Sommeren nærmer sig, hvilket betyder, at du snart kan komme til at opholde dig mere ude i haven, og grille på terrassen. Problemet er bare, at efter en hård vinter- og efterårsperiode, er hverken haven eller boligen klar til sommeren. Hvis du gerne vil have et overblik over, hvad du kan gøre for at gøre din have og bolig sommerklar, så kan du herunder finde nogle tips.

Tips til at gøre din have og bolig klar til sommer

Græsplænen
Omkring april måned ser græsplænen forfærdelig ud på grund af efteråret. Dette bør du gøre noget ved, så du og din familie kan benytte græsplænen til sommer. Det første du bør gøre, er at rive græsplænen. På den måde får du fjernet, mos, grene og blade. Når du har fået fjernet alt skidtet fra din græsplæne, kan du begynde at slå den med en græsslåmaskine. Du bør ikke klippe græsset under 3-4 centimeter, da dette kan skade græsset om sommeren, fordi det er en varm tid. Du vil højst sandsynlig opleve, at din græsplæne vokser meget imellem maj og juni, og det vil derfor være nødvendigt at slå den ca. en gang om ugen, men det kommer an på, hvor meget græsset vokser i perioden, samt vejret.

Tøm tagrenden
Efter en hård efterårsperiode vil der være samlet en del blade og andet skidt i din tagrende. Dette kan blive et problem senere hen og ved, at du renser den, så kan din bolig komme til at se pænere ud. Det første du bør gøre, er at fjerne blade og andet snavs fra tagrenden, hvilket kan gøres med nogle gummihandsker og dine bare hænder. Når du har fået tømt tagrenden for skidt, så kan det være en god idé at kontrollere, om den er utæt eller på anden måde beskadiget. Du kan nemt tjekke den ved at hælde en spand vand ned i tagrenden og derved se, om der er vand, der siver ud.

Få flere tips og mere inspiration

Hvis du gerne vil have flere have- eller boligtips, så kan du klik her.