I disse informationstider er det dejligt nemt at finde oplysninger om alt muligt, men den lette adgang til at publicere informationer gør, at vi skal være ekstra opmærksomme på, at vi bør være kildekritiske og ikke bare tro på alt, vi hører eller læser. Derfor kan det være en god idé at læse hjemmesiders ”om os” sider, hvor man kan få en fornemmelse af, hvem der står bag hjemmesiden, og hvad formålet med den er.

Vi elsker vores kæledyr

En stor del af vores kæledyr bliver opfattet som et kært familiemedlem. Vi vil gerne sørge så godt som muligt for dem, og det gør vi blandt andet ved at søge informationer om diverse ting såsom generel pleje og eventuelle sygdomme. En stor del af disse informationer søger og finder vi på nettet. Som beskrevet tidligere så skal man i nogen grad være kritisk overfor informationer fundet online, derfor kan det give god mening at bruge portaler, der er udgivet af fagpersoner. Søger man for eksempel dyrlæge information, så kan en portal som netdyredoktor.dk anbefales. Her er samlet en masse artikler skrevet af dyrlæger og andre fagfolk om vores mest almindelige kæledyr.

Viden er nødvendigt

Er man heldig at være dyreejer, så ved man også, at der er ting, man skal vide om sit dyr. Der er generelle ting, man bliver nødt til at have en vis basisviden om men udover det, er det rart, at man kan finde oplysninger om ting, man ikke nødvendigvis besidder en basisviden om. Det kan for eksempel være, at ens hund har spist noget utilsigtet, som man er tvivl om, hvorvidt det er giftigt eller ej. I sådan et tilfælde er det rart, at man hurtigt kan finde informationer om, det er giftigt, og hvilke symptomer man skal være på vagt overfor, eller om man skal kontakte sin egen dyrlæge med det samme.