske lidt mærkeligt, at tallerknerne ikke matcher. Derfor må man nogle gange gå i de helt små detaljer.

Er alting i orden?

Så er der selvfølgelig en ting, der er ekstrem vigtig. Det er, at alt er i orden. Det betyder, at der ikke skal være nogle problemer med vandet, lyset eller bare huset generelt. Hvis der er det, skal de fikses fra start. Se el og vvs samlet ét sted med prismatch, for at finde den bedste mulighed for dig.

Det samme gælder gulvene i huset, taget ovenover huset, om væggen trænger til en ny omgang maling og så videre. Der er mange ting, der nogle gange skal tjekkes eller laves på. Det er selvfølgelig den første prioritet. Alt skal være ordnet i hjemmet og haven, for at du kan føle dig helt oprigtigt hjemme.

Skab dig et hyggeligere hjem ved at investere i nogle plakater

Er du medlem af en familie, der består både af voksne og børn? Føler du, at stemningen ikke er så god i huset, og at den godt kunne bruge et lille skub? Så er du kommet til den rette artikel. Ved at læse med her, vil du nok få nogle gode ideer til, hvordan du kan gøre dit hjem til et hyggeligt, børnevenligt sted, hvor alle kan have det rart. Der er naturligvis mange forskellige ting, som du kan gøre for at forbedre stemningen i dit hjem. Du kan for eksempel vælge at sætte nogle fine malerier op, men det er ikke altid en god idé at investere i nogle dyre malerier, da børn som regel ikke elsker malerier. Du kan i stedet vælge at købe nogle børnevenlige plakater, der passer godt til boligen.

Fordelene ved at købe plakater

Plakater har flere forskellige fordele, som du bør have i tankerne, når du skal til at gøre dit hjem til et dejligere sted at være. For det første, er plakater som regel en del billigere end malerier. Det gør, at du slipper for at betale alt for mange penge på at gøre dit hjem hyggeligere, hvilket vil sige, at du har flere penge, som du kan bruge på andre ting. En anden fordel, som du får ved at købe plakater i stedet for malerier, er at de ikke er ligeså skrøbelige. Plakater sidder godt på vægge, hvilket gør det svært for dem at gå i stykker. De er også langt nemmere at erstatte end malerier, og kan godt se lige så pæne ud.

Få fat i nogle gode plakater nu

Hvis du føler, at dit hjem virkelig trænger til nogle nye plakater, bør du begynde på at lede efter nogle. Der er flere forskellige steder, der sælger søde, børnevenlige plakater, men her er de bedste.

Få den bedste tyverisikring i dit hjem

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange af os, der frygter, at vi kommer hjem og finder alt endevendt af indbrudstyve, hver gang vi lukker hoveddøren bag os. Det betyder, at flere af os kan have svært ved at finde ro, når vi ikke er hjemme lige såvel, som frygten også kan herske, selvom man er hjemme, idet man kan være nervøs for, hvem der pludselig kommer ind gennem ens hoveddør.

Det er således mange bekymringer at bære rundt på hver dag, og de kan forekomme yderst hæmmende.

Kontakt en låsesmed for at sikre din dør 

Derfor handler det om at gøre noget ved problemet. Og det er heldigvis også ganske let for dig. Kontakt en låsesmed og find ud af, hvad du kan gøre for på den måde at sikre dit hjem bedst muligt mod eventuelle indbrudstyve, der gerne vil tvinge sig adgang til dit hjem.

En låsesmed kan nemlig give dig den mest professionelle rådgivning, når det kommer til de låse, der kan bruges til din dør. Og da teknologien har ændret sig meget den sidste tid, er der med sikkerhed en ny lås, der kan give dig en større form for sikkerhed i dit eget hjem.

Det handler om god kvalitet 

Der findes nemlig en lang række forskellige låse, lige fra dem med nøgle til dem med kode. Og alle er de blevet mere sikre og svære at bryde end de ældre modeller, og det betyder, at de straks kan virke afskrækkende for en eventuel indbrudstyv, der vil forsøge at tvinge sig adgang til dit hjem, hvad end du er hjemme eller ej.

