Kategori: Fritid (Side 1 af 4)

Pas på din hud, når du er meget udenfor

Går du meget i haven? Og vil du passer på din hud? Så bør du finde nogle gode hudprodukter. De færreste tænker over, at det grundlæggende er mange af de samme ingredienser, der går igen. Det er højst sandsynligt en vandbase, noget olie, konserveringsmidler og så aktive ingredienser. Hvis vi trækker vand og konserveringsmidler fra, er der kun olie og aktive ingredienser tilbage.

Hvorfor konserveringsmidler?

Bakterier trives i vand, og derfor skal der konserveringsmidler i. Vandet er tilsat til en creme for at gøre den mindre fedtet, og samtidig gøre den nemmere at smøre ud. Men det er ikke nødvendigt, og du kan spæde en ren olie op med lidt vand for at gøre den nemmere at fordele. For eksempel kan du smøre olie på lige efter badet, når huden stadig er fugtig. Så glider det nemt rundt, og du får blødgjort din hud uden besvær. Mange sværger til, at huden trænger til fugt, men den fugt kan lige så vel komme indefra. Find en olie, du kan lide og brug den. Fx på stineshudpleje.dk.

Aktive ingredienser, er de nødvendige?

Aktive ingredienser kan for eksempel være frugtsyre, som har en let skrubbende effekt på huden. Den kan også gå ind og give fylde under huden. Men du kan også lave en lækker ansigtsmaske med frisk citronsaft i. Der kan også være tilsat urea, som er et stof, der binder vand. Det kan trænge ind i huden med ekstra fugt.

En lidt sjov detalje er, at det faktisk er hovedbestanddelen i urin. Så hvis du virkelig vil spare penge, har du selv en kilde. Der er nogen, der bruger urin til deres hud, men det lyder ikke særlig lækkert. De aktive ingredienser kan også være for eksempel aloe vera, der virker healende. Men du kan selv producere meget af det til eksempelvis ansigtsmasker.

Sådan kan du få en bedre sommer derhjemme i stedet for at rejse

Der kan være mange grunde til, at du ønsker at holde en sommer hjemme i stedet for at tage ud at rejse. For mange handler det om økonomien i det, for det kan lynhurtigt blive en dyr ferie, hvis I skal til udlandet. Det gør sig særligt gældende, hvis du har en stor familie, og I dermed er mange, der skal af sted.

Samtidig kan det være svært at få fri fra arbejdet, og derfor kan en ferie i Danmark eller hjemme være en realitet for mange. Det behøver absolut ikke at være kedeligt at være på ferie hjemme hos sig selv, og der er en masse ting, du kan gøre for at få den dejligste fritid hjemme.

Gå i gang med at lave hjemmet om

Det kan hurtigt ske, at vi har haft de samme møbler og den samme indretning i hjemmet i mange år, men moden inden for boligindretning skifter hele tiden. Derfor kan det være et rigtig godt projekt at kaste sig over i løbet af ferien at renovere og flytte rundt i hjemmet.

Det kan altid gøre en stor forskel, hvis I vælger at købe nye møbler, for her er i sandhed tale om en stor ændring. Men mindre ting kan absolut også gøre det. Det kan blandt andet være nyt pudebetræk til jeres sofapuder eller måske endda en ny farve på væggen. Mulighederne ligger åbne.

Find råd til din husholdning og få masser af inspiration til, hvordan du kan lave om derhjemme, så du får det endnu dejligere og virkelig kan slappe af sammen med familien i hjemmet. Det er et hyggeligt projekt at have som familie sammen, at I skal lave hjemmet om.

I kan også gå i gang med at sætte børnenes værelser i stand. Det er noget af det, der kan give børnene mere lyst til at være med til at lave om derhjemme, og I kan samtidig også begynde at rydde op i de mange ting, I har i hjemmet.

Sørg for at have et hyggeligt sted at sidde i haven.

Hjemmet og haven kan hurtigt blive beskidt, når der går hverdag i den, og der ikke kommer til at blive gjort ordentligt rent. Men det er ikke kun inden i huset, der skal gøres rent, din facade på huset kan også være meget beskidt, ligesom fliserne ude i haven kan være sat til i en masse gammelt skidt, der ville være godt at få fjernet.

