Det kan til tider være fuldstændig umuligt at få vredet en ønskeliste ud af en mand. De ved ganske enkelt ikke, hvad de ønsker sig, som de ikke selv kan købe, og særligt op til jul kan det foranledige enorme frustrationer. Man vil jo bare gerne kunne købe ham en gave, så man kan vise, at man sætter pris på ham.

Det er sådan set også et nobelt projekt, men med mange mænd kræver det bare end smule mere gravearbejde end som så. Kender man en smule til ham og hans interesser bør det dog være forholdsvist simpelt at finde en gave, som også vil kunne interessere ham, og sm han vil blive glad for. Om ikke andet så af den grund, at det viser, at man har taget sig tid til at lære ham at kende og udvælge en gave.

Grej til naturnørden

Hvis han for eksempel rigtig godt kan lide at færdes i naturen, så findes der en hel række af åbenlyse gaver, som han næsten med garanti vil sætte pris på, hvis han ikke allerede ejer det meste i forvejen. Det kunne for eksempel være en god og lækker kniv. De fleste der elsker at færdes i naturen er også opsatte på at være i besiddelse af det bedst mulige værktøj, og i den sammenhæng indgår en god kniv uden tvivl. De fleste naturnørder sætter også bare pris på værktøjet for værktøjets skyld, så du skal ikke være bange for at give ham endnu en kniv, selvom han allerede har fire.

Et andet stykke værktøj, som de fleste naturinteresserede mænd vil kunne sætte pris på, er en GPS. Han vil sikkert være stolt af at kunne finde vej ved hjælp af et gennemblødt kort og sin mandlige intuition alene men nogle gange er det også bare rart at have en vandre GPS med, når man er afsted på tur i ukendt territorie.

Desuden kan sådan er vandre GPS også være med til at lukke op for en helt ny verden ude i naturen. For eksempel er der mange, der bruger det til den såkaldte geocaching, ligesom det også hyppigt bliver brugt af o-løbere og udøvere af lignende aktiviteter.

Tøj han kan bruge

Sidst men ikke mindst vil sådan en mand med garanti også sætte pris på noget praktisk og slidstærkt tøj, som han kan trække i i forbindelse med sine mange ture ud i den danske natur. Det mest oplagte er selvfølgelig et par slidstærke bukser eller måske et par vandrestøvler. De færreste tænker dog på lagene indenunder.

Det kunne for eksempel være, at han mangler en lækker fleecetrøje til at holde sig varm om natten, når bålet ikke lykkes eller sågar noget termoundertøj. Den slags må man aldrig gå ned på, når man sover udendørs i den danske natur.

Det kan godt være vi ikke har decideret arktisk klima her i landet, men nætterne kan stadigvæk blive iskolde til en farlig grad.