Sådan får du en fantastisk start som hundeejer

Der findes utallige gode grunde til at anskaffe sig en hund, og det er en fantastisk gave at give dig selv og din familie. Det kræver dog også lidt forberedelse at blive klar til at være hundeejer. I denne artikel har vi samlet vores ultimative guide til, hvordan du får en unik start som hundeejer, og kommer uden om de mest almindelige problemer.

 

Er du klar til at have hund?

Inden du kaster dig ud i dit hundeeventyr, er det vigtigt, at du er helt 100% sikker på, at du er klar til at have hund.

Det er en fantastisk at være hundeejer, og du får en ven for livet, der altid er i godt humør, som vil smitte dig.

Men vi kan ikke komme udenom at det kræver meget arbejde at have en hund. Derfor skal du gøre op med dig selv, om du er klar til at tage dig af en hund hver dag de næste 15år.

En hund kræver først og fremmest tid. Især hvalpe kan ikke være alene mange timer i døgnet, og det skal du være klar på. Det kan derfor være du er nødt til at sige nej til fredagsøl med arbejdet eller køre tidligt hjem fra familiefødselsdagen, for at din nye ven ikke er alene for lang tid.

Du skal samtidig være sikker på at du har nogle i dit netværk, som kan passe din hund, hvis du skal på ferie.

Ud over tid, kræver en hund også lidt penge fra budgettet. Der er både faste udgifter til mad, men der kan også komme mange uforudsete udgifter – især til dyrlægeregninger.

Det kan fx være, hvis hunden har dårlig mave eller der opstår andre problemer. I det tilfælde er det vigtigt at du har penge til at betale dyrlægeregningen uden at hele dit budget vælter.

Når det så er sagt kommer alt det gode ved at have hund. At være hundeejer fører en masse fantastiske ting med sig, fx at du bliver gladere og mere aktiv i forbindelse med de daglige gåture, samt at du får en trofast ven.

 

Hvilken hund skal jeg have?

Når du taget beslutningen om at du gerne vil have hund, kommer det store spørgsmål: Hvilken hund skal jeg have?

Det virker måske som et simpelt spørgsmål, men for at vælge den rigtige hund, kan der godt være mange overvejelser, da der kan være kæmpe forskel på forskellige racer.

Du skal som det første overveje, om du skal have en lille eller stor hund. Det kommer meget an på, hvordan du bor, da det er afgørende for hvor stor en hund du har plads til.

Samtidig skal det også nævnes at en stor hund kan ende med at være dyrere end en lille hund, da den naturligvis spiser mere.

Der er til gengæld mange store hunde, som er nemmere at opdrage end små hunde, hvilket også er en overvejelse ud skal gøre dig.

Labrador og Golden Retriver er blandt de mest lydige racer og nemme at opdrage.

 

Forberedelser inden hunden kommer

Når du har fundet ud af hvilken hund der skal være din nye bedste ven, er det tid til at starte forberedelser inden hunden kommer til dit hjem.

Det handler både om planlægning og indkøb inden, så alt er klar når hunden ankommer til hjemmet.

I de første måneder er det vigtigt at hunden ikke er for meget alene hjemme, og derfor er det vigtigt at hunden kommer ind i dit liv, på et tidspunkt hvor du har god tid til at tage dig af hunden. Det kan fx være i en sommerferie, hvor du stille og roligt kan træne hunden i at være alene.

Når det gælder indkøb skal du have købt hundekurv, legetøj, mad til hunden og meget andet.

Det kan godt være en jungle at finde rundt i det store marked at hundetilbehør. Især når det gælder hundemad, er der utroligt meget forskelligt at vælge imellem.

Her gælder det om at vælge noget mad der passer til racen og som du tror vil være godt for hunden.

Der findes mange delte meninger om, hvilket hundefoder der er bedst. Der er fx mange der vælger at give hunde kornfrit foder mens andre giver hunden vegansk hundefoder, hvilket også er en mulighed. Hvorfor du skal satse på vegansk mad, kan du læse om på bloggen Jegveganer.dk.

Hvis du er i tvivl om hvad der vil være bedst for din hund, kan du rådføre dig med din dyrlæge, der kan hjælpe dig med at tage den helt rigtige beslutning når det angår foder, da det er vigtigt at vælge godt foder til din hund, får at den får en god hverdag.

 

Nyd din nye hvalp

Når forberedelser er gjort, er der kun tilbage at sige nyd din nye hvalp (eller voksne hund). Du kommer til at få mange unikke oplevelser med din nye hund og du vil opleve at hele din hverdag bliver forandret på en god måde. Hundens gode humør smitter, så du får en bedre hverdag, hvor du samtidig er mere aktiv.

No comments yet.

Skriv et svar

powered by Typeform