Få glæde af terrassen – også om efteråret!

Vi går mod mørkere nætter og har vinterperioden i sigte, men derfor kan du sagtens nyde din terrasse lidt endnu. Selvom du måske ikke kan sidde i havemøblerne og nyde morgenkaffen, kan du alligevel skabe små hyggekroge, der er perfekte til krukker med efterårsblomster eller græskær i utallige størrelser og farver. Find også små og store lanterner frem, og tænd lys i dem, som du kan nyde inde fra stuen, når mørket er faldt på.

 

Derfor er det en god ide at få ny terrasse nu

Men en flot terrasse, der skaber god efterårshygge, kræver en flot belægning. Selvom vi er i efteråret, kan du sagtens nå at anlægge ny terrasse – Det er nemlig kun hvis jorden er frossen, at det er bedre at vente til foråret. Faktisk er det et oplagt tidspunkt at anlægge ny terrasse netop nu. Sæsonen for belægningssten er på sit sidste, og flere forhandlere har sænket priserne, så du med god sandsynlighed kan finde et parti billige belægningssten. Husk også at se efter belægningssten online, her kan du typisk få gratis levering lige til din indkørsel.
Ved at lægge terrasse nu, er du også klar til forårssæsonen, og kan nyde de første forårsstråler på din nye flotte terrasse, så snart de melder deres ankomst.

 

Vælg belægningssten til terrassen

Har du planer om at lægge ny belægning på din terrasse, er belægningssten et rigtigt godt valg. Belægningssten lavet af beton holder i mange år, og kræver ikke meget vedligeholdelse. Du kan desuden selv vælge at klare anlæggelsen, og spare på terrassebudgettet. En ny terrasse med belægningssten vil desuden forbedre det samlede udtryk af hele huset og arealerne rundt om. Har du et ønske om på sigt at sælge dit hus, kan det også være en fornuftig idé at udskifte de gamle belægningssten med nye, da det samlede indtryk dermed vil stige markant.

 

Få inspiration til belægningssten online

Første skridt mod en ny terrasse er at kigge efter billige belægningssten online, eksempelvis på webshops som denne. Den mest brugte belægningssten herhjemme er Herregårdsstenen, en grå klassisk belægningssten med rustikke, rå kanter. Herregårdsstenen fremstilles bl.a. i det klassiske format 14 x 21 cm, og er en god håndterlig størrelse. Man siger, at forskellen på belægningssten og fliser ligger i netop størrelsen. Er formatet over 30 cm i længde og bredde, er der tale om fliser. Fliser er også et godt alternativ som belægning til terrassen, og har de seneste år også oplevet større popularitet med deres minimalistiske og stilrene udtryk. Fliser anbefales især til større terrasser. Om du vælger belægningssten eller fliser til din terrasse er helt op til dig og det udtryk, du ønsker, terrassen skal have.

 

Hvis du selv vælger at anlægge terrasse

Ønsker du selv at lægge belægningssten eller fliser, kan det sagtens lade sig gøre. Der er meget hjælp at hente online, hvor du kan finde udførlige beskrivelser af opbygningen under belægningen. En faldgruppe, som kan forekomme, når man vælger selv at anlægge terrasse med belægningssten eller fliser, er brugen af fugemateriale. Flere ser blot valget af fugesand, som en mindre detalje, men det var være dyrt, at vælge eksempelvis strandsand som fugemateriale. Vælg i stedet rigtigt fugesand, som består af større sandkorn, der blokerer for regnvand.

Ellers er det bare at komme i gang med dit terrasseprojekt, så du kan nyde din nye belægning igennem hele efteråret.

Comments are closed.

powered by Typeform