Når det gælder værelset, så har dit barn normalt 3 facer og stile, inden de når den alder, at de vælger at flytte ud. Til dine børn når en vis alder er det formentlig dig som forældre der står for indretningen eller i hvert fald for den økonomiske del af den. Det giver dig noget at skulle have sagt, læs med her for inspiration af børneværelserne, som de ser ud i de forskellige stadier.

Den helt lille under 10 år

Her snakker vi selvfølgelig efter barnet har forladt vuggen og for alvor bliver rykket ind på sit eget værelse. Børn i den alder elsker at skabe deres egne små universer og hemmeligheder, og du som forældre kan hjælpe legen i gang og sikre timevis af underholdning, hvis deres værelse får en fortryllende legehule.

Det bløde hjørne eller hyggehjørnet er en farvorit hos mange. Man kan hænge en sengehimmel op i et hjørne, tilføje en tumlemadres og en massepuder, sværrere er det ikke. Man ville også kunne vælge en lænestol til børn. Da de ikke er så høje, vil en lænestol i optimal børnestørrelse være en god løsning, hvad endten det er ved et skrivebord eller i hyggehjørnet. Flere etager og køjer er det bedste for de energfyldte børn. De kan klatre at bygge forsellige verdener i de forskellige niveauer af værelset. Hold ikke igen med farverne og selvom legetøjet skal have noget praktisk opbevaring, så pak det ikke for langt væk.

Den unge teenager

Der sker mange ting i årene op til dit barn for alvor nærmer sig teenage årene. Deres til tider svingende væremåde kan ind imellem også ses på deres indrenting. Det kan være meget forskelligt hvor dit barn er i denne alder og man er ofte ikke i tvivl om, hvornår der skal ske en forvandling på værelset. De begynder at ville lære dem selv at kende og vil trække sig tilbage på værelserne mere end før, derfor skal værelserne være rummelige til at de kan fordybe sig i deres interesser.

 En fed ide ville være at skabe flere rum i et rum. For alligevel at skabe en følelse af hygge og afskræmning samt mulighed for at lukke en smule af på responsen, ville man vælge præcis denne løsning. Ved at sætte en lille væg op med et vindue i ud fra væggen, så legeafdeling og skrivebordet er opdelt fra selve sengen og den mere hyggelige del. Værelset bliver ofte mere minimalistisk og noget legetøj bliver måske ikke brugt mere. Det er denne fase man sørger for at involvere sine børn meget mere og give dem en stemme, det er uden tvivl også en del af deres udvikling.

Den minimalistiske teenager

Når de unge rammer teenageårene er der nu ikke lige så mange ting der er interessante og det meste samler sig på online platforme og ikke længere legetøj. Her er den minimalistiske stil helt kalrt et hit! Det er rart med luft og lyse farver på værelset og få forstyrende elementer. Pigeværelset og drengeværelset skiller sig meget ad og det hænger også sammen med, at pigerne generelt kommer hurtigere i puberteten.

Stilen er mere nordik og skandinavisk. De elsker pynteting, men ikke mange. Der skal gerne være en klar gennemgående stil også i farvevalg, hvor børneværelset ofte bevæger sig ud på en større farveskala. Noget som er populært hos begge køn er måden at opbevare sit tøj på. Mange ville være vilde med en rå vandrør reol, til at hænge sine ting på. De skaber et helt særligt udtryk man kan tage med videre i resten af indretningen. Helt generelt kommer man til at opleve andre prioriteringer på værelset og det der er mange flere ting man ønsker at putte bag låger.