Det er svært at køre igennem en storby eller på en landevej uden at få øjnene låst på de stilsikre, farverige og dynamiske Citroën bilmodeller, der med et friskt og moderne look udsender et livligt og funktionelt udtryk.

Citroën har lige siden sin opstart i 1919 skabt bilmodeller med den menneskelige forståelse i fokus, der med stor vision og integritet har banet vejen for et bilmærke elsket af mange danskere. Citroën har i dag lanceret utallige biler, hvor stor teknologisk formåen og sublim finesse i designet har gjort et stort indtryk på den danske og internationale bilindustri. Med spor i racerbiler – og modeller fra ældre vintage stilarter til mere moderne citybiler, har det franske bilmærke kørt sig ind i de danske hjerter med originalitet, iøjnefaldende design og banebrydende teknologi.

reservedele til citroen

Der skal selvfølgelig reservedele til, for at bibeholde køreglæden og funktionaliteten ved en Citroën, og dette kan være en god idé at få kigget på, hvis man er ejer af en ældre model, eller hvis uheldet er ude og nogle essentielle dele går i stykker. Dette behøver ikke koste det samme som en hel ny del, men kan gøres på en økonomisk ansvarlig måde ved at handle brugte reservedele.

Grunde til at Citroën har sat et veletableret præg på den nationale og internationale bilbranche:

Iøjnefaldende design

Citroën har gennem sine modeller altid udvist en dynamisk stil og et optimistisk design, der har været tiltrækkende og spændende for mange bilejere. De har med mange af deres biler gået efter et anderledes look, der giver bilen mere personlighed og liv. Det har sammen med funktionalitet og forskellighed givet et samspil mellem bil og ejer, der fortæller lidt om, hvem der kører bilen.

Gode komfortmuligheder

Med en række løsninger, der er til gavn for passagernes og førerens komfort, har man med Citroën et utal af forbedringsmuligheder og tilbehør, der kan øge til komforten og den overordnede køreglæde.

Intelligent teknologi

Der er mange hjælpefunktioner og integrerbare muligheder, når det kommer til teknologien i en Citroën. Det friske og tidsløse design står godt i spil med den moderne teknologi i mange af modellerne.

Bilmodeller, der ikke sprænger dit budget

Citroën har et hav af modeller, der har aspekter og egenskaber, der gavner den enkeltes behov og pengepung. Men især de højt eftertragtede bybiler har en pris, hvor mange kan være med – og stadig nyde godt at de mange design- og funktionsmuligheder.

Citroën – det historiske perspektiv

Citroën er en fransk bilproducent, der har sit hovedsæde i Saint-Ouen i Seine-Saint-Denis i Frankrig. Det er en del af PSA Peugeot Citroën koncernen, og har siden sin skabelse i 1919 været nyskabende på mange områder. Citroën har, ud over indenfor personbiler, et veletableret ansigt i motorsport, og en del udmærkelser som Årets Bil i forskellige lande.

Rejsen begynder

André Citroën    startede det hele i 1919, hvor lanceringen af Type A, den første Citroën, blev annonceret. Herefter sælges 10.000 biler inden for de første år på markedet. 1920’erne byder på stigende produktion og nye modeller, der leder til en fabriksåbning i Paris i 1929.

Det var først i 1934, at Citroën lancerer 7 CV-modellen, der med sine avancerede konstruktioner som selvbærende stålkarosseri, torsionsaffjedring, topventileret motor med våde foringer og forhjulstræk blev masseproduceret.

Personvognsproduktionen overtages af Peugeot og lastvognsproduktionen overtages af Renault i 1974 – dog opretholdes Citroën stadig som et selvstændigt mærke, der i dag laver topmoderne bilmodeller, hvor køreoplevelser, rummelighed og design er i fokus.

Den farverige vifte af forskellige modeller

Den franske finesse, som mange a Citroën bilmodeller er udstyret med, ligger i god jord hos køberne, da der er et hav af valgmuligheder, for at finde ens drømmebil. Fra den friske og dynamiske C1 model til den fleksible og rummelige C3 Picasso findes der et væld af muligheder, hvor design, komfort og teknologi er i højsædet. Mange af Citroëns bilmodeller har mange harmoniske træk, hvor farver spiller en stor rolle i bilens udtryk. De karismatiske udtryk og trendy udstråling er en fællesnævner for Citroëns biler, og med elementer som Airbump beskyttelsesdesign tilføjes et funktion, der forhindrer ridser i karosseriet og er modstandsdygtig overfor sol, vand og slid. Alt samtidig med, at det giver bilen stil.

Brugte reservedele til Citroën

Der kan billigt forhandles med brugte reservedele til din Citroën. Det betyder, at du kan opretholde kvalitet og køreglæde samtidig med, at der spares penge ved at handle brugt. Ved at handle bruge reservedele gives der stadig god kvalitet og pålidelighed, hvis der handles fra en anderkendt og veletableret producent. Det forhøjer både køreglæden i din Citroën, når det er på tide at udskifte enkelte eller flere elementer.

Specifikke reservedele indebærer bl.a.:

  • Motor

Motoren er drivkraften i bilen, og det er en reservedel, der kan være en dyr fornøjelse, hvis den købes fra ny. Man kan derfor spare sine hårdt tjente penge ved at købe en brugt motor, der stadig er med høj kvalitet.

  • Gearkasser

Gearkassen er en stor bestanddel i, hvordan bilen opleves at køre i, og uanset om du er ejer af en minibil eller familiebil fra Citroën, så kan køreglæden forbedres, hvis gearkassen fungerer som den skal. Med bruge reservedele kan dette gøres billigere, end det kan, hvis der handles nyt. 

  • Karosseri

Med brugte reservedele indenfor denne kategori er det muligt at spare penge, hvis karosseriet trænger til en behandling.

  • Styretøj

God kontrol i byer eller på landeveje er essentiel, og hvis det er på tide at udskifte styretøjet i din Citroën, så er der penge at spare ved at handle med brugte reservedele. 

  • Udstødning

Lav vægt og høj motorydelse er noget, der er vigtigt, for at bilen fungerer optimalt. Især ved bykørsel i mindre biler er udledningen af gasser et område på bilen, der helst skal være i orden, hvis man ønsker at formindske forurening. Dette kan gøres til en komfortabel pris, men bruge reservedele fra Citroën af. 

  • Ruder

Stenslag, revner mm er alle udfordringer, som den moderne bilejer skal stå til skue for, og det kan derfor være en økonomisk ansvarlig måde at udskifte sine ruder med brugte reservedele, hvis uheldet er ude.