Guide: Vælg den rigtige brændeovn

Det er hyggeligt med en brændeovn i boligen om vinteren, og har man en brændeovn, er man sikker på, at den vil blive brugt i den kolde periode, da en brændeovn varmer på en helt anden måde. Boligen bliver hurtigere opvarmet og samtidig passer en brændeovn ind i de fleste indretninger. Dog er det en god idé at undersøge markedet, hvis man skal investere i en ny brændeovn, da det kan betale sig at finde en brændeovn, der brænder effektivt. Derudover er det også en fordel at finde en brændeovn, der udleder så få sundhedsskadelige partikler som overhovedet muligt. Her kan du blive klogere på hvilke forhold, som du bør være opmærksom på, når du køber en brændeovn.

Vælg en korrekt størrelse brændeovn

Din brændeovn bør have den rigtige størrelse i forhold til husets varmebehov. Hvis brændeovnen kun skal supplere den primære opvarmning, er der ikke umiddelbart behov for at købe en brændeovn med den største varmekapacitet. Er brændeovnen derimod den egentlige opvarmningsmetode, så skal den passe til boligens eller rummets reelle opvarmningsbehov.

 

Skorsten og brændeovn skal passe sammen

Brændeovn og skorsten skal også passe sammen. Skorstenen siges at være brændeovnens motor, og det er derfor meget vigtigt, at de to dele arbejder sammen. Er skorstenen for lav, giver den et dårligt skorstenstræk og dermed også en dårligere forbrænding og større forurening. Hvis du oplever, at det er svært at tænde op i din brændeovn, eller du bemærker røg i rummet ved optænding, så er der sandsynligvis noget i vejen med din skorsten.

 

Gå efter en miljømærket brændeovn

Der findes i dag en række miljømærkningsordninger, der kan hjælpe dig med at finde frem til de mest effektive og mest miljøvenlige brændeovne. Vælger man en miljømærket brændeovn, er man sikker på, at brændeovnen ikke udleder alt for mange sundhedsskadelige stoffer. Man bør altid være opmærksom på sundhed, når man investerer i et nyt produkt.

 

Find en brændeovn til den rigtige pris

Ligeledes er det vigtigt at finde en brændeovn til en overkommelig pris. Brændeovne kan findes i forskellige prisklasser, og det er vigtigt, at man ikke ruinerer sig selv samtidig med, at man skal være opmærksom på, om man har fundet en brændeovn af den rette kvalitet.

 

Køb den rigtige brændeovn

Ønsker du ikke at gå på kompromis med kvalitet eller sundhed, så kan du nemt og hurtigt tage et SMS-lån via. Hurtiglaanene.dk og købe lige præcis den brændeovn, der tiltrækker dig mest.

Comments are closed.

powered by Typeform