Tøv derfor ikke med at give dig selv mere tryghed i din hverdag og oplev den ro, som en sikker lås i god kvalitet kan give dig.

Få din bolig til at se ud, som du altid har drømt om

Er du træt af at se på din gamle, slidte bolig, som aldrig fik den kærlige hånd, du havde ønsket? Når man bliver fanget i en travl hverdag med børn, madlavning og opvask, er det sjældent, at man har rigtig tid til at tænke over, hvordan man kunne forbedre sin bolig.

Men hvis du endelig er et sted i dit liv, hvor du er klar til at gøre noget ved din bolig, er du kommet til det rette sted. For det er nemlig dejligt at bo pænt, selvom der nogle gange skal en renovering til. Se her hvordan du får din bolig til at se ud, som du altid har drømt om.

Det er rart at bo pænt

De fleste mennesker sætter meget pris på at bo et sted, hvor man føler sig hjemme, og hvor man føler at alt passer til sin stil. Man føler sig naturligvis mere hjemme, hvis man også synes, at boligen ser ud, som man gerne vil have det. Og hvis det ikke er tilfældet, bør man bestemt gøre noget for at lave om på det.

Med en mindre renovering, måske bare i nogle af rummene, er du godt på vej.

Få professionelle på sagen

Når man skal have sit hus renoveret, skal man selvfølgelig også gøre sig nogle overvejelser om, hvem der skal gøre det. Der er rigtig mange, som synes, at det kunne være sjovt, hvis man selv har været med til at lave sit eget hus, og så er der selvfølgelig også dem, som bare gerne vil have andre til at klare det.

Hvis man får professionelle til at klare arbejdet, er man sikker på, at det hele bliver udført korrekt og efter bogen, og det er de fleste nok interesserede i, når det nu kommer til boligen. Du kan eksempelvis kigge på 3 håndværkertilbud og se, om du kunne hoppe med på en af dem. Så er du i hvert fald et skridt tættere på at få din bolig til at skinne.

Sådan kan du få mere ud af din tid i hjemmet

Der er ikke noget bedre end at føle, at man når en hel masse i hjemmet. Det er altid rart at sørge for, at alting spiller derhjemme, og at du når alle de ting, du skal. Det er en rigtig god idé at minimere tid, du egentlig ikke laver noget. Det kan for eksempel være tid, som du bruger på at se fjernsyn eller spille spil på din iPad eller scrolle igennem Instagram.

Når du er derhjemme, er det en god idé at gøre sig fortjent til at bruge tid på at slappe af, og det gør man bedst ved at sørge for at få lavet en hel masse i hjemmet, så det altid ser flot ud og er klar til at kunne få uventede gæster på besøg.

Badeværelset trænger altid til en kærlig hånd

Det er nærmest altid badeværelset, der har brug for at blive gjort rent. Det er klart, når det netop er her, alle går på toilettet flere gange om dagen, og den atmosfære gør det nemmere at få en masse skidt til at komme frem.

Det er altid en god idé at have gemt både tandbørster og kosmetik væk i en skuffe på badeværelset, da der godt kan flyve visse partikler rundt, der ikke er gode at få på sin tandbørste eller på de produkter, du bruger på din hud hver dag.

Derfor er det altid en god idé at have en skuffe på badeværelset, hvor der er plads til alle dine forskellige skønhedsprodukter og mere, der kommer til at skulle være på huden. Hyppig rengøring på badeværelset er enormt vigtigt, og det er noget, der vil gøre en stor forskel for dig i hjemmet, da du vil opleve, at der dufter ekstra godt på toilettet.

Hvis du gerne vil have det ekstra hyggeligt på badeværelset, kan det være en god idé at sætte nogle blomster derud og nogle duftlys, som du kan tænde, når du tager et langt bad og rigtig skal nyde livet.

