Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Sommeren står snart for døren, og hvis vi er heldige, kommer vi til at bruge meget tid ude i haven. Haven har mange muligheder, og når det er sommer, opstår der endnu flere muligheder. Sørg derfor for, at din have er ved at være klar, så du ikke skal bruge sommerferien på at ordne haven, men i stedet bare kan nyde den på bedste vis. Men hvad skal en have indeholde? Vi anbefaler gode solspots, gode skyggesteder og ikke mindst plads til sjov og leg.

Det er vigtigt at kunne trække i skygge

Når solen står højt på himlen, er strålerne varme og ikke mindst stærke. Så selvom du er hjemme i Danmark, vil du stadig opleve, at du kan få brug for at trække i skygge. Det gælder især, hvis du har små børn, som hurtigt kan få for meget af den brændende sol. Har du ikke et skyggested i haven eller på altanen, kan vi anbefale en parasol eller en mere holdbar løsning; en markise.

En markise har den fordel, at den sidder fast på eksempelvis muren, hvorfor den ikke kan vælte, hvis det blæser. Derudover kan man trække den ud over terrassen, så I kan få skygge, når solen er for varm. Ydermere kan det også bruges om læ, hvis temperaturen er høj, men det regner.

Man kan selv installere en markise, men hvis I gør dette, anbefaler vi, at I finder nogle sikkerhedssko. Airtox sikkerhedssko kan nemlig beskytte jer, hvis der skulle falde noget ned, mens I er ved at sætte markisen op.

Find et lækkert spot til solsengen eller hængekøjen

Hvis du ikke allerede har en solseng eller hængekøje, så skynd dig ud og find en. Det er et køb, du aldrig kommer til at fortryde. Man ligger nemlig meget bedre på solsengen eller i en hængekøje, end man vil gøre på græsset. Når du har fået fat i solsengen, handler det om at placere den taktisk.

Placeringen skal nemlig gennemtænkes, idet der selvfølgelig skal være sol det meste af tiden – men derudover kan det også være rart, hvis der er mulighed for at kunne trække i skygge. Ydermere kan det være en god idé at placere solsengen, så du har et godt overblik over haven. Dette er specielt godt, hvis du har børn, der leger rundt i haven.

Find havespillene frem

Planlægger I en dansk sommer, hvor I skal være derhjemme det meste af tiden, kan det være en god idé at vide allerede nu, om I har nok at underholde jer med. Se derfor i skuret om petanque, kroket og stangtennis-sættet er fuldstændig klar til brug, eller om du lige skal ud og have købt nogle nye spil.

Havespil er meget sjovere, når græsplænen er slået, hvorfor det kan være, at du skal bruge foråret på at få styr på græsplanen. Vi har fået rigtig meget regn i år, hvilket kan betyde, at din græsplæne ikke længere kun består af græs, men derimod også af mos.