Vi befinder os allerede langt inde i foråret og solens stråler begynder så småt at kunne mærkes. Før vi får set os om befinder vi os i sommersæsonen. Og findes der egentlig nogen bedre anledning til at holde en fest? I denne artikel finder du gode råd til, hvordan du kan holde en vellykket fest i haven eller omme i baggården

Sommer er lig med sol, og når der er sol bliver vi automatisk gladere og får mere overskud. Derfor er dine venner helt sikkert friske på at komme til en sommerfest helt uden en reel anledning.

Pynten

Noget af det vigtigste du kan gøre for få en vellykket fest, er ved at pynte op. Pynt er med til skabe den helt bestemte stemning, som du ønsker, at din fest skal bære præg af. Så du må endelig ikke gå ned på pynt. En klassisk oppyntning til havefesten er ved at dekorere haven op med masser af lanterne og papirkugler i alverdens farver. På neighbour.dk kan du finde de fineste lanterne, som kan pifte enhver fest op. Hvis festen indebærer en middag, så kan du pynte op med lange guirlander med fine farver. Desuden findes der masser af fint papservice, som gør enhver fest meget nemmere.

 

Booke eller ej

Når du skal holde fest i haven og bor i Danmark, så er der desværre en stor chance for at din fest bliver plaget af regn. Der er masser af dage med regn, også selvom det er sommer. Derfor skal du tage stilling til, hvorvidt du skal booke et telt eller ej. Tør du løbe an med, at det bliver godt vejr på festdagen eller vil du hellere være på den sikre side? Det kan være en god idé, at man i det mindste reserverer et telt. På den måde kan man en uge inden festdagen tjekke vejrudsigten. Hvis vejrudsigten lover masser af regn, så bør du nok beholde din reservation. Men hvis vejrudsigten siger, at både dagene før og efter festen lover fuld sol, så kan du roligt afbestille din reservation.

 

Få hjælp

Selvom det er dig som hoster festen, så kan du med fordel få hjælp af en god ven, et familiemedlem eller en måske en kæreste. Det kan nemlig være en uoverskuelig og stresset proces at skulle holde en fest. En hjælper kan desuden gøre hele arbejdsprocessen inden (og efter) festen meget sjovere. Sammen kan I for eksempel planlægge, hvilke drinks I skal lave og hvor pynten skal hænge. Hvis I skal have mad til festen, skal I ligeledes planlægge hvad der skal handles og laves. Et alternativt til, at I selv står for al maden er, at hver gæst tager en ret med. Hvis du ikke mener, at dine gæster skal medbringe noget eller ikke kan overskue at stå for maden, så kan du bestille mad fra et cateringsfirma. Dog kan dette være en dyr løsning, så det kan være en idé at hver gæst skal betale for sin egen mad.

 

dinbaghave.dk kan du desuden finde masser af inspiration til din fest.