En af de helt store tendenser inden for boligindretning i dag er at have et køkkenalrum, hvor der er mulighed for at snakke med familien eller gæsterne, imens I står og forbereder maden i køkkenet. Køkkenalrummet bliver ofte samlingspunktet for familien, hvor I på en og samme tid kan få klaret flere af hverdagens gøremål.

 

I kan også få et køkkenalrum

Måske bor I i et ældre hus, hvor køkkenet og stuen er adskilt af en væg. I har snakket frem og tilbage om, hvorvidt det er muligt at rive væggen ned og lave et køkkenalrum. I er ikke i tvivl om, at et køkkenalrum vil passe helt perfekt ind i jeres hus, da det blandt andet vil åbne op for et lækkert lysindfald. Men kan væggen nemt rives ned, eller hvordan skal det lige gøres?

 

Det er altid en god ide at få en professionel til at tjekke væggen, inden I river noget ned. For der er flere ting, man skal overveje i forbindelse med nedrivning af væg. Læs mere om det her.

Skal I bruge en byggetilladelse?

Selvom der blot er tale om en enkelt væg, er der nogle regler om, hvornår I skal have en boligtilladelse eller ej. Bor I eksempelvis i en lejlighed, skal der en boligtilladelse til fra kommunen. Men bor I i et hus, er det kun ved bærende vægge, at I skal bruge en tilladelse. I skal dog stadig huske, at anmelde til kommunen, når I river en eller flere ikke-bærende vægge ned.

 

Få hjælp af en professionel

Er det en ikke-bærende væg, der skal rives ned, er det muligt, selv at gå i kast med det. Men hvis I ikke lige føler, at I selv har mod på det, kan I få hjælp fra et nedrivningsfirma. Er det en bærende væg, der skal rives ned, anbefales det at få hjælp fra et professionelt firma.