Tendensen ses mere og mere rundt omkring i de danske haver. At indrette et drivhus til en lille udestue, hvor der er læ fra vejr og vind – mens lyset får lov at strømme ind. Årsagen til det er blevet så populært, er for mange ret åbenlys; at have et sted med ro til at kunne overkomme en meget hektisk hverdag.

Har du endnu ikke drivhuset, eller trænger dit nuværende til en opgradering, så smut forbi Matchbanker.dk og få finanserne på plads til investeringen i dit nye liv med ro og overskud.

 

Der er så mange kreative måder at benytte sig af drivhuset på, men her har vi valgt at samle 7 elementer, som vi finder elementært når det gælder om at finde ro.

 

1 – Jorden

I et almindeligt drivhus er der ikke nødvendigvis tænkt ret meget over hvilken grund huset er placeret på, men når det skal bruges til zen-have, så er underlaget du går på ret essentielt. Helt grundlæggende kan du vælge at lægge fliser, men sten kan være svære at varme op, og det sidste du ønsker at bekymre dig om i din zen tilstand er kolde fødder. Så trægulv kan være en virkelig god løsning. Du kan finde terrassebrædder i dit lokale byggemarked og måske overvej om en smule isolering kan være vejen frem. Det afhænger lidt af hvor stort dit drivhus er, hvor det er placeret henne og hvor meget arbejde du kan og vil lægge i det. Spørg i byggemarkedet om råd til lige præcis dit projekt.

 

2 – Varmekilder

Generelt skal du være lidt varsom med at etablere varmekilder i et drivhus, dels er det ikke bygget til at blive varmet op og så kan der være lidt udfordringer med hensyn til elektriske apparater, da de jo oftest kræver ledninger. Ikke noget, man normalt lige har liggende i et drivhus. Men er du så heldig at du har adgang til elektricitet, så kan en simpel varmeblæser virkelig gøre underværker for en god oplevelse i din nye oase. Åben ild, altså større end et stearinlys eller to, må antages at være lidt for risikofyldt, da ild kræver ilt for at brænde og uanset hvor utæt dit gamle drivhus måske er, så kræver ild mere ilt end man lige tror. Så pas på med det.

 

3 – Siddeplads eller liggeplads

Det er ret væsentligt at tage stilling til om det er en oase, hvor du tænker du skal lave yoga, få en lille solskinslur eller meditere, før du begynder indretningen. Skal du lave yoga, kræver det ret meget plads omkring dig, hvorimod du kan indrette en hel lille læsestue, hvis du sætter en lækker stol med tilhørende bord. Så kan du have din yndlingsbog og en kop kaffe med dig ind i de roligste omgivelser på egnen. Du kan evt. kombinere sidde-og liggeplads ved at investere i en chaiselong.

 

4 – Indretning

Alt for mange ting, giver ikke den samme følelse af ro som hvis du kan begrænse dig i indretningen. Du skulle meget gerne mærke roen indfinde sig, når du befinder dig i din oase, og så kan en simpel indretning virkelig gøre underværker. En enkelt siddeplads eller to, måske en lille reol til dine yndlingsbøger og et sted at sætte et lys eller to.

 

5 – Fugt

Husk at et drivhus generelt er skabt til at bevare varme og fugt indendørs, så det er en rigtig god ide at lufte ud jævnligt og det er værd at overveje om møblerne du sætter derud skal være af den fineste nye mode. Der kan være en god charme i at besøge antikvariater, der tilmed ligger inde med møbler af ældre dato, der kan behandles til formålet. Nyere møbler er oftest lavet af materialer, der ikke kan behandles.

 

6 – Tæpper

Herhjemme er vi vant til de regnvåde årstider, som efterhånden er tæt på hele året rundt. Dertil kan det godt føles ekstra koldt og så kan en bunke lækre tæpper være lige dét der skal til for at du kan benytte dig af din zen-have endnu mere. Tæpper af uld er gode til at holde varmen uden at du får det alt for varmt og uldtæpper kan købes i mange farver og størrelser.

 

7 – Blomster

Ingen zen uden blomster. Duften giver dig en skøn oplevelse og samtidig kan netop blomster stortrives i din oase – ligesom du vil kunne. Blomster afgiver i sig selv en ro som du kan nyde godt af og det at passe dem er for rigtigt mange, virkelig afstressende.

 

Der er mange muligheder for at skabe sig en rolig plet i din travle hverdag og kun kreativiteten sætter grænserne.