Du kan henvende dig til Blato, der er specialister i fliser, tag og facaderensning. Når du skal nyde sommeren hjemme hos dig selv, er det vigtigt, at I kan sidde og nyde vejret ude på terrassen, og der kan det virkelig gøre underværker, hvis I sørger for at få renset jeres fliser, så det kommer til at blive dejligt rent og se ordentligt ud. På den måde kan I også rende ud og ind med bare tæer og virkelig nyde det gode vejr sammen.

Er din have klar til en dejlig sommer?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Sommeren står snart for døren, og hvis vi er heldige, kommer vi til at bruge meget tid ude i haven. Haven har mange muligheder, og når det er sommer, opstår der endnu flere muligheder. Sørg derfor for, at din have er ved at være klar, så du ikke skal bruge sommerferien på at ordne haven, men i stedet bare kan nyde den på bedste vis. Men hvad skal en have indeholde? Vi anbefaler gode solspots, gode skyggesteder og ikke mindst plads til sjov og leg.

Det er vigtigt at kunne trække i skygge

Når solen står højt på himlen, er strålerne varme og ikke mindst stærke. Så selvom du er hjemme i Danmark, vil du stadig opleve, at du kan få brug for at trække i skygge. Det gælder især, hvis du har små børn, som hurtigt kan få for meget af den brændende sol. Har du ikke et skyggested i haven eller på altanen, kan vi anbefale en parasol eller en mere holdbar løsning; en markise.

En markise har den fordel, at den sidder fast på eksempelvis muren, hvorfor den ikke kan vælte, hvis det blæser. Derudover kan man trække den ud over terrassen, så I kan få skygge, når solen er for varm. Ydermere kan det også bruges om læ, hvis temperaturen er høj, men det regner.

Man kan selv installere en markise, men hvis I gør dette, anbefaler vi, at I finder nogle sikkerhedssko. Airtox sikkerhedssko kan nemlig beskytte jer, hvis der skulle falde noget ned, mens I er ved at sætte markisen op.

Find et lækkert spot til solsengen eller hængekøjen

Hvis du ikke allerede har en solseng eller hængekøje, så skynd dig ud og find en. Det er et køb, du aldrig kommer til at fortryde. Man ligger nemlig meget bedre på solsengen eller i en hængekøje, end man vil gøre på græsset. Når du har fået fat i solsengen, handler det om at placere den taktisk.

Placeringen skal nemlig gennemtænkes, idet der selvfølgelig skal være sol det meste af tiden – men derudover kan det også være rart, hvis der er mulighed for at kunne trække i skygge. Ydermere kan det være en god idé at placere solsengen, så du har et godt overblik over haven. Dette er specielt godt, hvis du har børn, der leger rundt i haven.

Find havespillene frem

Planlægger I en dansk sommer, hvor I skal være derhjemme det meste af tiden, kan det være en god idé at vide allerede nu, om I har nok at underholde jer med. Se derfor i skuret om petanque, kroket og stangtennis-sættet er fuldstændig klar til brug, eller om du lige skal ud og have købt nogle nye spil.

Havespil er meget sjovere, når græsplænen er slået, hvorfor det kan være, at du skal bruge foråret på at få styr på græsplanen. Vi har fået rigtig meget regn i år, hvilket kan betyde, at din græsplæne ikke længere kun består af græs, men derimod også af mos.

Find informationer om dine kæledyr online

I disse informationstider er det dejligt nemt at finde oplysninger om alt muligt, men den lette adgang til at publicere informationer gør, at vi skal være ekstra opmærksomme på, at vi bør være kildekritiske og ikke bare tro på alt, vi hører eller læser. Derfor kan det være en god idé at læse hjemmesiders ”om os” sider, hvor man kan få en fornemmelse af, hvem der står bag hjemmesiden, og hvad formålet med den er.

Vi elsker vores kæledyr

En stor del af vores kæledyr bliver opfattet som et kært familiemedlem. Vi vil gerne sørge så godt som muligt for dem, og det gør vi blandt andet ved at søge informationer om diverse ting såsom generel pleje og eventuelle sygdomme. En stor del af disse informationer søger og finder vi på nettet. Som beskrevet tidligere så skal man i nogen grad være kritisk overfor informationer fundet online, derfor kan det give god mening at bruge portaler, der er udgivet af fagpersoner. Søger man for eksempel dyrlæge information, så kan en portal som netdyredoktor.dk anbefales. Her er samlet en masse artikler skrevet af dyrlæger og andre fagfolk om vores mest almindelige kæledyr.

