Guide til at bruge en epilator effektivt

Vi kender det allesammen, sorte stikkende hår på benene, og i den travle hverdag kan du ikke finde tiden til at barbere dem. En epilator er et alternativ til voksning, og du kan have glatte ben længere end ved barbering, men hvordan gør man? – Læs videre herunder og find ud af, hvordan du kan bruge en epilator effektivt.

Sådan kommer du godt i gang

Epilatoren hiver hårene ud med roden ligesom voks, og giver derfor et længerevarende resultat. Du slipper derfor for at barbere dig hele tiden. Det kan dog være en fordel at epilere ofte, da din hud bliver vant til det, og hårvæksten bliver mindre, for hver gang du epilerer. Når du har gjort det længe, kan du have glatte ben i en måned.

En god måde at komme i gang med epilering er at barbere dig et par dage før, du vil bruge din epilator. Så er hårene korte, og det vil være mindre smertefuldt for dig. En anden forberedelse, du kan lave inden brug, er at eksfoliere huden dagen før. På den måde vil du undgå irritation, røde knopper og faren for indgroet hår. Du kan også vælge at tage et 5 minutter varmt bad inden, da det vil medvirke til, at hårrødderne er nemmere at fjerne fra hårsækkene.

Sådan bruges en epilator
En epilator skal holdes i en 90 graders vinkel, og helt tæt mod huden. Et godt råd er, at du skal bevæge apparatet i hårenes groretning, da dette vil hjælpe hårene med at blive hevet ud så lige som muligt. Hvis du vælger, at gå imod hårenes grosretning, er der større risiko for, at du knækker hårene under hudens overflade, og det kan resultere i, at du får indgroede hår på benene.

Efter epilering

Når du er færdig og tilfreds med dine glatte ben, er det vigtigt, at du husker at smøre huden med en fugtighedscreme, fordi det afhjælper irriteret hud, og gør huden ekstra blød, da porerne er åbne. Nu er du klar til sommeren med glatte ben.

Comments are closed.

powered by Typeform