Går du meget i haven? Og vil du passer på din hud? Så bør du finde nogle gode hudprodukter. De færreste tænker over, at det grundlæggende er mange af de samme ingredienser, der går igen. Det er højst sandsynligt en vandbase, noget olie, konserveringsmidler og så aktive ingredienser. Hvis vi trækker vand og konserveringsmidler fra, er der kun olie og aktive ingredienser tilbage.

Hvorfor konserveringsmidler?

Bakterier trives i vand, og derfor skal der konserveringsmidler i. Vandet er tilsat til en creme for at gøre den mindre fedtet, og samtidig gøre den nemmere at smøre ud. Men det er ikke nødvendigt, og du kan spæde en ren olie op med lidt vand for at gøre den nemmere at fordele. For eksempel kan du smøre olie på lige efter badet, når huden stadig er fugtig. Så glider det nemt rundt, og du får blødgjort din hud uden besvær. Mange sværger til, at huden trænger til fugt, men den fugt kan lige så vel komme indefra. Find en olie, du kan lide og brug den. Fx på stineshudpleje.dk.

Aktive ingredienser, er de nødvendige?

Aktive ingredienser kan for eksempel være frugtsyre, som har en let skrubbende effekt på huden. Den kan også gå ind og give fylde under huden. Men du kan også lave en lækker ansigtsmaske med frisk citronsaft i. Der kan også være tilsat urea, som er et stof, der binder vand. Det kan trænge ind i huden med ekstra fugt.

En lidt sjov detalje er, at det faktisk er hovedbestanddelen i urin. Så hvis du virkelig vil spare penge, har du selv en kilde. Der er nogen, der bruger urin til deres hud, men det lyder ikke særlig lækkert. De aktive ingredienser kan også være for eksempel aloe vera, der virker healende. Men du kan selv producere meget af det til eksempelvis ansigtsmasker.