Sådan bygger du dit eget orangeri

Det er blevet mere og mere populært at bygge et orangeri i haven, og med god grund. Et orangeri er praktisk og der er mulighed for at anvende det hele året rundt, hvorimod det klassiske drivhus kun fungerer fra tidligt forår til efterår. Et orangeri mider lidt om et drivhus, men det beskrives nærmere som et udvidet drivhus, eller som en fritstående udestue. Et orangeri er, modsat et drivhus, isoleret og opvarmet, og derfor er det perfekt til planter der ikke tåler vinterens kulde og frostgrader. I gamle dage var det kun adelen der havde råd til orangerier, men i dag er mange almindelige mennesker også begyndt at lave orangerier i haven. Mange mennesker synes det lyder som et stort og uoverskueligt projekt at bygge et orangeri, men dette er langt fra tilfældet. Du kan nemlig bygge det helt selv.

Sådan gør du

Inden du kan bygge selve orangeriet, skal du først lave et godt fundament, som orangeriet kan bygges ovenpå. Du kan med fordel lave et fundament af fliser. Fliserne bør helst løfte fodremmen mindst 5 centimeter over jorden, så du undgår ødelæggende fugt. Oven på fodremmen kan I bygge den første facade, som skal bestå af skrånede vinduer. Til dette skal I skære stolper med en vinkel på 22 grader. Stolperne sættes under vinduerne, så de flugter. Herefter kan I gå i gang med at bygge stolper og gavlspær, samt vinduesfoden og topremmen. Efter dette er påsat, kan stolperne monteres til gavlpartierne. Nu er I klar til at skære tagspærene ud, og så er hovedkonstruktionen ved at være færdig. Vinduerne monteres og skrues fast på topremmen, gavlposten og vinduesfoden. Nu mangler I blot at beklæde orangeriet, og så er det ved at være klar til brug. På YouTube kan I finde meget præcise videoer, der kan fortælle jer præcis hvordan de forskellige elementer skal bygges.

Hvis du ikke er gør-det-selv-typen…

Hvis du ikke har hænderne skruet rigtigt på, eller hvis du ikke er klar til at kaste dig ud i et lettere omfattende projekt på egen hånd, er der heldigvis en masse hjælp at hente. Du kan få hjælp af en Tømrer i Køge, som kan hjælpe jer med at bygge orangeriet. Tømrere har stor erfaring med at lave denne type projekter, og derfor vil en tømrer let og uden besvær kunne bygge dit nye orangeri. Ved at få en professionel til at bygge for jer, kan I spare en masse tid, og samtidig være sikker på, at orangeriet bliver bygget godt og solidt, og uden fejl.

No comments yet.

Skriv et svar

powered by Typeform