Gør rengøringen i resten af hjemmet meget mere behagelig

Det er også en god idé altid at sørge for at holde det rent i resten af hjemmet. En god støvsuger er nødvendig for at du kan holde hjemmet rent, da der ofte vil komme til at være en masse snavs på gulvet. En god støvsuger gør en verden til forskel, da den virkelig kan suge alt op fra gulvet.

Du kan finde en god test af støvsuger her, der kan vise dig mere om, hvilken støvsuger klarer sig godt og som dermed vil være en god investering for dig. Det er ikke altid så vigtigt, hvor ofte du får vasket gulvet, hvis bare du sørger for ofte at støvsuge i hjemmet.

Derudover er det vigtigt at huske hyggen derhjemme. Gå aldrig ned på puder, dejlige tæpper, blomster i vaserne, små nips og hyggelige lys, der kan tændes, når der skal hygges ekstra meget med familien, efter du har ordnet rengøringen.

Få mest ud af hjemmet for de mindste

Når du vælger at få børn, er der pludselig en hel masse nye ting, du skal tænke over, når det kommer til din boligindretning. Rigtig mange børnefamilier vælger at flytte i hus, når de små kommer til, og det er en rigtig god idé, da I får meget mere plads i et hus samt adgang til et trygt udendørs område med jeres have.


Det er helt fantastisk at skulle til at indrette hjemmet på en helt ny måde, når der begynder at komme børn til, og denne ændring er som regel ganske hyggelig. Der er nogle helt særlige ting, I bør have i hjemmet, når I får børn.

Sørg for at vælge den rette seng til dit barn

Det er vigtigt, at dine børn får rigeligt med søvn. Det er nemlig her i søvnen, at de udvikler sig allermest og får bearbejdet de mange forskellige indtryk, de har fået i løbet af dagen. Hvis børn ikke sover nok, går det ud over deres indlæringsevne og meget andet.

Det er derfor vigtigt, at du sørger for, at dit barn får rigeligt med søvn. Samtidig er det også vigtigt, at du vælger den helt rette seng til dit barn. Her er det en god idé at vælge en model, der passer godt i størrelsen til dit barn.

Børn finder stor tryghed i deres seng, og jo mere trygge de føler sig, des nemmere har de ved at lægge sig til at sove om aftenen. Derfor bør du altid vælge en seng, der har en god størrelse til dit barn, så de ikke føler sig alt for små i en stor seng.

Du kan også med fordel lade dit barn være med til at indrette værelset, så de får alting, som de ønsker sig, og så de føler, at de kan finde tryghed og genkendelse i deres omgivelser på børneværelset.

Giv børnene grunde til at lege i haven

Når du har købt et hus med en tilhørende have, er det meget vigtigt at give dine børn nogle gode grunde til at bruge tid i haven. Samtidig er det også smart, hvis du selv er glad for at bruge tid i haven, da dine børn vil gøre det, de også ser dig gøre. Så brug en masse tid i haven, så vil dine børn gerne være med!

Derudover kan eksempelvis en havetrampolin være en god idé, da det giver dine børn noget aktivt og sjovt at lave i haven, som de også kan lave sammen med deres venner. Det er en god idé at give dine børn en masse sjove aktiviteter, de kan lave udenfor, så de ikke kommer til at bruge så meget tid indenfor foran en eller flere skærme.

Rigtig mange børn i dag bruger en hel masse tid på at sidde sammen med en skærm, og der er ikke nogen tvivl om, at det hæmmer deres udvikling at sidde så meget stille. Så sørg for sjove udendørs aktiviteter til dine børn, så de kan lære en masse.

Brug dine vægge når du indretter

Indretning handler ikke blot om, hvilke møbler du vælger, og hvor du stiller dem henne. Der er så meget mere end det, der kan være med til at forme din indretning. F.eks. tænker du måske ikke over, hvor meget du kan gøre ud af dine vægge, gulve og lofter. Her kan du få noget inspiration til, hvad du kan gøre ved dine vægge for en mere spændende indretning.