Viden er nødvendigt

Er man heldig at være dyreejer, så ved man også, at der er ting, man skal vide om sit dyr. Der er generelle ting, man bliver nødt til at have en vis basisviden om men udover det, er det rart, at man kan finde oplysninger om ting, man ikke nødvendigvis besidder en basisviden om. Det kan for eksempel være, at ens hund har spist noget utilsigtet, som man er tvivl om, hvorvidt det er giftigt eller ej. I sådan et tilfælde er det rart, at man hurtigt kan finde informationer om, det er giftigt, og hvilke symptomer man skal være på vagt overfor, eller om man skal kontakte sin egen dyrlæge med det samme.

5 ideer til aktiviteter til en polterabend for mænd

En polterabend er en sjov tradition, der ofte foranlediger en vild aften med drengene, inden man endelig slår sig ned med sin udkårne og for alvor begynder på voksenlivet.

Derfor er det også vigtigt, at I som brudgommens kammerater planlægger en aften, som han ikke kommer til at glemme i den nærmeste fremtid, men som han også gerne vil vedkendes om 20 år. I bør huske, at der ikke er andre forventninger end jeres egen, og at aftenens forløb selvfølgelig bør bestemmes af jeres og brudgommens interesser.

Kom op i højderne

Hvis I for eksempel er en vennegruppe, der godt kan lide at have de vildt og lade adrenalinen suse, så skal I selvfølgelig op i nogle højder. Det er der rig mulighed for, næsten lige meget hvor I befinder jer i landet. I kan klatre på klatrevæg eller i træer, men i kan også give jer i kast med et koncept som high roping. Det er præcis, hvad det lyder som.

Hold jeres livs fest

Hvis I gerne vil give brudgommen hans livs fest, kan det selvfølgelig også være, at I i løbet af aftenen skal forbi et diskotek, en bar eller lignende. Hvis I er rigtig mange festklare unge mænd, kan I endda lege jer til en hel festbus. Det ligger lige på kanten mellem det sjove og vilde og ekstremt pinlige, som enhver polterabend skal.

Spil bold i en bold

Hvis I er de sporty typer, er der selvfølgelig heller ikke nogen tvivl om, hvad I skal lave, når I endelig samles til en polterabend. I skal selvfølgelig spille sport, men det er ikke sikkert, at det bare skal være en helt almindelig fodboldkamp. For eksempel er der mange steder mulighed for at spille fodbold iført luftbolde, hvilket nok bedre er kendt som bumper fodbold. Der er mange andre ting, der i konceptet ligner.

Teambuilding

Hvis I er lidt i tvivl om, hvad I egentlig skal give jer til, er det også oplagt at arrangere noget teambuilding. Det er selvfølgelig specielt tilfældet, hvis I er en blanding af flere forskellige af brudgommens vennegrupper. Teambuilding behøver dog ikke nødvendigvis at være med det formål at lære hinanden bedre at kende. Det kan også være, at I bare har brug for nogle grænseoverskridende aktiviteter. I så fald er teambuilding også oplagt.

Tag det roligt med en whiskysmagning

Fra mange af de førnævnte er det tydeligt, at de fleste mandlige polterabender ender med at være ret vilde og adrenalinfyldte. Det behøver de dog ikke at være. Særligt hvis I er kommet lidt op i årene og ikke rigtig har overskud til den slags mere kan en god polterabend også sagtens bare bestå i en god whiskysmagning hos det lokale bryggeri. I sådan en aktivitet er der både mulighed for godt kammeratskab og en god samtale, men der er også mulighed for at nyde whiskyen og blive en smule fuld. Det vigtigste er sådan set, at I laver noget, som I nyder, og som brudgommen vil huske.

Sådan opdrager du din kat

Hvis du skal have kat, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Selvom katten er et meget selvstændigt dyr, er der stadig nogle ting, du kan lære den, så det bliver nemmere for dig at invitere en firbenet ven indenfor.

Sæt dig ind i hvordan katten tænker

Selvom katten er et meget selvstændigt dyr og din egen herre, så kan det være en fordel at gøre lidt ekstra for, at din kat kender rammerne for, hvordan den må opføre sig i hjemmet. Du kan naturligvis ikke vide dig sikker på, at den ikke går på køkkenbordet, når du ikke er hjemme – men det er da en start, hvis du ved, at den eksempelvis bruger kattebakken.

