De fleste er nok forholdsvist vant til at købe tøj til sig selv. De ved, hvad de skal kigge efter, ligesom de godt ved, hvad de kan lide, og hvad de ikke kan lide. Bare det at vide, hvad et stykke tøj er værd for en, og hvilken pris man derfor er villig til at betale, er et gode, som man ikke bare kan tage for givet. Det er netop det, der bliver åbenlyst, når man pludselig skal til at købe tøj til et helt andet menneske.

Sådan snyder du læringskurven

Når man skal til at købe tøj til sit barn, kan der i starten være en ret stejl læringskurve. Det kan heldigvis hjælpe med at flade den kurve lidt ud, hvis man på forhånd får at vide, hvad man skal tænke over og hvad man skal kigge efter. Det første problem, man kan løbe ind i, er selvfølgelig mærker – da der jo findes rigtig mange forskellige på markedet. Hummel, The New, Sofie Schnoor, Marmar, Angulus for blot at nævne nogen få.. Når man køber tøj til sig selv, ved man præcis hvilke mærker er gode og hvilke er mere brand-værdi end egentlig kvalitet. Den samme slags insiderviden har man ikke nødvendigvis, når der kommer til børnetøj, og det kan være svært at gøre andet end bare at prøve og fejle et par gange. Du vil ret hurtigt lægge mærke til, hvilket tøj dit barn slider op først. En lille genvej kan dog ofte findes på vaskemærket, hvor der også står, hvad tøjet er lavet af. Som tommelfingerregel kan det siges, at tøj med en stor andel af polyester eller andet kunststof ikke er særligt god kvalitet.

Som barnet bliver ældre, begynder du måske også at tænke mere i, hvordan tøjet rent faktisk ser ud. Nogle børn har stærke meninger omkring den slags, mens andre bare er glade for at have en trævl på kroppen. Er dit bar en del af den førstnævnte gruppe, kan det måske være en ide at begynde at tage dem med på shoppetur.