Hvad er en boligadvokat?

Når du skal købe bolig, er der en lang række af forskellige elementer, du skal tage stilling til. For det første skal du helt konkret finde ud af, hvor du gerne vil bo, og hvor mange penge du har til rådighed. Derfor er der tre forskellige instanser, du bør rådføre dig med, så du er sikker på at gøre den bedste handel. Du skal tale med din bank, finde en ejendomsmægler og ikke mindst rette kontakt til en advokat.

Hvor ejendomsmægleren og banken går lidt af sig selv, skal du aktivt på banen for at finde en advokat, og det viser sig desværre, at ikke alle bruger tid på dette. Men hvis du gerne vil være sikker på, at din bolighandel kommer til at foregå på en ordentlig måde, og du ikke pludselig står i en ufordelagtig situation, skal du finde dig en advokat med det samme.

Boligadvokaten er købers mand

Hvis du er så heldig at finde din drømmebolig, er det desværre ikke nok, at du synes, at den er placeret et fantastisk sted og i øvrigt svarer til de andre forventninger, du har til dit fremtidige hjem. I den forbindelse er det vigtigt, at du husker på, at sælger på sin side har en ejendomsmægler, som ønsker, at sælger får den bedst mulige pris for sin bolig på de bedst mulige vilkår. Så selvom ejendomsmægleren er et rart menneske, er hans eller hendes motiv ikke at se til, at dine ønsker bliver opfyldt. Her er det en god ide, at du allierer dig med en advokat, som blandt andet kan hjælpe med følgende:

 

  • Hjælp til finansiering
  • Hjælp til købsaftale
  • Hjælp til forståelse af salgsopstilling
  • Hjælp til forståelse af rapport fra byggesagkyndig

 

Dertil kan en advokat bistå dig på en lang række af områder, hvor vedkommendes indsigt i og erfaring med boligkøb kan sikre, at du gør den bedst mulige handel.

Få hjælp til både jura og finansiering

Som vi har været inde på i ovenstående, er der en lang række af forhold, hvor en boligadvokat kan være meget behjælpelig. Du skal nemlig huske på, at en bolighandel er meget kompliceret, og du vil med garanti støde på begreber og juridiske udfordringer, som det kan være vanskeligt at løse selv.

 

Men udover den juridiske hjælp kan advokaten også bistå dig, når talen falder på de økonomiske aspekter ved et boligkøb. For hvordan sikrer du dig, at du får de bedste lån, og er der andre muligheder end de traditionelle, når du skal finansiere dit boligkøb. Her skal du nemlig også huske på, at banken først og fremmest er interesseret i at tjene penge, og derfor kan det vise sig at være forbundet med mange fordele at lade en advokat gennemgå de finansieringsmuligheder, du er blevet tilbudt.

Testamente og advokatforbehold

En advokat kan også hjælpe dig med to andre forhold, som spiller en stor rolle i et boligkøb. Det kan nemlig vise sig, at du får behov for at oprette et testamente. Det vil i særdeleshed gøre sig gældende, hvis du køber en bolig med en samlever, du ikke er gift med. Her kan advokaten oplyse jer om de forhold, der gælder med hensyn til arv, når du eller din partner dør, og boet skal gøres op. Det er meget vigtigt, at du får orden på dette. Specielt hvis I er en sammenbragt familie eller ikke er gift.

 

Dertil kan du få indskrevet et advokatforbehold. Det er en påtegning, som på den ene side sikrer, at du kan handle hurtigt, hvis du finder den rette bolig, men som på samme tid giver dig mulighed for at lade advokaten læse aftalen igennem. Med et advokatforbehold er du i den fordelagtige situation, at din advokat kan vende tommelfingeren nedad, hvis der er ugunstige forhold i kontrakten, og du kan sige nej til boligen.

No comments yet.

Skriv et svar

powered by Typeform
%d bloggers like this: