Kategori: Have (Side 1 af 5)

Sådan får du din terrasse til at skinne på ny

Alle, der ejer en terrasse, kender til det problem, at fliserne i terrassen over tid bliver triste og slidte at se på. Det sker til dels fordi, at terrasse bliver brugt, hvorfor skidt og snavs konstant bliver slæbt op på og trådt ned i terrassen. Men årsagen er til dels også den algevækst, som er en næsten uundgåelig del af at eje en terrasse i et klima som det danske.

Snavs betyder, at dine fliser vil blive mørkere og miste deres glans, mens algerne kan give grimme grønne spor i belægningen. Derudover oplever du måske også en række hvide pletter, som sætter dig på dine sten i løbet af årene. Disse hvide pletter kaldes for flisepest, og det er ligeledes en ting, som er svært at undgå, når dine fliser har ligget ude i mange år.

Bestil en professionel fliserens

Alle ovenstående symptomer kan du dog komme til livs ved at bestille en professionel fliserens. Som boligejer er du naturligvis interesseret i at få din terrasse og den øvrige stenbelægning omkring dit hus til at stråle, så den er ren og pæn at se på.

Netop derfor er en fliserens relevant for de fleste boligejere, da en rens af fliser kan få både din terrasse og din bolig til at skinne på ny. Der er således ingen grund til at bruge mange penge på at skifte dine gamle fliser ud med nogle ny, bare fordi de er blevet lidt matte. De fleste fliser kan nemlig holde i næsten en uendelighed, og de kan forblive lækre og pæne at se på, hvis du sørger for at få dem renset en gang imellem. En fliserens er skånsom mod dine fliser, og der bliver ikke benyttet kemikalier i processen. På den måde vil en fliserens hverken skade miljøet eller dine fliser.

Sørg for at du har, hvad du skal bruge – gør haven lækker

Rigtig mange af os kan godt lide at bruge tid i haven. Det er afslappende – der er noget terapeutisk ved at luge ukrudt og trimme hæk. Man kan få timevis til at gå i haven, hvor man sørger for, at den kommer i tiptop stand og ser rigtig lækker ud. Det er rart for ens egen sjælefred, og det er fedt at have en pæn have, når der kommer gæster forbi.

Arbejdet i haven

Hvis ens have skal være helt skarp, og sådan som man gerne vil have den, så kræver det, at man lægger noget arbejde i den. Time efter time kan bruges i haven, så den ender med at stå knivskarpt og pæn. Det gør ikke så meget, at man bruger meget tid på det. Det er trods alt for fornøjelsens skyld i langt de fleste tilfælde.

Alligevel er det at foretrække, at tiden man bruger i haven bruges effektivt. Der er trods alt ingen grund til at slide og slæbe mere end nødvendigt. En god måde at øge effektiviteten af sit havearbejde er ved at have noget godt udstyr til haven.

Udstyret skal være i orden – så fungerer haveejeren bedst

Noget havearbejde kan godt gøres med de bare næver. Andet havearbejde kræver, at man har noget udstyr at udføre arbejdet med. Under alle omstændigheder er det at foretrække, at man har noget godt haveudstyr, når man skal i haven. Derfor bør man anskaffe sig noget haveudstyr i høj kvalitet.

Alt i haven er bare nemmere at have med at gøre, hvis man har noget godt haveudstyr. Det effektiviserer arbejdet, så man hurtigt kan få det bedst mulige resultat. Det betyder også, at haven i længden bare ender med at blive mere lækker. Man kan komme langt uden haveudstyr, men man kommer meget længere med det.

Husk at passe på helbredet! Havearbejde er godt, men det er hårdt

Noget andet godt ved at have ordentligt haveudstyr er, at det ofte hjælper en med at passe på sin krop. Det er godt for kroppen at komme i haven og arbejde. Det er bare også hårdt for kroppen. Hvis man sørger for at have det rigtige kvalitetsudstyr, kan man dog passe på sig selv. Jo nemmere det er for en at udføre sit havearbejde, jo mere passer man på ryg og andre kropsdele. Så sørg for at have styr på udstyret!

Tips der vil få dig til at bruge din altan oftere

Selvom man har en altan, er det måske ikke alle, der får den brugt. Det kan være af forskellige grunde. Mange bruger måske deres altaner mest om sommeren, når det er varmt udenfor, og det ikke er så koldt at sidde ude på altanen. Noget der måske vil gøre at du bruger din altan lidt oftere, ville være at gøre den mere hyggelig, så du har lyst til at sidder derude. Det kan du blandt andet gøre ved at tilføje Altankasser, staudeholder, og spejlbassiner fra zinkbakken.dk. det vil gøre altanen mere hyggelig at se på, men også hyggeligere at tilbringe tid på. i altankasserne kan du plante forskellige ting – måske blomster eller urter, som du derefter kan bruge i din madlavning.

Gør den til et hyggeligt sted at være

Der er som sagt større chance for at man vil få brugt sin altan, hvis den er hyggelig at være på. prøv derfor så vidt som muligt at gøre det til et hyggeligt sted. Du kan bruge at tilføje forskellige nipstin derudover. Det kan være blomster eller pynteting. Derudover kan du hænge en lyskæde op, eller få en havelampe. På den måde behøver du heller ikke rykke indenfor, hvis det bliver mørkt. Dette vil helt sikkert gøre din altan mere hyggelig at være på.

Gør det til en vane at bruge tid derude

en simpel løsning til at bruge sin altan lidt mere er at gøre det til en vane. Når det først er en vane, så holder det højst sandsynligt ved. Du kan eventuelt begynde at spise din morgenmad derude. Derudover kan du også sætte dig derud, hvis du for eksempel sidder og læser en bog indenfor. På den måde får du din altan brugt, uden at det føles som ”tvang” eller noget, som du bliver nødt til at gøre.

Ordn havearbejdet på sikker vis denne sommer

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Som husejer er der en særligt stor udfordring, som man skal være klar på hver sommer. Som vejret bliver mildere, vil alle husets beboere gerne ud og sidde i solen og nyde den blide brise. Men græsset er højt nok til at gemme en fodbold i, og fliserne er helt tilgroede i mos.

Her handler det om at finde tålmodigheden og viljestyrken frem. Men pas på, for det er samtidig arbejde, som man skal være forsigtig med ikke at gøre skade på sig selv med. Her får du nogle tips til at håndtere ømme muskler og samtidig minimere risikoen for, at de opstår i første omgang.

Investér i ordentligt udstyr

Foruden skarpe hækkesakse og kraftfulde plæneklippere er det særligt vigtigt, at du investerer i udstyr til haven, som skåner din krop. Sørg derfor for ordentlige måtter til knæene, havehandsker, der passer dine hænder, og redskaber med ergonomiske håndtag.

Du skal også passe på din krop, når du bevæger dig almindeligt rundt i haven, og altså ikke kun når du arbejder. Tænk derfor over ting som fodtøj, så du kan sikre dig god positur og bevægelighed i fødder og ankler. Med et par Airtox sikkerhedssko bliver havearbejdet lige det mere sikkert og behageligt. Du kan finde Airtox sikkerhedssko og mange flere typer arbejdssko hos ekco.dk, der specialiserer sig i tøj og fodtøj af professionel kvalitet.

Afhjælp overanstrengte muskler efter havearbejde

Det er de færreste, der bruger præcist de samme muskler til hverdag, som det kræver at få ordnet havearbejdet på forsvarlig vis. Sørg derfor for, så vidt det er muligt, at slappe af. Måske du kunne bede din partner om en massage til at afhjælpe de ømme muskler, eller du kunne tage et ekstralangt og ekstravarmt bad. Massage og varme hjælper særligt på ømme muskler.

Er smerterne særligt slemme, kan du også søge mod en klinik eller massageklinik, som specialiserer sig i ømme muskler. Du kan for eksempel besøge en smerteklinik, som er en klinik, der specifikt arbejder med smerter og gener. Smertefri Bevægelse er en sådan privat smerteklinik i Århus, som du kan tage til, hvis du er bosiddende i Midtjylland.

Husk at hygge dig

Det er både vigtigt at gøre selve processen og resultatet af arbejdet til noget, som du kan hygge dig med. Der er flere ting, som du kan forsøge dig med, der vil gøre havearbejdet lidt mere hyggeligt. Mange holder af at høre musik eller radio imens, men der er jo intet, der stopper dig i at tage din tablet med ud til grønthaven. Så kan du gense et afsnit af dit yndlingsprogram, mens du omplanter dine jordbær eller rydder ud i ukrudtet.

Når græsset er slået, og busken er klippet, så husk også at få nydt din opfriskede have. Som familie kan I for eksempel spise mere udenfor, eller du kan lege med børnene på plænen. Husk også, at det er fuldstændigt tilladt at tage nogle pæne billeder af alt dit hårde arbejde og prale lidt på de sociale medier. Ved at nyde resultatet af dit hårde arbejde kan det også ske, at du ikke på samme måde frygter, når det skal klares igen næste år.