For det første skal du sætte dig ind i kattens adfærd. Det handler om at forstå, hvordan katten tænker og derefter rette din opdragelse efter det. Noget der ikke virker, er at straffe katten. Prøv derimod at belønne den, når den gør noget rigtigt, og ignorer det den gør forkert. Gør det så nemt for katten som muligt, ved at sætte kattebakken et oplagt sted og rose den med godbidder, når den gør det rigtigt.

Brug spray i værste tilfælde

Hvis din kat bruger planter eller andet som kattebakke eller afmærker sit territorium indendørs, så kan du tage lidt skrappere metoder i brug. Her kan du med fordel bruge produkter som gå væk kat, der skal sprayes på de steder, hvor katten ikke skal være. Herefter lærer den hurtigt, at den ikke skal gøre det.

Hvordan organiserer du dit værktøj?

Du kender sikkert fornemmelsen. Du står i dit værksted og kan ikke finde lige præcis det stykke værktøj, du leder efter. Noget ligger i en slidt, gammel værktøjskasse, noget andet under bilen, du er i færd med at reparere. Og noget tredje er efterladt i en rodekasse, der også gemmer på skruer fra et IKEA-møbel, en olieindsmurt klud og håndtaget på en brækket hammer. Der er ikke styr på noget som helst.

På væggen havde du ellers hamret et pegboard op, og du var begyndt at tegne omkredsen rundt om dit værktøj på bedste Pedersen og Findus-manér. Men længere kom du ikke. Og nu står det og griner af dig.

Invester i et arbejdsbord, og få styr på dit værksted

Vidste du, at du kan få et bord til værkstedet, der også indeholder opbevaringsmuligheder? Så du let kan tilgå dit værktøj, mens du arbejder? Med et værktøjsbord er du samtidig sikret en god ergonomisk arbejdsstilling, der gør, at du ikke får problemer med ryggen eller lænden, fordi bordet er tilpasset til ståhøjde.

Det er vigtigt, at du tænker på dit helbred, når du står i dit værksted. Mange spekulerer ikke over, hvad dårlige arbejdsstillinger kan gøre af skade, så snart de befinder sig på egen matrikel. Her er der ingen til at holde opsyn, og man fristes måske til at lave nogle hurtige hovsa-løsninger, der kan resultere i skader. Men det er ikke kun på arbejdet, du skal tænke på dit helbred. Det gælder så sandelig også derhjemme på værkstedet.

Gør hus og have sommerklar

Er du i humør til at give din bolig nyt liv? Er du træt af, at haven halter, og at du aldrig fik gjort noget ved den afskallede maling på facaden? Sommeren er tiden, hvor du virkelig kan give din bolig en opfriskning.

Lav forandring med en klat maling

Vil du have en enkel løsning til en stor forandring, så køb noget maling og begynd at mal dit hus. En klat maling kan gøre en virkelig stor forandring, og du vil helt sikkert blive glad for det. Så længe det er godt vejr, er det også et rigtig hyggeligt sommerprojekt, hvor hele familien faktisk kan hjælpe til.

Helt ny have

Kan du bedre lide at bruge tiden i din have? Er du vild med at plante blomster, og med at gå og tage tingene i dit eget tempo? Så kan du bruge din sommer på at gå og anlægge helt ny have mere eller mindre. Du kan gå i gang med alt, du har lyst til. Er du til store projekter, kan du lægge ny terrasse eller fælde træer alt afhængig af, hvad din have trænger til. Hvis du vil have børnene mere med ud i haven, kan du også bruge en dag på at sætte en havetrampolin op. Den vil børnene helt sikkert elske og komme til at bruge mange timer på. Se mere på trampolinguiden.dk.

Nye vinduer

Hvis dit hus trænger, og du for alvor vil sætte et sommerprojekt i gang, så kunne du også få nye vinduer i dit hus. Det vil virkelig gøre meget for husets ydre, hvis det altså vel og mærke trænger. Det kan give helt nyt liv. Det er en af de mere omkostningsfyldte idéer, men til gengæld er det noget, der vil gavne dig i mange år fremover.

Sørg for at klingen er skarp

Mulighederne er mange, når man har det rette værktøj og udstyr, men det kræver, at man investerer i kvalitet – det gælder især for klingerne til din sav. Med sløve, gamle klinger bliver resultatet derefter, hvilket er ærgerligt, hvis du eksempelvis skal skære i din dyre granitbordplade eller betonelement. Generelt gælder det altid om at være opdateret med de redskaber, maskiner og værktøjer, der er mest nødvendige, så du kan udføre arbejdet. Men lige med klinger, må du ikke gå ned på kvalitet, da det i sidste ende bliver mere omkostningsfuldt for dig. Billigere klinger af ringe kvalitet bliver hurtigere sløve, og derfor må du oftere ud og købe nye.