Mal i nogle friske farver

Specielt her i Norden er der en tendens til, at rigtig mange udelukkende har hvide vægge deres hjem. Hvide vægge kan sagtens klæde et rum, men det kan bare give så meget til indretningen, hvis du udnytter dine vægges potentiale og maler dem i en helt anden farve. Når du maler dine vægge, har du alverdens muligheder. Du kan gå efter rolige jordfarver eller friske pastelfarver. Det afhænger selvfølgelig af din stil. I hvert fald kan en klat maling ændre stemningen i et rum fuldstændig.

Indret med flotte tapeter

Når du hører ordet ”tapeter”, kommer du måske allermest til at tænke på savsmuldstapeter, som de færreste mennesker synes er super flotte. Men der findes en hel verden af flotte tapeter, der kan friske din indretning op. Du kan tapetsere et helt rum eller blot en enkelt væg. Det giver en helt anderledes dybde til rummet, end hvis du har fire hvide vægge. Faktisk kan du også tapetsere dine møbler, så der er rig mulighed for at være kreativ.

Løft dine møbler fra gulvet

Du kan udnytte dine vægge meget mere, end du måske lige tror. Du kan f.eks. også hænge dine møbler op på væggen. En kommode som du måske normalt ville placere på gulvet, kan du vælge at løfte op og hænge på væggen. Det giver rummet mere luft, og samtidig udnytter du dine vægges potentiale.

Renovering af børneværelset – Dit barn har 3 faser

Når det gælder værelset, så har dit barn normalt 3 facer og stile, inden de når den alder, at de vælger at flytte ud. Til dine børn når en vis alder er det formentlig dig som forældre der står for indretningen eller i hvert fald for den økonomiske del af den. Det giver dig noget at skulle have sagt, læs med her for inspiration af børneværelserne, som de ser ud i de forskellige stadier.

Den helt lille under 10 år

Her snakker vi selvfølgelig efter barnet har forladt vuggen og for alvor bliver rykket ind på sit eget værelse. Børn i den alder elsker at skabe deres egne små universer og hemmeligheder, og du som forældre kan hjælpe legen i gang og sikre timevis af underholdning, hvis deres værelse får en fortryllende legehule.

Det bløde hjørne eller hyggehjørnet er en farvorit hos mange. Man kan hænge en sengehimmel op i et hjørne, tilføje en tumlemadres og en massepuder, sværrere er det ikke. Man ville også kunne vælge en lænestol til børn. Da de ikke er så høje, vil en lænestol i optimal børnestørrelse være en god løsning, hvad endten det er ved et skrivebord eller i hyggehjørnet. Flere etager og køjer er det bedste for de energfyldte børn. De kan klatre at bygge forsellige verdener i de forskellige niveauer af værelset. Hold ikke igen med farverne og selvom legetøjet skal have noget praktisk opbevaring, så pak det ikke for langt væk.

Den unge teenager

Der sker mange ting i årene op til dit barn for alvor nærmer sig teenage årene. Deres til tider svingende væremåde kan ind imellem også ses på deres indrenting. Det kan være meget forskelligt hvor dit barn er i denne alder og man er ofte ikke i tvivl om, hvornår der skal ske en forvandling på værelset. De begynder at ville lære dem selv at kende og vil trække sig tilbage på værelserne mere end før, derfor skal værelserne være rummelige til at de kan fordybe sig i deres interesser.

 En fed ide ville være at skabe flere rum i et rum. For alligevel at skabe en følelse af hygge og afskræmning samt mulighed for at lukke en smule af på responsen, ville man vælge præcis denne løsning. Ved at sætte en lille væg op med et vindue i ud fra væggen, så legeafdeling og skrivebordet er opdelt fra selve sengen og den mere hyggelige del. Værelset bliver ofte mere minimalistisk og noget legetøj bliver måske ikke brugt mere. Det er denne fase man sørger for at involvere sine børn meget mere og give dem en stemme, det er uden tvivl også en del af deres udvikling.

