Dette kan du gå i gang med i haven i marts

Den første forårsmåned er gået i gang, og det betyder at det er tid at starte havearbejdet. Men hvad er egentlig det bedste at starte med i haven, for at få en flot og blomstrende have? Det kan du læse om i denne artikel, hvor vi kommer med 4 tips til hvad du skal starte med af havearbejde.  

Fjern mos fra græsplænen

Det første, som er en god idé at give sig i kast med i haven, i løbet af marts, er at fjerne mos fra græsplænen. Det er nemmest at fjerne mosset i de første forårsmåneder, da mospuderne sidder mere løst nu, sammenlignet med de varmere måneder.

Du kan fjerne mos på flere forskellige måder. Det nemmeste er at rive græsplænen igennem med en rive, der egner sig til at fjerne mos med.

Det er samtidig en fordel at fjerne græs der vokset tæt omkring træer og buske, og stikke græskanterne, så din græsplæne kommer til at stå skarpt. Du kan samtidig også give din græsplæne lidt gødning, så den får de bedste betingelser for at komme i gang med at gro.

 

Gør klar ved køkkenhaven

Det næste gøremål er at forberede køkkenhaven, så den også bliver helt klar til foråret. Det er først og fremmest en god idé at fjerne ukrudt i køkkenhaven og herefter høre jorden klar ved at bruge en kultivator.

Du kan samtidig begynde at planlægge, hvor du vil have forskellige afgrøder. Det er nemlig en fordel hvis du skifter mellem hvor du plante hvilke afgrøder, da jorden ellers vil tømt for de næringsstoffer som en bestemt plante bruger. Du udnytter derfor jorden bedste ved at skifte mellem hvor du planter hvilke blomster og afgrøder.

 

Begynd at plante de første blomster

I marts kan du samtidig begynde at plante de første blomster. Marts er især et godt tidspunkt til at plante hæk og busk, da tidlig plantning af buske og hæk giver gode muligheder for overlevelse.

Du kan også begynde at plante nogle typer blomster, det er dog vigtigt at vente med sommerblomsterne, da de sjældent vil overleve på grund af de stadigt kolde temperaturer i marts.

Der findes mange gode forårsblomster, som du kan begynde at plante i marts. Du kan med fordel plante mange af blomsterne i krukker til at starte med.

Når du har fået flotte blomster i din have, kan du samtidig begynde at lege med at lave flotte buketter ud af nogle af blomsterne og dermed bringe foråret med ind. Du kan fx lave en flot bårebuket ud af nogle af de flotte forårsblomster.

 

Vær på forkant ved at fjerne ukrudt

Det sidste gøremål i haven er at være på forkant og dermed begynde at fjerne ukrudtet i haven. Nogle typer ukrudt kan godt overleve om vinteren, og når foråret er på vej er det tid til at bekæmpe det ukrudt.

Du kan tage rundt i haven og begynde at fjerne al ukrudt og dermed stoppe deres vækst i haven. Det er nemt at få øje på meget af ukrudtet i haven i marts, da det ofte er begyndt at gro tidligere end de resterende planter i haven.

Det er en stor fordel at begynde tidligt med at fjerne ukrudt, da du dermed undgår at ukrudtet tager overhånd, når planterne i haven først begynder at gro.

Comments are closed.

powered by Typeform