Råd til at opdrage din hvalp

At få en lille hundehvalp er en meget rørende oplevelse, og den er så sød, at man næsten ikke kan lade den være. Når du får en hundehvalp, vil du hurtigt opdage, at den er meget træt og skrøbelig i starten. Det skal man respektere, når man skal opdrage den. Opdragelsen af hunden er vigtig for både dit og hundens liv. Det vil være en plage, hver gang den hopper og af gæsterne, når de kommer, eller at den trækker i snoren eller mange andre ting. Det kræver en ordentlig opdragelse, og der er du nødt til at være hård ind i mellem for hundens bedste, selvom det kan være svært.

 

Opdragelse et step ad gangen

Når hvalpen er helt ung, kan den kun fokusere på at lære i korte perioder. Det drejer sig om kun 3-5 minutter, før hvalpen vil kede sig. Du skal arbejde med stille at gøre den periode længere og længere. Et hund er et socialt væsen, ligesom vi mennesker er det. For at stille det behov og vende hunden til det fra start, bør du lave mange sociale aktiviteter med den:

 

  • Kør i bil med hunden
  • Skab kontakt mellem hund og børn og voksne
  • Og skab ligeledes kontakt med andre hunde

 

Så kommer vi til noget af det vigtigste. Balancen mellem glæde og konsekvens. Lege er en god måde at bruge til at lære hunden en masse, hvor I også får gode oplevelser sammen og kan knytte bånd. Men hunden skal også kunne tåle et nej. Det kræver tillid og tålmodighed fra begge sider. Og ikke mindst skal du være vedholdende. En hund er klog, og den får hurtigt en idé om, hvad der retfærdigt, hvilket medvirker til, at hunden adlyder og gerne vil vinde din kærlighed og glæde dig.

 

Husk at forkæle den

En stor del af opdragelsen omhandler belønninger. Der skal være noget, som motiverer hunden for at lette opdragelsesprocessen. Der er flere måder, som man kan rose hunde på. Det kan du med at særlig varme i stemmen, når du taler til hunden. Derudover kan du bruge godbidder, men det skal ikke være i sådan en grad, at hunden bliver overvægtig. Det er ikke sundt for den. Ellers kan du også få fedtfattige produkter. Husk omvendt også at bruge en dyb stemme, når hunden har gjort noget forkert.

 

Det hele skal ikke gå op i opdragelse. Du skal også huske at forkæle den. Gør det med en vovsebox, som du kan se mere om her.

Comments are closed.

powered by Typeform