Du kender sikkert fornemmelsen. Du står i dit værksted og kan ikke finde lige præcis det stykke værktøj, du leder efter. Noget ligger i en slidt, gammel værktøjskasse, noget andet under bilen, du er i færd med at reparere. Og noget tredje er efterladt i en rodekasse, der også gemmer på skruer fra et IKEA-møbel, en olieindsmurt klud og håndtaget på en brækket hammer. Der er ikke styr på noget som helst.

På væggen havde du ellers hamret et pegboard op, og du var begyndt at tegne omkredsen rundt om dit værktøj på bedste Pedersen og Findus-manér. Men længere kom du ikke. Og nu står det og griner af dig.

Invester i et arbejdsbord, og få styr på dit værksted

Vidste du, at du kan få et bord til værkstedet, der også indeholder opbevaringsmuligheder? Så du let kan tilgå dit værktøj, mens du arbejder? Med et værktøjsbord er du samtidig sikret en god ergonomisk arbejdsstilling, der gør, at du ikke får problemer med ryggen eller lænden, fordi bordet er tilpasset til ståhøjde.

Det er vigtigt, at du tænker på dit helbred, når du står i dit værksted. Mange spekulerer ikke over, hvad dårlige arbejdsstillinger kan gøre af skade, så snart de befinder sig på egen matrikel. Her er der ingen til at holde opsyn, og man fristes måske til at lave nogle hurtige hovsa-løsninger, der kan resultere i skader. Men det er ikke kun på arbejdet, du skal tænke på dit helbred. Det gælder så sandelig også derhjemme på værkstedet.