Der er mange måder at udtrykke sig på. Nogle gør det gennem deres arbejde og andre gør det gennem forskellige former for kunst. Du kan også gøre det med udgangspunkt i din bolig. Din boligsituation er et rigtig vigtigt element for dit velvære. Boligen er dit helle. Det er der du slapper af til næstedagens gøremål. Det er også der, du har hyggelige stunder med familie, venner og bekendte. Det er derfor et rigtig godt sted at udtrykke sig. Læs videre i det der følger og få inspiration til, hvordan dette på bedst mulig vis kan lade sig gøre.

pexels-photo-271647

Er din bolig miljøvenlig?

En af de bedste måder at udtrykke sig på er ved at have en miljøvenlig bolig. Ved at have en bolig der skåner miljøet, er du et forgangsbillede for rigtig mange mennesker. Miljøet er skrantende, og det er op til hver enkelt samvittighed at ændre på dette.

Hvis du eksempelvis installerer et solcelleanlæg på taget, skaber du præcedens for en masse andre, at det ikke er et så uoverskueligt tiltag, at det ikke er uladsiggørligt. Alt det kræver er en god entreprenør, en masse know-how og en høj og solid stige.

Hvis din bolig er af ældre forfatning, kan du også overveje en hulmursisolering. Mange ældre boliger har en dårlig isolering i hulrummet mellem yder- og indervæggen. Med en hulmursisolering bliver der indsprøjtet papiruld som isolerende element i dette hulrum. Det er et ekstrem effektivt tiltag, der virkelig vil give dig prædikatet som ’miljøorienteret’.

Med fokus på køkkenet

Mange kalder køkkenet for ’boligens hjerte’ – og det med god grund. Køkkenet har de seneste par år fået lidt af en renæssance. Det er igen blevet moderne at lave hjemmelavet mad. Derudover er der kommet flere boliger med køkken alrum. Med et køkken alrum er dit køkken det mest centrale rum i hele din bolig. Det er der, hvor du hænger, når du har gæster på besøg, og det er derfor et godt sted at udtrykke sig fra.

Ligesom med rigtig mange former for indretning handler det hele om at følge den såkaldte røde tråd. Du skal altså gøre op med dig selv, hvad det er du gerne vil udtrykke, for derefter at følge det til punkt og prikke.

Udtrykket ’less is more’ er et rigtig godt sted at starte, hvilket også går godt i spænd med dit prædikat som miljøorienteret. Du behøver ikke at gøre det mere komplekst end det er. Hav få, men rigtig gode køkkenremedier. Hav en enkelt opsætning, hvor dine skuffer og hylder, altså dine opbevaringselementer, nærmest går i ét med væggene. Hertil er det vigtigt, at din vægmaling har den samme farve som dine opbevaringselementer. Oftest skal denne farve være hvid. Men en lysegrå kan sagtens også være en mulighed.

Skal fjernsynet nødvendigvis være det centrale element i stuen?

Nej, det er bestemt ikke tilfældet! I rigtig mange hjem er fjernsynet omdrejningspunktet for socialt samvær. Sådan behøver dit hjem dog ikke at være. Ved ikke at have et fjernsyn eller gemme det lidt væk, viser du til omverdenen, at du har andre værdier.

I stedet for fjernsynet kan du fokusere på din bogreol. At du læser meget, og du primært læser ’god litteratur’ er udtryk for, at du er et dannet individ. Man tror det ikke, men rigtig mange mennesker går som det første hen til bogreolen for at undersøge, hvad der er af litteratur, når de besøger en vilkårlig. At have en stor og god samling er en rigtig effektiv måde, hvorpå du kan udtrykke dig selv.