Nu hvor sommeren for alvor snart begynder at kaste sine blide solstråler på os, er det tid til kvalitetstid med familie og venner. Intet slår sommermagien, når vi mødes med vores nære og kære for at grille og slappe af i hinandens selskab. Glem alt om de formelle festligheder med jakkesæt og høj hat, sommeren tilhører afslapning og udeleg for både børn, voksne og barnlige sjæle. Her følger en stak gode råd til dig, der vil planlægge en god havefest.

Lav selv bar og højborde

Vil du gerne have den der gode barstemning til din havefest? Det behøver slet ikke være svært. Et par tomme ølkasser og en plade til at lægge over de stablede kasser, så er du godt på vej. Desværre er det sjældent en køn løsning, men det kan et lagt hvidt lagen eller andet klæde lave om på. Med det kan du nemlig dække pladen og kasserne.

Hold drinks kolde

Hvis solen står højt, gør temperaturmåleren det også – og hvem gider varme øl og vand? Et efterhånden ret anvendt trick er at bakke en trailer ind til festen eller købe nogle store murerbaljer, der kan rumme en masse is. Den is kan du typisk købe billigt hos f.eks. en fiskerbutik, hvor de har massevis. Fyld nu traileren eller dine spande. Først med et lag is, så drikkevarerne og så et lag dækkende is igen. Så er der forfriskninger!

Gør maden nem og praktisk

Som vært vil man altid sine gæster det bedste. Desværre er det et stort ansvar og en sand tidsrøver, der gør det svært at nyde festen. Derfor kan du med fordel gøre det let for dig selv at være vært. Få fat på en stor grill og hav den klar til spisetid, så gæsterne selv kan smide deres kød på. Den lette salat, brød etc. kan du sagtens stadig stå for, men du har nu stadig tid til rent faktisk at nyde arrangementet.

Lav et børnehjørne

Der vil ofte være mange børn til stede til en havefest, og de skal naturligvis også have det sjovt. Derfor kan du med fordel lave børneaktiviteter. Sørg f.eks. for, der er et bål og snobrødsdej klar – naturligvis mens en voksen er til stede til at se efter.

Derudover kan du med fordel indrette plads til spil og lege samt opsætte en mobil tribune, så de voksne kan sidde og slappe af, mens børnene føler sig som professionelle. Du kan finde udlejning af mobil tribuner omkring de fleste større byer.

Sørg desuden for, der er gode snacks til børnene samt masser af drikkevare, da de aktive drenge og piger sveder meget væske ud i solens varme.