Vi vil alle sammen gerne have hvide, rene og flotte tænder. Én af de afgørende faktorer for at dette lykkedes, er at tandbørstningen er i orden. I denne Eltandbørste test finder du anmeldelser af nogle af de bedste eltandbørster. Læs videre og se hvad for en der er den bedste.

Tip: Denne eltandbørste test er lavet tilbage i 2013. Hvis du gerne vil finde en nyere, kan du tage et kig på Rangering.dks store eltandbørste test fra 2017.

Se hele udvalget af Eltandbørster her

[fourcol_three]

Braun Oral-B Triumph PC5000

Se tandbørsten her

Testvinderen og den bedste Eltandbørste kan lige så godt blive afsløret med det samme! Braun’s Oral-B PC5000 er virkelig et stykke foran de andre eltandbørste, som halter efter på alle parametre. I denne eltandbørste test er denne model suveræn og stærkt anbefalet til alle der leder efter en ny tandbørste.

[quote]Jeg forstår godt at Braun tør give 60 dages fuld tilfredsheds garanti – man kan ikke være utilfreds![/quote]

Se videoen her med præsentation af eltandbørsten:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fRn_ex5jneE#at=13

Triumph PC5000 eltandbørsten kommer med et væld af funktioner og muligheder. Når du lukker pakken op finder du ud over tandbørsten, flere forskellige slags tilbehør. Indholdet kan du se i listen her:

[unordered_list style=”arrow”]

  • Selve tandbørsten, motor og flere forskellige børstehoveder inkluderet.
  • Smart-Guide display og system.
  • Ledning og oplader med tilhørende station til opbevaring af bl.a. børstehoveder.
  • Rejseetui og holder.

[/unordered_list]

Med denne eltandbørste får du både flest oscilleringer og pulseringer, sammenlignet med alle konkurrenterne. Der er hele 5 forskellige børsteprogrammer, hvor du kan sætte den til alt fra udvidet pleje til polering af tænderne. Om du reelt set får brug for alle mulighederne er tvivlsomt, men det er rigtig fedt at du rent faktisk kan justere programmerne. Med de nye udviklede børstehoveder begynder funktionerne ud over almindelig børstning lige pludselig også at give mening. Børsterne er nemlig designet til specielt at komme ind imellem tænderne og det klarer tandbørsten glimrende.

Noget af det mest revolutionerende ved denne eltandbørste fra Braun er det nye smart-guide system. Du får medfølgende tandbørsten, et lille display der fint kan stå ved siden af håndvasken ude på badeværelset. Det er trådløst og meget diskret. Når først du tænder og går i gang, begynder det at tælle tid og for hvert 30 sekunder (ved alm. program) får du en stjerne på displayet, samt en lille lyd og vibration fra tandbørsten. På den måde ved du, at du nu kan gå videre til næste “kvadrant” af tænder. Ud over dette, lyser både tandbørste og display op hvis du trykker for hårdt, hvilket er en hyppig fejl som mange af os begår hver dag. Selve smart-guide systemet er fantastisk godt tænkt og fungerer til ug. Du bliver virkelig mindet om, at foretage en ordentlig tandbørstning på den rigtige måde og i lang nok tid. Det er trods alt noget af det aller vigtigste!

En anden meget vigtig ting og en vigtig faktor i en eltandbørste test er batteriet. Det der virkelig adskiller mange af de billige tandbørster og de lidt dyrere, er det indbyggede batteri. Typisk vil du opleve, at de dårligere modeller begynder at børste for nedsat styrke allerede anden eller tredje gang efter de er blevet opladt. På den måde ryger næsten hele idéen med eltandbørsten, da den kun virker godt hvis der er strøm på. Med Braun Oral B PC5000 får du et rimelig solidt batteri, som holder ret længe. Det tager faktisk en del tid at lade det fulgt op (lad det stå natten over), men eltandbørsten begynder til gengæld ikke at gå død lige med det samme. På skaftet er der med lys indikeret hvor meget strøm der er tilbage, så du altid er klar over hvornår den skal sættes i holderen og lades op igen. Det er den formentlig den bedste batteritid på en eltandbørste der findes.