Den minimalistiske teenager

Når de unge rammer teenageårene er der nu ikke lige så mange ting der er interessante og det meste samler sig på online platforme og ikke længere legetøj. Her er den minimalistiske stil helt kalrt et hit! Det er rart med luft og lyse farver på værelset og få forstyrende elementer. Pigeværelset og drengeværelset skiller sig meget ad og det hænger også sammen med, at pigerne generelt kommer hurtigere i puberteten.

Stilen er mere nordik og skandinavisk. De elsker pynteting, men ikke mange. Der skal gerne være en klar gennemgående stil også i farvevalg, hvor børneværelset ofte bevæger sig ud på en større farveskala. Noget som er populært hos begge køn er måden at opbevare sit tøj på. Mange ville være vilde med en rå vandrør reol, til at hænge sine ting på. De skaber et helt særligt udtryk man kan tage med videre i resten af indretningen. Helt generelt kommer man til at opleve andre prioriteringer på værelset og det der er mange flere ting man ønsker at putte bag låger.

Sådan kan du skabe ekstra meget hygge derhjemme

Når du bor i hus, er det en god idé at sørge for at indrette huset på lige præcis den måde, du har lyst til. Der er rigtig mange forskellige ting, du kan gøre, for at skabe et hyggeligt hjem, hvor du virkelig elsker at være, og hvor det er muligt at være sammen som familie med masser af fokus på at være sammen.

Det er heldigvis nemt at gøre, og derfor vil vi gerne give dig nogle gode råd til forskellige ting, du kan gøre, for at få det ekstra hyggeligt derhjemme.

Lav noget kreativt sammen med børnene

Der er ikke noget bedre end at have et kreativt og spændende projekt sammen med børnene. Det er noget, der er sjovt for både store og små, og når I har noget, I arbejder på sammen, så er I også sikre på at få skabt et endnu bedre og tættere bånd sammen.

Børn kan rigtig godt lide at lære, og derfor elsker de også at lære at bygge noget med deres hænder. Hvis du er en kreativ og praktisk forælder, der ved hvordan man bygger forskellige ting, så er det en god idé at lære dette videre til dine børn. I kan bygge noget sjovt sammen, som eksempelvis en sæbekassebil eller et fodboldmål, der kan stå i haven.

Hos Handytools kan du finde alle de forskellige former for værktøj og andre kreative redskaber, du kan bruge til alle dine sjove gør-det-selv projekter med dine børn, ligesom du også kan finde gode idéer til forskellige projekter I kan lave sammen.

Hvis du gerne vil bygge noget, som I kan bruge derhjemme, kan I eksempelvis bygge en bænk til at sidde på, eller I kan lave jeres egen bålplads udenfor, så I kan lave bål i haven og sidde rundt om det sammen og fortælle sjove historier. Når I er kreative sammen, er der uendelige muligheder, og du vil skabe nogle rigtig gode minder sammen med dine børn på denne måde.

Hyg jer indenfor

Det er ikke kun udenfor, man kan hygge sig, og det er heller ikke altid vejr til at være udenfor. Derfor er det vigtigt, at I kan hygge jer indenfor sammen også. Det er der mange måder, I kan gøre på, og indenfor kan man blandt andet spille gode spil sammen eller sidde og snakke foran levende ild.

Hvis I har en brændeovn, der bruger træpiller, så kan I få de bedste og billigste træpiller hos Stampemøllen træpiller – de er gode for miljøet og så har de en rigtig god pris. Det er noget af det, der er med til at skabe ekstra meget hygge derhjemme, når I kan tænde op i denne og sidde og hygge jer foran.

Denne metode er særligt hyggelig til de lange aftener, når det er koldt udenfor, og I har rigtig mange timer at bruge sammen i mørket indenfor. Her er det rigtig dejligt at få det dejligt varmt og sidde at fortælle historier sammen og spise noget lækkert.

« Ældre indlæg

© 2021 HusHaveFritid

Tema af Anders NorenOp ↑