Konceptet omkring leasing af biler har taget verden med storm. Rigtig mange af de biler, som kører rundt på vejene, er i dag finansieret igennem konceptet leasing. Kort fortalt er leasing et alternativ til den traditionelle måde at finansiere en bil på, hvor du som køber betaler hele beløbet med det samme og dermed også er ene ejer af bilen. Ved at lease betaler du et vist beløb hver måned over en periode. Efter leasingperioden er ovre, er det den aftale du har skrevet under på, som afgøre hvem, der står med ansvaret for at sælge bilen videre.

Hvad så når leasingperioden er ovre?

Du synes muligvis leasing lyder super spændende, men du har dog stadig nogle bekymringer. Hvem betaler for skaderne, hvem har ansvaret for bilen efter leasingperioden og så videre. Alle disse spørgsmål kan du få svar på, hvis du kontakter en bilforhandler, som tilbyder rådgivning indenfor leasing. Du kan eventuelt læse mere på PerB. Har du leaset din bil gennem operationel leasing, har du ikke ansvaret for bilen efter leasingperioden. Har du derimod leaset din bil gennem finansiel leasing, står du med ansvaret efter leasingperiodens afslutning. Disse to forskellige former for leasing er dog ikke de eneste, som findes.

Vær skarp på dit behov

Når du skal lease en bil, er det utrolig vigtigt, at du er helt skarp på hvilke behov du har. Hvis du ikke er skarp på dine behov, kan du risikere, at du skriver under på en leasingaftale, som egentligt har nogle fordele, som du overhovedet ikke kommer til at gøre brug af, men blot betaler ekstra for. Et eksempel på sådan en situation kan findes ved sæsonleasing. Gennem sæsonleasing får du to biler på samme aftale. Hvis du egentligt ikke har behov for to forskellige biler på samme aftale, vil det ende med at være et kæmpe spild af dine penge.