GPS Test

Velkommen til vores GPS test 2013. I øjeblikket er det højsæson for at tage af sted på ferie og for mange af os foregår dette i bil og på fremmede veje rundt omkring, hvor vi så skal forsøge at guide os det rigtige sted hen. En rigtig god hjælp til dette er ofte en GPS, men hvilken er den bedste GPS og skal man vælge en dyr eller billig GPS. Alle sådanne spørgsmål prøver vi i denne GPS test at svare på, så du kan komme godt afsted, både på ferie og til hverdag.

Aller først får du de bedste GPS’er, men hvis du er på udkig efter en billig GPS, hvor du får meget for pengene, kan du længere nede af siden se gode forslag til dette. God fornøjelse!

GPS test vinder 2013

gps test vinder tomtom go live 1005

 1. TomTom Go Live 1005 – Se GPS’en her

I vores GPS test fandt vi ud af at den bedste GPS er Tomtom Go live 1005. Den er ekstremt hurtig til at beregne dine ruter og har det såkaldte TomTom HD Traffic trafiksystem indbygget, hvilket må siges at være det bedste system der findes på marekdet i øjeblikket. Samtidig med at den hurtigt finder ruten, er den også god til at finde den “rigtige” rute, hvilket må siges at være mindst lige så vigtigt. Softwaren giver dig mulighed for at du nemt kan undgå områder med f.eks. trafik, byer eller lignende og selve interfacet er meget overskueligt og nemt at betjene. Én anden rigtig god ting er desuden at man kan zoome ind når du f.eks. kommer til et sving for at se hvordan vejen drejer hvis du nu skulle være i tvivl ved første øjekast. Det fungerer virkelig godt og er med til at sørge for at du sjældent kommer den gale vej. Den er meget simpel i designet og kommer med en virkelig god holder til at fastsætte den under kørslen – det er bare så irriterende at få fat i én af de GPS’er med dårlige holdere, som falder ned hvert 5. minut. Når man ser på de vigtigste kritereier i vores GPS test, som trods alt er at navigere, kommer vi ikke uden om at der her er tale om den bedste GPS i øjeblikket og den er derfor stærkt anbefalet! Pris: 1899 kr.

Se testvinderen her

bedste gps garmin nuvo

2. Garmin nuvi 3590 – Se GPS’en her

Andenpladsen i vores GPS test går til Garmin Nuvi 3590, som er en fantastisk GPS i et formidabelt design. Hvis du synes at de fleste modeller er klodsede og grimme at se på, så tag et kig på denne model fra Garmin som er under en cm tynd og har en super klar skærm der er virkelig lækker. Designet minder lidt om en iPhone og det er en GPS der skiller sig lidt ud. Når det så kommer til funktioner og navigationsdelen klarer den sig faktisk også glimrende! Ruteplanlægningen er rigtig god og den er super hurtig til at få signal. Derudover har den en god holder medfølgende og skærmen kan vendes begge veje, både stående og liggende. Har du lyst til at tage den en tur med ud af bilen, har den faktisk en ret god batteritid og det kan man jo fint gøre når den nu ikke fylder så meget og faktisk er ret lækker, både mht. udseende og betjening. En meget moderne GPS, som er et rigtig godt valg! Pris: 2199 kr.

tomtom go live camping i test af gps

3. TomTom GO Live Camper & Caravan – Se GPS’en her

Nr. 3 i denne GPS test er også fra TomTom og har det samme suveræne trafisksystem indbygget. Det er en GPS skræddersyet til campingfolket, da der er omkring 20.000 POI’s (Points of Interest – Interessepunkter) som er relateret til camping indbygget. Derudover vælger du hvilket slags køretøj du kører i og den justerer derefter ankomsttidspunkt osv. Ruteberegning osv. foregår super hurtigt og der er i det hele taget tale om en super god GPS i test, som du koster lidt mere end de andre modeller i denne GPS test og derfor ikke kommer helt til tops. Pris: 2399 kr.

Billig GPS og GPS tilbud

De testede modeller i denne GPS test er nogle af de bedste GPS’er du kan finde ude på markedet og derfor koster de naturligvis også en smule mere end de aller billigste modeller du finder. Leder du ikke efter det aller nyeste og fineste der findes og kan nøjes med lidt mindre, findes der heldigvis også nogle alternativer. Generelt kan du mange gange finde GPS tilbud rundt omkring, efterhånden som der kommer nye modeller frem og de ældre bliver sat ned i pris. Hvis du holder lidt øje, kan du derfor nogle gange gøre et rigtig godt køb af “sidste års model”.

billig gps fra garmin

Derudover er her et rigtig godt bud på en billig gps hvor du får virkelig meget for pengene! Der er tale om Garmin Nuvi 42, som kun koster 777 kr. og som giver rigtig meget værdi for pengene. Det er en meget pålidelig og nemt betjent GPS, som er meget enkel hele vejen rundt, både når det kommer til design, funktioner og brugervenlighed. Den gør det den skal rigtig godt og til prisen må vi sige at det er tæt på det bedste GPS tilbud du kan finde, hvis du går efter en billig GPS.

Se GPS’en her

Hvad med mobilen som GPS?

Det er vist ingen hemmelighed at vi alle sammen efterhånden render rundt med en iPhone eller anden slags smartphone i lommen, det er efterhånden blevet hvermandseje. Indbygget i alle disse smartphones er meget ofte først og fremmest google maps, google navigation og nogle gange også noget dedikeret software til navigation. Når det kommer til stykket er mobilen som GPS måske udemærket til de små behov, men skal du på en større tur eller kører du ofte bil og har brug for en GPS til at lede dig på vej, så kommer telefonen i sidste ende til kort. Først og fremmest handler det om, at batteriet hurtigt løber tør, det kræver desuden både netværk og GPS dækning, hvilket typisk kan være noget manglende når du kommer ud i lidt mere spændende områder. I udlandet er det helt umuligt! Derudover har de færreste mulighed for at sætte deres iPhone fast i forruden på samme måde som du kan med en god GPS.

test af gps til mobilEr du alligevel opsat på at bruge din iPhone til at navigere rundt med, findes der faktisk et super godt sæt med holder, oplader og noget god software som du kan købe til. På den måde kan du forvandle din iPhone til en rigtig brugbar GPS og til en forholdsvis billig pris – sættet koster 599 kr. og er fra Garmin.

Se sættet til iPhone her

Konklusion

Resultatet af vores GPS test viser altså at TomTom er foran konkurrenterne i øjeblikket. Dette skyldes først og fremmest deres fremragende trafiksystem, som virkelig fungerer både godt, præcist og ikke mindst hurtigt. Derudover er deres GPS’er meget nemme og brugervenlige at håndtere og har et væld af gode funktioner som giver mening. Prisen er desuden fornuftig, især på testvinderen i vores test af GPS. Når det kommer til udseende og design er Garmin dog i førersædet og der er altså et eller andet tiltrækkende ved det stilfulde design som vi ser i testens nummer 2 model. Det er selvfølgelig smag og behag, men jeg tror at mange flere producenter vil tænke over denne faktor i fremtiden. Skal du have ny GPS og vil have noget der virkelig fungerer, så vælg en af de tre øverst nævnte, de er helt igennem genneførte produkter.

Til dem der ikke vil bruge alle sparepengene er Garmin Nuvi 42 som nævnt et rigtig godt valg og ellers kan man jo som tidligere omtalt også vælge at omdanne sin iPhone til en GPS når det nu skal bruges. Hvis man ikke har det helt vildt store behov er det sikkert en fin løsning, men en god GPS er trods alt at foretrække…

 

Comments are closed.

powered by Typeform