Alt du skal vide om græsplænen

Det kan være svært at finde ud af hvad din græsplæne har brug for, og hvilke vækstbetingelser der er bedst for at opnå en fuldt ud funktionel græsplæne, med et super fint udseende, og gode vækstmuligheder, der er nemlig intet værre end en græsplæne med grimme aftegninger, og ikke mindst mos over det hele, hvordan undgås det, og hvordan skabes gode betingelser for en græsplæne?

Det hele starter fra anlægningen

Det er vigtigt du giver din græsplæne de bedste vækstbetingelser helt fra start af. Det kan nemlig være svært at lave om på græsplænen når rødder og lign allerede er lavet, og ikke mindst sat. Der er heller intet værre end diverse ukrudt der kan opstå i græsplænen, så giv den gad helt fra start af, det er vigtigt at aflægge græsplænen ordentligt i første omgang, ellers bliver det noget bøvl. Fiberdug er altid en god løsning, i hvert fald hvis det er et mindre areal, ellers er andre løsninger nemmere, og ikke mindst billigere. Så aflæg fiberdug ved anlægning, og derefter jord, vand jorden godt igennem inden du gør mere. Derefter skal du aflægge og så frøene, og lade det hele vokse i et godt stykke tid, giv det hele ro.

Gødning & kompost

Gødning og kompost er en god løsning for gode vækstbetingelser til din græsplæne. Start allerede fra anlægningen med at bruge kompost, der er nemlig masser af næring i kompost, så din græsplæne får alt den har brug for når den skal vokse. Du kan også få gødning, helt fra piller som skal opløses, eller vand der skal blandes i vand, og sprøjtes på din plæne. Flere gødninger er noget der skal gives årligt, og findes både som flydende form og piller der skal spredes ud over haven, og som bliver opløst af regn og lign.

Find den perfekte flise til din have

Hvis du er gået i gang med at overveje at skifte fliserne i din have ud, så kan det være svært at finde den helt rette flise. Der er mange forskellige slags at vælge i mellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilken en der er det rette valg. Der er bestemte fordele ved dem alle sammen, og det handler om at vurdere, hvad der betyder mest for en selv. Det er vigtigt at overveje alle forskelige slags, så man er sikker på at man vælger de rigtige.

De forskellige typer og deres fordele

De mest klassiske fliser er nok herregårdssten. Disse sten er især gode fordi de er alsidig og holdbare og passer ind i et hvert hjem. Disse sten er også en god løsning, hvis ikke du har det største budget og gerne vil have en flise der er nem at ligge. Du kan finde billige herregårdssten i diverse byggemarkeder og hjemmesider.

Man kan også vælge at bruge flere forskellige sten og skifte mellem nogle store og små. Det giver lidt ekstra at have en kontrast mellem de forskellige fliser og ser virkelig godt ud. Hvis man vælger at bruge flere forskellige sten, ligner det også man har brugt mere tid og penge end man i virkeligheden har

Andre muligheder end fliser

Der findes dog også andre muligheder end fliser som du kan bruge i din have. Hvis du skal lave en sti, kan de for eksempel være meget pænt at have grus eller granitskræver, og det bryder det også lidt op, hvis du har fliser andre steder i haven. I garagen eller indkørslen, kan man også nemt ligge et lag cement eller beton, som holder super godt og er billigt og nemt at passe på. Det er som sagt vigtigt at tænke over, hvad der matcher dine behov.

Sådan får du større brug ud af dit have

Det er altid rart at være udenfor i den friske luft. Det kan du bl.a. være i din egen have. Kan du godt lide at være ude i haven, men får du det ikke gjort lige så meget, som du gerne ville? Det kan der nemt laves om på. Hvis du er så heldig at have en have, er det også bare med at få den udnyttet.

Køb et drivhus

Når du gerne vil have større brug ud af din have, er det helt oplagt at købe et drivhus. Hvis du har et drivhus, gør det nemlig, at din sommer nærmest bliver forlænget. Hvis drivhuset er isoleret, kan du i hvert fald sidde ude i haven meget længere tid, end hvad du normalt ville kunne. Desuden er det virkelig hyggeligt at sidde sådan inde i et drivhus. Du kan være ude i haven, men så lidt uden at være det alligevel. Om sommeren når det er for varmt til at sidde derinde, kan du jo dyrke forskellige grøntsager og få tiden til at gå med det.

Lav et hyggehjørne i haven

Hvis du nogle gange har svært ved at finde på ting at lave ude i haven, kan det også godt ende med, at du går indenfor i stedet. Det kan du modvirke ved at lave et hyggehjørne, hvor du kan ligge og slappe af, når vejret er til det. På den måde er du ude i haven, men uden egentlig at lave noget specielt. Du kan f.eks. sætte en hængekøje op et sted, så du altid kan ligge der og læse en bog eller ligge og lytte til musik. Du kan også lave en lille terrasse bagerst i haven, hvor du kan sætte et par liggestole eller stille et lille cafésæt, hvor du kan nyde din frokost om sommeren.