[quote]Første gang man børster tænder med denne eltandbørste føles ens tænder så rene, at man skulle tro det var første gang man børstede tænder nogensinde.[/quote]

Man kan blive ved med at tale om dette produkt fra Braun, fordi det simpelthen er så gennemtænkt og godt lavet. Har du fundet frem til denne eltandbørste test fordi du leder efter en ny tandbørste er der kun én ting at sige – køb den her! Du vil virkelig ikke fortryde det og både dine tænder og tandlæge vil takke dig fremover. Det er virkelig den bedste eltandbørste på markedet.

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

vinderen i vores eltandbørste test

[box style=”rounded”]

BEDST I TEST

Pris: 825 kr.

40000 pulseringer/minut

8800 oscilleringer/minut

5 forskellige programmer

Smart-Guide system

[/box]

[/fourcol_one_last]

[fourcol_three]

Braun PC500 – Se tandbørsten her

Denne model er også fra Braun og den billigste eltandbørste i testen. Konklusionen er, at den gør det rigtig godt, især til prisen! Det er en ganske hæderlig model hvor du kan få børstet dine tænder rigtig godt og grundigt. Der er til gengæld ikke så mange funktioner og wow-oplevelser som med topmodellen fra Braun.

[quote]Plejer du i forvejen dine tænder godt, kan PC500 formentlig sagtens bruges[/quote]

PC500 gør sit arbejde rigtig godt, men ligger nogle niveauer under 5000’eren og man kan godt retfærdiggøre prisforskellen. Tandbørsten har en god indbygget timer, men desværre ikke en tryksensor, som fortæller når du børster for hårdt. Tilbehøret er fint med holder, oplader og hvad der ellers bør høre til.

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

pc500 eltandbørste

[box style=”rounded”]

Hverdagsbørsten

Pris: 399 kr.

20.000 pulseringer/minut

7.600 oscilleringer/minut

2 minutters timer

[/box]

[/fourcol_one_last]

[fourcol_three]

Philips HX3110/00 – Se tandbørsten her

Vi bevæger os nu fra Braun tandbørsterne og over til Philips i vores eltandbørste test. Philips er begyndt at komme ret godt efter det når det kommer til tandpleje og de har faktisk lavet rigtig mange gode produkter i en del år. Herhjemme er de bare slet ikke så populære og kendte, men måske de kan blive det?

Denne model hedder HX3110/00 og ligger i den billige ende af prisskalaen. Noget bemærkelsesværdigt og anderledes ved Philips system er, at børstebevægelserne. Philips har nemlig designet børsten til at “efterligne” de bevægelser du selv laver når du børster tænder med en almindelig manueltandbørste. På den måde mener man, at du opnår en bedre fjernelse af bl.a. plak og kommer længere ind i de små mellemrum. Hovedet og halsen er desuden lavet så det vinkles og du kan derfor bedre komme til især de bagerste hjørnetænder, som jo også er dem man oftest forsømmer når det kommer til tandpleje. En rigtig fin tandbørste til en god pris. Det bliver spændende at følge Philips fremover!

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

eltandbørste test af philips model

[box style=”rounded”]

Meget for pengene

Pris: 349 kr.

15.000 børstebevægelser / minut

Naturlig børstebevægelse

Indbygget timer

[/box]

[/fourcol_one_last]

[fourcol_three]

Panasonic S835 – Se tandbørsten her

Den sidste model i eltandbørste testen her, er fra Panasonic. Den ligger i mellemklassen når vi kigger på prisen på 699 kr. Den skal derfor helst levere noget mere end de ellers billige og gode eltandbørster vi så lidt tidligere i testen, for at være pengene værd.

Der medfølger ikke imponerende meget i pakken når man åbner. En tandbørste, et børstehoved, lader osv. og så ikke så meget mere. Man kan vel også sige, at man ikke har brug for så meget mere. Ladestationen er lavet ganske udemærket og egentlig nogenlunde fin at se på designmæssigt. Nogle af de andre modeller på markedet ser forfærdelige ud at have stående på badeværelset – denne tandbørste fra Panasonic kan man godt være bekendt at have stående.

