Gardiner er vigtige i hverdagen – her er hvorfor!

 

Det er nok de færreste der tænker på deres gardiner i hverdagen. Hvilket er lidt ærgerligt, da alle ejer mindst et gardin i deres hjem. Og ingen ville undvære dem, hvis du spurgte.

 

Gardiner bliver generelt ikke værdsat nok. Denne artikel vil prøve at give gardiner den ros de fortjener ved at fremhæve deres vigtige funktioner.

Gardiner hjælper med at regulere lys i rum

Hvad skulle vi dog gøre uden gardiner? Uden gardiner ville du ikke kunne lukke lyset ude når du får sol i øjnene mens du sidder i sofaen, ved skrivebordet eller et hvilken som helst andet sted i dit hjem. Du vil heller ikke kunne lukke lys ude fra gadelamper og nysgerrig blikke fra naboer om aftenen. Der er mange ting vi tager som en selvfølge i forhold til gardiner, men ikke vil kunne undvære i hverdagen.

Gardiner du kan justere

Selvom gardiners mest åbenlyse funktion er at holde lys ude, så er er der situationer hvor du gerne vil have lidt lys ind i rummene. Nogle gardiner er heldigvis udformet så du nemt kan justere hvor meget lys du ønsker kommer ind.

 

I almindelige vinduer kan du med fordel bruge persienner eller lamelgardiner. Disse kan betjenes så du har lamellerne helt åbne, helt lukkede og alle hældninger i mellem. På den måde kan du finjustere mængden af lys du ønsker ind i rummene i løbet af dagen. Med disse typer af gardiner er det ikke kun enten eller med mængden af lys.

Gardiner som del af indretningen

Gardiner er unægtelig også en del af indretningen af dit hjem. Mange vælger jo netop deres gardiner ud fra hvad der passer med eksisterende nuancer og resten af deres møbler i rummene. De får dog sjældent ros for dét udtryk de kan være med til at give et rum.

 

Nogle vælger flagrende gardiner af stof der hænger fra gardinstænger, mens andre er mere til gardiner som kan monteres i vinduesrammen. Det kan for eksempel være rulle- eller foldegardiner, som er nemme at betjene. De ser desuden meget stilrene ud og vil passe godt i alle typer af vinduer og rum. Hvilke gardiner du har eller vælger senere hen er alt sammen ud fra din personlige smag og hvad du har af behov.

 

Vi forstår godt at man tit kan nedprioritere gardiner og bruge budgettet til indretning på andre ting som møbler, belysning og nips. Nye gardiner behøver dog ikke altid være en dyr affære. Du kan finde billige gardiner hos Gardinshoppen.dk, hvor gardinerne bliver skræddersyet ud fra dine specialmål. Så du får både gardiner til gode priser, men også helt som du vil have dem.

Comments are closed.

powered by Typeform