Alt du skal vide om flisesand

Vi kender vist alle sammen sand fra barndommens ture på stranden, hvor man kunne bruge flere timer på at bygge et stort prangende sandslot. Sand kan dog bruges til meget andet end at bygge sandslotte – f.eks. kan det bruges som flisesand.

Inden du går i gang: Betal ikke overpriser for flisesand

Inden du går i gang, skal du blot huskes på, ikke at betale overpriser for flisesand. Markedet er nemlig temmelig stort, så du kan let fare vild og ende op med at betale alt for meget for dit flisesand. Her kan du se nærmere på priser på flisesand, så du ikke ender med at betale alt, alt for meget for dit flisesand.

Hvad bruges flisesand til?

Som det fremgår af navnet, bruges flisesand til at komme imellem fugerne på fliser. Dette er hvad end du skal bygge en terrasse, en indkørsel, en gangsti eller noget helt fjerde. Flisesand, eller fugesand som det også kaldes, er enormt effektivt, da sandet indeholder meget små partikler så du kan fuge helt tæt, så fliserne ikke rykker sig rundt. Udover det ser det også brandgodt ud med det lyse flisesand imellem fliserne. Og et sjovt lille sidespring; vidste du, at man også bruger flisesand til beachvolleybaner?

Slip for ukrudt og alger ved at bruge flisesand

Flisesand er også et effektivt middel mod uønsket ukrudt. Du kender nok det, at ukrudtet pibler frem mellem fliserne, og det er nærmest umuligt at fjerne. Flisesand sørger for at holde ukrudtet væk, fordi det suger vand til sig, som danner et utroligt tørt miljø omkring fliserne. Dette er på ingen måde nogen god grobund for ukrudt, hvorfor flisesand er et effektivt middel mod ukrudt. Du kan også bruge flisesand som et godt middel mod alger på dine fliser. Hvis du ikke er bange for at bruge lidt knofedt, så spred flisesand udover dine fliser i et jævnt lag, og fej sandet frem og tilbage over området med alger. Der skal bruges en del kræfter, men så er det til gengæld også en billig løsning mod bekæmpelse af alger, og en meget mere miljøvenlig løsning i stedet for at bruge skrappe kemikalier. Fordelene er derfor mange.

Så meget skal du bruge

Som tommelfingerregel skal du bruge ca. 3 kg flisesand pr. kvadratmeter belægning. Så kan du selv gange op, for at regne den mængde ud du skal bruge til dit projekt.

5 hurtige om hvorfor flisesand er den rigtige løsning for dig

 1. Yderst effektivt til at holde fliserne på plads.

 2. Mange muligheder – skal du bygge en terrasse, en indkørsel eller en gangsti?

 3. Meget dekorativt – sandet får dine fliser til at se visuelt flottere ud.

 4. Effektivt middel mod ukrudt mellem fliser – danner et tørt miljø omkring fliserne hvilket giver en dårlig grobund for ukrudt.

 5. Effektivt middel mod alger på dine fliser – spred sand udover fliserne og fej frem og tilbage for at skrubbe algerne væk. Dette er en billig og miljøvenlig løsning til fjernelse af alger fra dine fliser.

Sådan kan du få dine børn med ud i naturen

Kender du og din familie det med, at I næsten altid ender bag hver sin skærm? I sidder måske i samme lokale, men egentlig er I slet ikke sammen. Hvis du gerne vil gøre noget ved det, så du f.eks. kan bruge mere tid med dine børn, kan du lokke dem med ud i naturen. Der er nærmest ikke noget, der er mere befriende end at lægge alle digitale devices fra sig og gå ud i naturen og få noget frisk luft. Dog kan det godt være svært at få lokket de mindste i familien med ud.

Planlæg en picnic

Dine børn vil helt sikkert synes, at det lyder sjovt, hvis du siger, at du har planlagt en picnic. Hvis vejret er til det, kan det være rigtig hyggeligt at pakke en taske med nogle sandwiches og lidt at drikke og så tage ud på picnic. Nu hvor du allerede er i gang, kan I også lige så godt være sammen om at lave sandwiches. I kan f.eks. tage på stranden eller i en park. Hvis ikke vejret er til det, kan I altid holde picnic indenfor i stuen. Hvis turen f.eks. går til stranden, kan du altid pakke et spil strandtennis til børnene.