[quote]God eltandbørste, men ikke særligt bedre end de billige modeller.[/quote]

Selve børstefunktionen hos Panasonic er ret god. Den kommer godt rundt og efterlader en god fornemmelse af rene tænder bagefter. Man har dog ikke den der helt pinligt rene følelse af, at man nærmest har været et smut forbi tandlægen og få en tandrensning, som f.eks. Brauns 5000’er gav. Mindre kan selvfølgelig også gøre det og Panasonic skal også have ros for at have lavet en ganske glimrende tandbørste. Til prisen er det dog svært at se, hvorfor man ikke skulle opgradere til Brauns model eller vælge en af de lidt billigere alternativer, hvor man får næsten lige så meget tandbørstning.

[/fourcol_three] [fourcol_one_last]

eltandbørste fra panasonic

[box style=”rounded”]

Blød mellemvare

Pris: 699 kr.

26.000 vibrationer/minut

30. minutters børstning/opladning

Medfølgende ladestation

[/box]

[/fourcol_one_last][hr]

Den bedste eltandbørste

Det er formentlig ikke gået forbi din næse, at den klare testvinder er Braun Oral B Triumph 5000. Det er simpelthen en fremragende tandbørste, som du kun kan blive tilfreds med. Om du så skal købe den, afhænger dog af dine behov. Hvis du er rigtig flittig og god med tandtråd, vil jeg tro at du rent faktisk kan pleje dine tænder helt perfekt med en af de billige modeller. De er rigtig gode og leverer fine resultater og kan fint indgå i en sund mundhygiejne. Tænk lidt over det og prøv at vurder om dine tænder bliver plejet som de nu skal. Er du i tvivl ville jeg nok vælge testvinderen. På den måde er du i hvert fald sikker på, at din tandpleje får et hak op ad i prioriteringen fremover.

Har du svært ved at huske det med at børste tænder eller er du bare rigtig dårlig til det, er der kun én ting at gøre. Køb topmodellen fra Braun! Det bliver noget sjovere for dig at børste tænder fordi du ikke bare har en tandbørste, men et stykke avanceret teknologi i hånden. Man bliver nærmest overvældet af alle de smarte funktioner og det kan være lidt af et chok at skifte fra en almindelig manueltandbørste.

Bag om testen

I testen er de fire forskellige modeller valgt for at give det bedst mulige overblik over de muligheder du finder på markedet for eltandbørste. Braun er og bliver både den største og bedste producent og konkurrenterne kommer nok også til at skulle se op til dem de næste år frem. Derfor er der valgt to modeller fra Braun – deres topmodel og en af deres billigere alternativer.For at du har noget at holde disse produkter op imod blev én model fra henholdsvis Philips og Panasonic valgt. Disse producenter er begyndt at levere bedre og bedre løsninger og holder egentlig en ret høj standard. Det er selvfølgelig kun godt for os forbrugere!

Eltandbørsterne er vurderet ud fra et samlet indtryk. Selve børsteevnen til at give rene tænder er selvfølgelig det vigtigste parameter og testvinderen er også den der klarer dette bedst. Derudover er de også bedømt ud fra forskellige ting som funktioner, batteritid og medfølgende tilbehør. Standarden blandt de testede modeller har generelt været utrolig høj og det er svært at finde virkelig dårlige produkter. Hvis du holder dig fra alt under 300 kroner kan du næsten være sikker på at få en nogenlunde fornuftig tandbørste med en god batteritid. Det er oftest det parameter der slækkes mest på når vi går ned i pris.

Jeg håber du har kunnet bruge denne test af eltandbørster og har fået en ide om hvilken model der er den rigtige for dig. Når alt kommer til alt er det vigtigste jo sådan set, at man sørger for at få børstet sine tænder og holde dem ved lige. Om man så lige får et par procent ekstra med en dyr eltandbørste er nok ikke det der gør udslaget i sidste ende og afgør om man ender med gebis. Dét at du læser denne test viser med tydelighed at du nok rent faktisk går en smule op i dine tænder og jeg tror derfor ikke du skal være bekymret. Har du nogle spørgsmål til de testede tandbørster eller er du måske selv ejer af en af modellerne i forvejen, skal du være meget velkommen til at lægge en kommentar.

Et aller sidste lille råd og opfordring skal lyse på, at en eltandbørste selvfølgelig aldrig kan erstatte regelmæssige tandlægebesøg. Uanset hvor avanceret en model der er tale om og hvor godt den børster tænderne, bør vi alle sammen tage et smut forbi tandlægen en gang imellem til det obligatoriske tjek. Så kan du jo passende fortælle om din fine nye eltandbørste!