Diamantklinger af god kvalitet
Sørg først og fremmest for, at du har et klart overblik over, hvilke klinger du skal bruge til dit projekt. Er det et projekt, der kræver vådskæring, så er en lukket diamantklinge at foretrække, mens de åbne klinger er gode til almindelig tørskæring. Hos Primusdanmark.dk finder du et stort udvalg af diamantklinger af høj kvalitet importeret til fordelagtige priser. Derfor kan du uden problemer gå på jagt efter den rette klinge til dit næste projekt på webshoppen. Er du i tvivl om, hvilken klinge der passer til din maskine, så kommer de hos Primusdanmark.dk også med gode råd og vejledning til hvilken model, du skal vælge.

Hos Primus Danmark breder der sig et stort, velassorteret sortiment af alt lige fra små haveredskaber og værktøjer til større, motordrevne maskiner – såsom skovmaskiner, pladevibratorer og automatiske pælebor.

Bionedbrydelige høm-høm-poser med dispenser – nemt og miljørigtigt

 

Som hundeejer er det helt og aldeles essentielt at have et lager af høm-høm-poser – eller hundeposer. Der er efterhånden mange steder, hvor der er placeret hundeposeholdere rundt omkring på stier og fortove – du kan dog aldrig være sikker på, at holderen er fyldt. Hvad gør du så, hvis holderen en dag er tom, og din hund sætter sig ned og krummer ryggen. Ved altid at have poserne med hjemmefra er du på den sikre side, og du kan dermed nyde din gåtur med hunden i ro og mag.

 

Bionedbrydelige høm-høm-poser er det nye

Hundeposerne som de fleste kender til, er de sorte plastikposer på rulle. Poserne er med håndtag, og du kan dermed nemt binde en knude på posen, efter den er blevet brugt. Vil du gerne give miljøet en hjælpende hånd, så kan du vælge at købe bionedbrydelige høm-høm-poser i stedet for de sorte i plastik. Høm-høm-poserne er fra det canadiske brand Earth Rated, som fremstiller poserne på en måde, hvorpå det er mere skånsomt for miljøet. Disse smarte bionedbrydelige høm-høm-poser bliver nedbrudt i løbet af 18 til 24 måneder, mens de sorte plastik hundeposer kan ligge og rådne i naturen i mere end hundrede år, før de til sidst er nedbrudt. Er du til de lidt kraftigere hundeposer, er det bionedbrydelige-poser også det rigtige valg for dig. Materialet som de bionedbrydelige-poser er fremstillet af, er tykkere end det som de almindelige plastikposer – samtidig er de 100% tætte.

 

Sådan husker du høm-høm-poserne

Ikke nok med, at de bionedbrydelige høm-høm-poser er gode for miljøet, så fås de altså også i forskellige varianter, hvor nogle varianter er med duft. Til hundeejerne med sarte næser betyder det altså, at når du samler din hunds efterladenskaber op, vil posen fx afgive en behagelig lavendelduft. Alle de bionedbrydelige hundeposer passer desuden i hundedispenseren, som brandet Earth Rated ligeledes har lavet. Sætter du blot hundeposedispenseren fast på din hunds hundesnor, vil du have dine høm-høm-poser med overalt, og du vil forhåbentlig sjældent glemme dem – det er et godt trick de fleste benytter sig af. Hundeposedispenseren er uden tvivl den perfekte løsning til at undgå efterladenskaber til gene for de andre i naturen, på fortovet og de andre steder, hvor du lufter din bedste ven.

Det er som sagt vigtigt at huske hundeposen på din gåtur, og derfor er det også væsentligt at have et stort lager liggende derhjemme, så du ikke pludseligt løber tør. Hos Porcani tilbyder de storkøb, som betyder at du kan bestille et stort lager af hundeposer hjem og dermed få mængderabat. Du kan se det store udvalg af høm-høm-poser på deres hjemmeside, og ellers kan du læse mere om deres bionedbrydelige hundeposer.

 

« Ældre indlæg

© 2021 HusHaveFritid

Tema af Anders NorenOp ↑