Hold et brag af en sommerfest

Det er sommer og dermed sæson for havefesterne

Du har sikkert glædet dig til at invitere familie og venner til et brag af en havefest. Men hvordan sikrer du, at alt forløber efter bogen, og at du kan imponere dine venner og familie?

Vi bringer her en kort guide, der giver idéer og inspiration til årets sommerfest.

Invitationen

Det giver sig selv, at dine gæster skal have en invitation, hvis de skal vide, der er fest. Her kan det være fristende at bruge Facebook og oprette en event eller gruppe. Men prøv lige at overveje signalværdien i at lave dine invitationer selv og sende dem med posten. Det giver en helt anden følelse, når man som gæst modtager en fysisk invitation. Særligt hvis du tør bevæge dig ud i en hjemmelavet en af slagsen, der har din helt egen stil.

Det ekstra arbejde vil helt sikkert imponere dine gæster og lade dem vide, at du tager værtsrollen seriøst for at byde dem en god fest.

Anretningen

Hvad skal du mon servere? Og hvordan spiser du 20-30 eller måske endnu flere personer af? Bare rolig. Havefesten er kendetegnet af at være ganske uhøjtidelig, hvorfor det er helt i orden at servere mange mindre anretninger som f.eks. pølsehorn, minipizzaer, sandwich etc. Kort sagt: snacks og små anretningen, du kan masseproducere og handle billigt ind til.

Har du en stor grill eller et bålområde, kan du sagtens bede dine gæster medbringe deres egne ting til grillen og evt. nøjes med at sørge for salat og brød.

Drikkevarerne

Også her kan du slippe nemt afsted. Måske du har et par fine beholdere eller måske du har nogle store bowler, der kan være flere liter sommerpunch i? I så fald er det bare et fylde dem op og komme godt med drikkevarer, is og frugt i for et give lidt charme.

Derudover er et par baljer med is særligt velegnet, da du kan komme øl og vand i disse. Supplér så med lidt sød vin, rosé og rødvin eller hvidvin til maden – så skulle du være hjemme.

Tænk på vejret

Selvom vi naturligvis foretrækker solskin til vores havefester, kan vi ikke være sikre på, at det drømmescenarie ”holder vand”. Sørg derfor for, at du og dine gæster kan søge ly i et telt eller under en stor pavillon. Finder du en ekspert i udlejning af festtelte, så sørg for at høre, om teltet er let at slå op, så der ikke spildes vigtig tid i forberedelserne.

Husk at hvis du ikke selv ejer tilstrækkeligt med borde og stole, så kan du ofte også leje dette.

Comments are closed.

powered by Typeform