En have er en dejlig ting at have, og især i de lune forårsmåneder, de dejligt varme sommermåneder og i de tidlige efterårsmåneder kan man få rigtig meget glæde af sin have. Man kan nyde en drink i solen, slappe af og blive solbrun, spille bold og lege med børnene, holde grillfester eller blot læse en bog i skyggen. Der er dog ikke meget ved at nyde solen eller spille bold med ungerne i en have, der ikke er velplejet. En have, hvor hækken rager en meter for højt op i luften og græsset trænger til at blive slået, er bare ikke særlig veltalende.

 

Med de rigtige haveredskaber bliver det både lettere og sjovere at passe haven

Hvis man ikke er den største haveentusiast, og ikke ser det som verdens bedste hobby at passe of pleje haven, så bliver det bestemt ikke sjovere at slå græsset og klippe hækken med redskaber, der ikke virker ordentligt. En opgradering af redskaberne i skuret kan dog gøre havepligterne noget nemmere, så måske du lige skal tjekke, om din hækkeklipper er skarp nok, og om din græsslåmaskine nu også klipper græsset på den rigtige måde. Lån penge billigt, hvis du mener, at dine haveredskaber burde opgraderes.

 

Ergonomien er lige så vigtig som skarpheden

Udover at hækkeklipperen selvfølgelig skal kunne klippe gennem hækken som var den blød som smør, så er ergonomien på haveredskaberne også ret vigtig. Der skal sommetider bruges mange timer i streg på havearbejde, og hvis hækkeklipperen eller lugejernet ikke ligger godt i hænderne, eller hvis redskaberne er alt for tunge til dig, så bliver arbejdet endnu mere surt, end du måske synes det kan være. Og hvis du skal anstrenge dig for at holde korrekt på redskaberne, kan du let få smerter i albuer, skuldre og håndled, og det er jo ikke formålet med havearbejde.