En Volkswagen har sine rødder som folkets bil, og det er et originalt ikon på de danske landeveje, når det kommer til velintegrerede bilmærker i den danske og internationale bilbranche. Volkswagens utallige bilmodeller har i mange år været en stor repræsentant i danskernes garager. En repræsentant, der med sin store mangfoldighed og sine stilrene, luksuriøse modeller, har et væld af både moderne og traditionelle bilmodeller i sit repertoire.

vw

Det tidsløse frontparti-design og klassiske WV-logo mellem for- og baglygterne har en stolt historie, der forbindes med stabilitet og kvalitet. To varemærker, der kun kan afspejles og opnås i følelsen af, at have fået det bedste ved tysk ingeniørkunst. Når store ambitioner kombineres med brugervenlighed og professionel performance fås et produkt, der med høj kvalitet har sit afsæt i folkets bevidsthed.

En Volkswagen er en bil, man kan have glæde af i utrolig mange år. Det kræver dog en solid vedligeholdelse af vigtige bestanddele af bilen, som til tider godt kan være dyre. Dette behøver dog ikke altid være tilfældet, da brugte reservedele findes billigt, og man behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten for at opretholde køreglæde og performance ved sin Volkswagen.

Volkswagen er det bedst sælgende mærke i koncernen, Volkswagen Group, som også er verdens største bilproducent i 2016. Her listes nogle af de årsager, der er medvirkende til, at Volkswagen er en så stor del af den danske og internationale bilbranche:

Modeller, der appellerer til folket

Volkswagen har en lang række modeller, der strækker sig fra klassiske og traditionelle til moderne og fremtidsbevidste. Det har skabt et stort marked af forskellige bilmodeller, hvor den enkeltes behov har været centrum for produktionen.

Prisklasser efter budget

Folkets bil er møntet til folkets behov, så med en stor variation i modeller og prisklasser har Volkswagen en række muligheder til den enkelte, der ønsker en pålidelig og kvalitetsrig bil til en komfortabel pris. Man behøver altså ikke at gå på kompromis med prisen for at opnå den velkendte standard ved en Volkswagen.

Folkets bil – historien bag

Volkswagen er et tysk bilmærke, der fra sit hovedkvarter i Wolfsburg laver anerkendte, kørevenlige og robuste biler. Med fabrikker i hele 27 forskellige lande, har koncernen (Volkswagen Group) sat sig stærkt på bilbranchen og sælger bl.a. biler under et væld af andre mærker end Volkswagen, herunder Audi, Seat, Bugatti, Lamborghini, Skoda, Bentley, Ducati, Scania og Man.

Tysk propaganda og ’Folkets Bil’

Idéen bag folkets bil var at producere folkevogne i 1930’erne, som den almindelige tyske borger kunne have råd til. Volkswagenwerk, som var moderfabrikken, blev dog grundlagt i 1938 og havde det formål at tjene en plan fra nazisternes side om tysk massemotorisering før 2. verdenskrig brød ud. Det var umiddelbart et propagandaformål fra Hitlers side, og blev aldrig rigtig udbredt yderligere under nazismen.

Efterkrigstiden med den engelske hær

Briterne overtog fabrikken i ruiner i 1945 efter Tyskland kapitulerede, skulle faciliteterne benyttes til at reparere britiske køretøjer mm, og fungerede i de efterfølgende år som Vesttysk statsejendom, der skulle hjælpe briterne med at genskabe den tyske bilbranche efter krigen.

Stigende produktion efter krigen

I 1950 fokuserer VW alt deres tid på én bil, den velkendte Beetle-model af Ferdinand Porsche, og produktionen stiger. Volkswagen er undergået tysk kontrol igen i 1949.

Efterfølgende opkøber Volkswagen Auto Union (Audi) i 1964 og lancerer nogle år efter en ny generation af biler, da Beetle-modellen ikke sælger så godt mere. Det er en generation af biler med forhjulstræk og vandkølede motor – passaten, sciroccoen, golfen og poloen.

Yderligere udvikling

Volkswagen er herefter i konstant fremgang og overtager i 1986 spanske Seat og i 1990’erne det tjekkiske Skoda samt Bugatti, Rolls-Royce og Lamborghini. Det er i dag en af verdens største bilkoncerner og producent af mange højtelskede bilmodeller.

Luksuriøse modeller til forskellighed

Volkswagen er tysk ingeniørkunst, når det er allerbedst. Og med et hav af valgmuligheder, når det kommer til, hvilken type model man ønsker, er det svært ikke at finde noget, der opfylder ens behov. Med modeller fra den byglade ’up!’ til de rumlige ’Sharans’ og elegange Passater er der god mulighed for at anskaffe sig en bil, hvor komfort og køreglæde er i centrum.

Der er modeller med sportslige og designvenlige aspekter, der giver gode individualiseringsmuligheder, hvor dynamik og kvalitet går hånd i hånd. Og selvom alle Volkswagens biler er kendetegnet ved høj kvalitet og elegant design, så udstråler hver bilmodel egne fordele på forskellige punkter.

Volkswagens modeller er alle suveræne indenfor teknologi, komfort og elegance, og det er bare at fordybe sig i sortimentet og overfloden af brugerdefinerede muligheder, der er velegnet til ethvert behov.

Brugte reservedele til Volkswagen

Med brugte reservedele til din Volkswagen kan du sørge for, at din bil altid yder den bedste performance og har den mest optimale køreglæde og komfort til en komfortabel og overskuelig pris. Det er en god idé at udskifte elementer og dele af sin bil efter lidt tid, og det kan i mange tilfælde være dyrt for budgettet. Men det behøver ikke at være tilfældet. Man skal ikke nødvendigvis gå på kompromis med kvalitet, når man handler brugte reservedele, da godt reserveudstyr også er at finde til en pris, der ikke efterlader et tomt hul i din pengepung.

Specifikke reservedele indebærer bl.a.:

  • Motor

Motoren er en utrolig vigtig bestanddel i bilens funktion, og kan være en væsentlig forbedringsfaktor for en ældre bil, der har kørt nogle kilometer. Det er altså muligt at spare en del penge med en brugt motor.

  • Gearkasser

Der slides på gearkassen, når bilen går sin daglige gang fra og til arbejde osv. Derfor er en udskiftning af gearkassen på et tidspunkt essentiel. Her er det også muligt at spare penge med en brugt reservedel.

  • Karosseri

Sikkerheden skal være i højsæde, når det omhandler biler. Gode og tilpassede reservedele inden for dette er derfor vigtig.

  • Styretøj

Styretøjet skal gerne videreføre følelsen af at køre en Volkswagen til dine hænder, og brugte reservedele fra en tidligere Volkswagen kan sagtens gøre dette til en overkommelig pris.

  • Udstødning

Med en udstødning er en lav vægt/forbrug og en høj motorydelse vigtig. Her kan der også spares med brugte reservedele.

  • Ruder

Med en udskiftning af ruderne i din Volkswagen optimeres din køreglæde og sikkerhed mod stenslag.