Køb et gammelt hus og renovér det

Har du længe haft lyst til at flytte væk fra byen? Er du træt af den konstante larm, stress og jag, der følger med, når man bor i en storby? Urbaniseringen finder sted som aldrig før, men det er også begyndt at komme en tendens til at flytte væk fra byen og ud mod landet.

Der er mange fordele ved det. Først og fremmest får du mere ro i tilværelsen. Derudover er det muligt at få meget mere for pengene. Det gælder især, hvis du vælger at købe et gammelt hus, som du kan få for en slik for derefter at renovere det. Det er selvfølgelig en omfattende affære, og du skal have overskuddet til projektet, men det kan meget vel være det værd – vi guider dig!

black-and-white-interior-macbook-drawing-71983 (1)

Gode råd til boligprocessen

At finde den rigtige bolig kan være en lang og trættende proces. det hjælper dog at tilknytte en boligadvokat. Efter ejendomsmæglerloven blev en realitet, står ejendomsmægleren ikke længere til ansvar overfor køber. Dette har betydet, at boligadvokat som købers repræsentant, er blevet endnu vigtigere for at sikre sig en god handel.

Derudover er det vigtigt, at du oplyser en tinglysning af skøde, efter du har købt ejendommen. Hertil er det en god idé at gøre det digitalt. Processen hertil er blevet meget mere effektivt efter, at den digitale tinglysning blev indført i 2009.

Fokus på energirenovering

Det handler om at finde den hårfine grænse, hvor man både har fokus på at energioptimere huset, men samtidig får lavet de ting, man virkelig brænder for. Ved at købe et gammelt hus har du nemlig en gylden mulighed for at lave din drømmebolig.

Det er dog en rigtig god idé at have fokus på energirenovering – det gælder særligt netop fordi, det er et gammelt hus. I et gammelt hus er der rigtig gode muligheder for virkelig at vinde noget ved en energirenovering.

Du skal dog være klar over, at en opgradering fra et energi mærke G til energimærke A er en omfattende affære. Hvis det er midt om vinteren, vil det også være en kold affære. Et gammelt hus er helt sikkert dårlig isoleret, og du skal formentlig rende rundt og renovere i overtøj. Hertil kan du med fordel overveje at købe noget fra Termoland. Tøj derfra er varmt uden at gøre dig helt immobil.

Hvorfor skal jeg energirenovere?

Der er virkelig mange grunde til at energirenovere. Følgende er nogle af dem:

 • Lavere varmeregning
 • Bedre komfort og indeklima
 • Din boligs salgspris stiger drastisk
 • Bedre arkitektoniske og æstetiske løsninger
 • Reducering af CO2

Det er selvfølgelig forskellig fra energirenovering til energirenovering, hvor meget det gør i de forskellige ovenstående parametre. Men netop fordi det er en gammel bolig, vil der virkelig ske en forskel. Hvis du går fra et hus med det laveste energimærke til et af det højere, vil du spare mellem 30.000-35.000 kroner om måneden, og husets salgspris kan stige op imod 500.000 kroner.

Hvad kan jeg energirenovere?

Energirenoveringsproceduren lyder på, at man som regel først renoverer boligens klimaskærm for derefter at fokusere på diverse installationer.

Mere præcist omhandler det følgende:

 • Loft- og tagkonstruktioner + ovenlys
 • Hertil vinduer og døre
 • Gulv og kælder
 • Diverse varmeinstallationer
 • Ventilation og eventuelt tætning

Derudover kan du installere vedvarende energikilder, som fx:

 • Varmepumpe
 • Solvarme
 • Solceller

Hvis du kombinerer det ovenstående med mere personlige og æstetiske renovering, har du virkelig mulighed for at komme til at leve i dit drømmehus.

powered by Typeform