Miljøvenlige børn

En af de største udfordringer, når man får børn, er at finde rundt i de mange råd og anbefalinger, som man får smidt i hovedet fra alle sider. Skal barnet sove i dobbeltsengen eller på eget værelse, skal I lade det græde sig i søvn eller tage det op, og hvornår må de begynde at få fast føde?

Mulighederne er uendelige, og der findes ikke nogen opskrift på, hvordan du opdrager dit barn på den allerbedste måde. Det vigtigste er, at du er tryg ved den måde, du opdrager dit barn på, og at du gør det, der føles naturligt for dig. Barnet kan tydeligt mærke, hvis du er urolig, utilpas eller nervøs, og det smitter af.

Naturkind barnevogne

Keep it simple

Der er dog ét råd, du roligt kan tage imod: forsøg at opfostre dit barn så naturligt som muligt. Mennesker har – i sagens natur – altid fået børn. Og det er jo trods alt lykkedes ret godt, så der er ingen grund til at tro, at den traditionelle måde at gøre det på, har skadet nogen. Tilfældigvis er det sådan, at naturlige teknikker og produkter også ofte er bedst for både barnet og miljøet, så du slår to fluer med ét smæk.

En af de vigtigste ting, du bør være opmærksom på, er, at barnet får så naturlig mad som muligt. Det vil sige, at du skærer ned på slik, forarbejdet mad og tilsætningsstoffer. Det er langtfra alle tilsætningsstoffer, der er skadelige, men vores kroppe har bedst af såkaldt ”whole food”, som betyder, at maden består af ingredienser, man kan gennemskue.

Udstyr

Du kan med fordel bruge stofbleer i stedet for de sædvanlige engangsbleer. Det kræver måske en lille smule tilvænning (primært mentalt), men du sparer miljøet for mere end et ton bleaffald, og ikke mindst sparer du baby for skrappe superabsorberende stoffer. Der er en del fordele ved stofbleer, som du blandt andet kan læse om på Naturebaby.dk

Når I skal vælge service, og senere madkasse, bør I også gå efter det mere holdbare glas eller rustfrit stål i stedet for plastik. Så undgår i, at de skadelige stoffer fra plastikken bevæger sig over i maden – og så er det samtidig nemmere at holde rent.

Når det kommer til det større udstyr, kan I også langt hen ad vejen vælge økologiske varianter, som ikke indeholder skadelige stoffer. De er også ofte lavet af mere miljøvenlige og bæredygtige materialer end deres ikke-økologiske modstykker. For eksempel laver Naturkind barnevogne, som ikke er behandlede med skadelig kemi, og som bruger kork i stedet for blød plast.

Comments are closed.

powered by Typeform