Grib det nordiske klima og tag det med hjem

Det nordiske klima er præget af blæsevejr, voldsomme bølger, salt luft, der driver ind over land. Men også vindstille sommerdage med frodige æbletræer og perlende fuglefløjt hører med til Nordens klima. Det kan være lige så barskt, som det kan være fredsommeligt. Mange nordboere elsker disse kontraster, årstiderne, der skifter og dagene, der bliver kortere og længere.

 

Stejle klippeskrænter, lange kyststrækninger, rislende floddale og endeløse nåleskove er også med til at præge klimaet, der strækker sig fra det arktiske og subarktiske i det kolde nord til det tempererede klima mod syd. At være fascineret af naturen er en kilde til evig glæde for mange mennesker, og det er en tydelig trend, at naturen også rykker med ind i hjemmene. Vi vil ikke nøjes med at have adgang til naturens mirakler, når vi er ude. Selvom vi bor i små lejligheder i byerne, nægter vi at slippe taget i den robuste, nordiske natur, der omgiver os, så snart vi bevæger os en smule væk fra byen. Derfor indretter vi os med plyssede lammeskind, lange plankeborde,  flettede kurvestole, store grønne planter. Vi bruger materialer som eksempelvis marmor, træ i alverdens afskygninger og granit.

Naturen gør dig sund

Det nordiske look er smukt og kan give enhver indretning karakter. Tilmed er det faktisk rigtig klogt at omgive sig med naturen. Undersøgelser viser, at naturen har positiv indvirkning på mentalt såvel som fysisk helbred. Hvem kender ikke følelsen af at komme hjem med røde kinder efter en blæsende gåtur langs vandet? Varm og med en lykkelig følelse, der bruser sprudlende rundt i hele kroppen. At fastholde følelsen af umiddelbar lykke og naturens helsefremmende virkninger er slet ikke umuligt. Lad naturen præge dit hjem. Luk op, og luk den ind. Det er hyggeligt, det er råt, og det er robust  – præcis sådan, som det skal være her i Norden!

 

 

Comments are closed.

powered by Typeform