Vi kender det alle sammen, at man i en travl hverdag hurtigt kan få brug for at skulle have sin cykel med et eller andet sted hen og derfor er nødt til at have en cykelholder til bil. I denne artikel får du en komplet guide til alt om cykelholdere, så du er klar til hurtigt og nemt at transportere jernhesten med dig rundt til hverdag.

Se hele udvalget af cykelholdere →


I øjeblikket er det den helt store feriesæson og rigtig mange drager af sted gennem Europa, som vi også nævnte i vores GPS test. Mange af os skal også have cyklen med på ferie og til det formål er man reelt set nødt til at have sig en cykelholder til bil. Hvis man kigger nærmere efter rundt på nettet og hos diverse forhandlere, vil du dog hurtigt finde ud af at det ikke er helt ligegyldigt hvilken cykelholder du vælger – der er nemlig stor forskel på de enkelte modeller og det er meget vigtigt at du finder den rette, både til dit behov, men bestemt også den der passer til bilen.

Cykelholder til anhængertræk

Den mest almindeligt sete slags cykelholder til bil er den du kan montere på anhængertrækket. Det er den model som man ser flest af ude på vejene og det er også en ganske god løsning. Princippet er egentlig meget enkelt! Oftest monterer du din cykelholder til anhængertræk ved hjælp af et såkaldt saksesystem, som passer til knoppen og trækket bag på din bil. Oftest sidder der en form for låsestang eller anden mekanisme, som gør at “saksen” ikke pludselig springer op og det er vigtigt at du sørger for at denne er skubbet rigtigt på plads.

cykelholder til bil med anhængertræk

Denne cykelholder til bil med anhængertræk fungerer efter det omtalte princip og det medfølger en af de velkendte “blæksprutter” til at sikre at cyklen ikke falder af under transporten. Med denne model kan du have op til 2 cykler med på bilen og det er en rigtig god cykelholder til bil i forhold til prisen på 399 kr.

En af fordelene ved lige præcis denne type er, at du kan have udstyret liggende i bagagerummet og hurtigt montere den på krogen af bilen når du skal have cyklen med. Det kræver stort set ingen tid eller besvær og kan gøres af enhver.

Se cykelholderen her[hr]

Cykelholder til bagklap

Nu er det jo selvfølgelig ikke alle biler der er ens og heller ikke alle biler der har anhængertræk. Hvis din bil ikke har et sådant monteret skal du dog ikke fortvivle, da der heldigvis findes andre rigtig gode løsninger og cykelholdere til biler uden trækkrog.

En cykelholder til bagklap fungerer ved at have nogle specielle remme og kroge som du monterer ved at åbne bagklappen og sætte kroge ind i mellemrummene. Det lyder for nogle som en lidt vakkelvorn løsning og mange frygter at denne type cykelholder til bil vil gå hen og ridse og skade deres køretøj. Der er dog ingen grund til bekymring da en de er designet præcist til formålet og derfor også er lavet til ikke at gøre nogen skade.

cykelholder til bagklap på bilen

Denne cykelholder til bagklap har nogle rigtig gode og slidstærke materialer og kan holde op til 2 cykler. Den koster 599 kr. og for dig der ikke har noget anhængertræk er det altså en fremragende løsning hvis du en gang imellem står og skal have cyklen med i bilen.

Se cykelholderen her[hr]

Cykelholder til tag

Har du intet ænhængertræk på bilen, ikke lyst til at montere cyklen på bagklappen eller en helt tredje grund til at de to første slags løsninger som cykelholder til bil ikke fungerer, findes der faktisk et helt sidste alternativ som måske bedre passer til dig. Med en cykelholder til tag kan du, som navnet antyder, montere cyklen oppe på taget af bilen når du skal afsted på farten. Dette kan være en rigtig god ide hvis du f.eks. skal langt væk eller har brug for adgang til bagagerummet under køretøjen. Med de to første typer kræves der nemlig en del af- og påmonterring før du kan få cyklen på og af og du har derudover ingen mulighed for at åbne bagklappen mens cykelholderen sidder på bilen.

Anskaffer du dig en cykelholder til tag har du altså nogle af disse fordele, men der er dog også et par ulemper som du bør tage med i overvejelserne. Først og fremmest er en cykelholder til tag oftest ikke så god rent brændstoføkonomisk. Det er nemlig ikkedet mest optimale, da du ved at have cyklen oppe på taget ikke ligefrem gavner bilens aerodynamik. Du skal derfor ikke regne med at køre helt så langt på literen som du plejer. Det er selvfølgelig detaljer og hvis du kan leve med disse få ting, er en cykelholder på taget en super god løsning. Oftest fungerer denne løsning ved at du køber et sæt der gør dig i stand til at montere din cykel oven på bilens tagbøjler. Det er ret nemt og så fylder tingene der skal bruges ikke det helt store, ligesom at de ikke koster så meget.

Find cykelholder til tag her

Nummerplade til cykelholder

En meget vigtig ting som du skal være opmærksom på når du skal til at køre med cykelholder til bil er, at du altid skal sørge for at din nummerplade er synlig. Har du anskaffet dig en cykelholder til tag er dette selvfølgelig intet problem, men har du derimod en af de to andre modeller skal du være opmærksom. F.eks. cykelholderen til anhængertræk vil skærme rigtig meget for din nummerplade og du bør derfor anskaffe dig en nummerplade til cykelholderen. Denne ekstra holder og plade kaldes også mange gange for en lygtebom og er et lovkrav. Selve nummerpladen som du skal have et ekstra eksemplar af, skal du sørge for at få på f.eks. dit lokale motorkontor.

Cykelholder til campingvogn

Et af de steder hvor du vil kunne opleve at en cykelholder til bil virkelig kommer til sin ret er hvis du har campingvogn. Med en cykelholder til campingvogn kan du virkelig gøre ferien en hel del bedre, da det er intet mindre end fantastisk at have cyklerne med sig på ferie rundt omkring. Skal du have en cykelholder til campingvognen bør du kigge efter en af de gode solide modeller som kan have 3-4 cykler påmonteret. På den måde kan du have cykler med til hele familien og så er det også altid rart at være sikker på du ikke lige pludselig står og mangler en større model, hvis nu behovet skulle ændre sig.

cykelholder til campingvogn

 

På billedet finder du en Buzzrack cykelholder som  er et af de virkelig gode mærker. De laver nogle super produkter i en rigtig god kvalitet, som du ikke kan blive andet end tilfreds med. Prisen er godt nok lidt dyrere end de aller billigste modeller af cykelholdere, men det retfærdiggøres rigtig meget af at du får et noget bedre produkt.

Se cykelholderen her[hr]

Gode råd om cykelstativ til bil

Til sidst får du her et par gode råd med på vejen når du måske snart skal ud på den helt store køretur. Først og fremmest handler det om at du kigger på dit eget behov for cykelholder til din bil. For de fleste af os er behovet måske at kunne have cyklen med i bilen højst et par gange om måneden og til dette formål er det typisk ikke nødvendigt at have en af de modeller til taget. Det tager simpelthen for lang tid og er besværligt. Tænk over om du kommer til at have brug for udstyret når du skal afsted på længere ture, på ferie og til andre større formål. Har du ikke dette behov vil din bedste løsning for dig nok være at købe en cykelholder til anhængertræk eller bagklap, afhængigt af din bilmodel.