Tag billeder i skoven

En skovtur lyder måske kedeligt i dine børn ører, men hvis du giver dem et kamera i hånden og siger, at de skal forsøge at tage nogle flotte billeder af naturen, bliver det pludselig lidt mere spændende. Lige pludselig har I gået en lang tur i skoven helt uden, at de har tænkt over det. Du kan altid være med til at tage billeder, for det er også sjovt for voksne.

Gør din have mere spændende

I behøver faktisk slet ikke at tage så langt væk for at komme ud i naturen. Hvis I er så heldige at have en have, ligger naturen lige uden for døren. Dog er det ikke sikkert, at din have er specielt børnevenlig og spændende at være ude i for de mindste. Derfor kan du forsøge at gøre din have lidt mere spændende, så der er forskellige ting at lave. Du kan f.eks. investere i et gyngestativ eller en havetrampolin. Du kan også vælge at bygge din egen sandkasse, som bliver fyldt med en masse sandkassesand, så børnene kan lege.

Lok med en belønning

Hvis du stadig synes, at det er helt umuligt at få dine børn med ud i naturen, kan det hjælpe at lokke med en belønning. Det behøver ikke at være noget vildt, men tanken om, at de får en præmie for at gå med dig ud i naturen, vil motivere dem til at komme med. Når først du har sat en belønning på højkant, kan du lokke med en lang gåtur, en tur i haven og lege gemme eller sågar en fisketur. Det afhænger både meget af vejret og dine og din børns interesser. Det er selvfølgelig altid en fordel at vælge noget, som I alle bryder jer om at lave.

Gør din have blomstrende og frodig

Det er meget stor forskel på jordbundstyper, og hvor godt forskellige planter vokser i de typer jordbundstyper. Har du problemer med at få græsset til at gro eller få blomsterne til at stå fuldstændig skarpt. Så bør du overveje muldjord. Muldjord kan være med til gøre, at din have kommer til at se helt perfekt ud.

Det er muldjord

Muldjord bliver dannet når regnorme i jorden blander råjord med organiske rester. Det gør at jorden er fyld med bakterier, som så betyder at jorden er meget nærende. Muldjord er også en let og frisk jordtype, der er rigtig god for alle planter. Muldjord har altså alle de gode egenskaber, der til for at din have kan blive helt perfekt.

En god måde at finde muldjord på

Når du skal finde muldjord, er det vigtigt, at du finder det til den allerbilligste pris. Det meste muldjord er af samme kvalitet, det betyder så, at du skal være opmærksom på prisen. Hvis du kigger online kan du bl.a. kigge på Byggevarepriser.dk. De sammenligner priser fra forskellige forhandler, så du har et godt overblik over de forskellige priser.

Det er fordelene ved at bruge muldjord

Muldjord er som sagt super nærende, det gør at planter elsker denne jordbundstype. Det at muldjord er let og ikke tung gør, at det er rigtig nemt for planter at få ilt og vand. Planterne kommer altså til at være pænere end nogensinde, hvis du vælger at bruge muldjord. Muldjord er heller ikke svært at få fat i, så det skal du ikke bekymre dig om.

Der er forskellige typer af muldjord

Der er mange forskellige typer af muldjord. De forskellige typer er udviklet, så de passer til forskellige mål i haven. Her er bl.a. nogle af de ting, som der findes specielt muldjord til:

 • Planter i drivhus

 • Hække

 • Højbede

 • Krydderurter

 • Forskellige blomster typer

 • Køkkenhave

 • Græsplænen

Der er altså helt sikkert en type, som du har brug for i din have. Du skal altså vælge den type, der passer bedst til det projekt, du skal lave. De forskellige typer gør også, at du får det maksimale ud af muldjorden.

Derfor er det en rigtig god idé at bruge muldjord

Vil du gerne have en have der ser flot ud? – Så skal du bruge muldjord. Muldjord har alt det, der kan gøre din have blomstrende og frodig. Så hvorfor ikke købe muldjord? Muldjord giver den næring som dine planter har brug for. Du får en rigtig flot og indbydende have med muldjord.

En god løsning

Muldjord er en rigtig god løsning. Med muldjord slipper du for de ikke langtidsholdbare løsninger som kemikalier eller gødning. Det er en god idé, hvis du skal ændre noget, at så ændre selv jorden. Det giver de bedste resultater. Muldjord er nem og ikke dyr løsning. Du skal ikke bruge særlig meget tid på at finde muldjord, og online kan du også finde den allerbilligste pris. Køb muldjord hvis du vil gøre dine planter en tjeneste, og hvis du vil have de bedste resultater.

« Ældre indlæg

© 2021 HusHaveFritid

Tema af Anders NorenOp ↑