Disse parametre skal du være opmærksom på som boligkøber

Det danske boligmarked er svært at navigerer rundt i, og der er mange hensyn at tage, hvis du skal købe et ny lejlighed eller et hus, selv for den erfarne boligkøber.  Det er ikke kun prisen der skal tages hensyn til,  det er i ligeså høj grad alle de forskellige lånemuligheder og renter, som kan være svært at finde rundt i, hvis man ikke den store ekspertise.  Her får du nogle tips til hvilke ting som du skal have styr på inden du køber bolig.

Overblik over egen økonomi

De fleste mennesker vil inden de køber noget først og fremmest gøre sig et overblik over, om de har råd til det, de gerne vil købe, uanset om det er et par sko eller en ny computer, så er valget af disse afhængig af økonomien.

Derfor der det vigtigt, at få redegjort, hvordan ens økonomiske muligheder ser ud, hvorfor det kan være relevant, at få et møde med ens bank. Her er det langt fra givet, at banken vil sige ja til et lån, hvis de kan se, at det er svært for dig, at få det til at hænge sammen, enten fordi din indkomst ikke er nok til at købe dit drømmehus, eller der er er andre variabler, som en usikker jobsikkerhed, der er med til at afgøre, at banken smækker låget i.  I den forbindelse er det muligt, at optage huslånet andet steds, hvor det såkaldt pantebrevslån kan være en finansieringsmulighed.  Dette er en lån som optages udenom banken.

De juridiske aspekter

En af de vigtigste aspekter, når laver en stor investering, som køb af bolig er, er det juridiske.  De mange paragraffer kan være svære at finde hoved og hale i, hvis man ikke har juridisk indsigt, men alene af denne grund skal de ikke negligeres, da de har stor effekt på dit fremtidige liv. Når købsaftalen er underskrevet, så hænger man på den, derfor er det vigtigt, at man har 100 procent forståelse for, hvad den indebærer. Det kan både være i forhold til ejerandele og hvem der skal skrives på skødet som boligejer og i forhold til, hvem der eventuel skal overtage boligen, hvis man allerede inden købet har en formodning om, hvem der skal være arvtager.

I den forbindelse kan det være relevant, at alliere sig med en boligadvokat, således det juridiske bliver lavet udførligt, med henblik på at skabe tryghed for alle parter i handlen.

Boligens stand

En man køber en bolig er det vigtigt, at få læst tilstandsrapporten gennem og gerne flere gange.  Hvis der er graverende fejl og mangler i husets generelle stand, så burde det fremgå af rapporten, og hvis det er tilfældet vil det være relevant, at rådføre sig med sin egen boligadvokat, i forhold til om prisen nu også er retfærdig. Hvis der skal sættes nye vinduer i eller der alligevel skal anlægges nyt tag inden for en snarlig tidshorisont, så vil det være relevant, at den potentielle kommende udgift vil blive trukket fra salgsprisen.

Comments are closed.

powered by Typeform