Sådan gennemfører du salget af din bolig fra A-Z

Når du skal sælge din bolig, er der mange brikker, som skal falde på plads. Du skal have styr på din nye bolig, du skal finde en pålidelig køber, datoerne skal passe sammen og du skal sidst men ikke mindst holde styr på økonomien hele vejen igennem.

Derfor kan det ofte virke uoverskueligt at sælge sin bolig på et turbulent og dynamisk boligmarked. Af denne årsag får du i dette indlæg en grundig beskrivelse af delelementer af salget af din bolig, som du bør undersøge og/eller benytte.

Få styr på den nye bolig

Når du flytter fra dit gamle hjem og til dit nye, er der selvfølgelig mange ting, som skal falde i hak for at du kan overskue flytningen i en travl hverdag. Derfor skal du være helt sikker på, hvad dine forventninger er til din nye bolig. Dette skyldes, at du ellers kan risikere at flytte ind i en bolig, som måske burde have haft besøg af nogle tømrere, før du flyttede ind eller lignende.

Derudover skal du lave en klar aftale og kontrakt med sælger til din nye bolig i forhold til overtagelse. På denne måde kan du måske sørge for, at du kan flytte direkte fra din gamle bolig og til din nye, hvilket alt andet lige synes at være den mest hensigtsmæssige måde at gøre det på.

Find den rette boligadvokat og ejendomsmægler

Når du skal flytte, er der en lang række papirer, som skal igennem mange hænder, inden du kan læne dig afslappet tilbage på din nye adresse.

Derfor kan det godt betale sig at investere tid og penge på at finde den rette boligadvokat og ejendomsmægler til handlen af din bolig. Du kan læse mere om, hvordan en boligadvokat kan hjælpe dig ved at klikke her.

På denne måde sikrer du dig, at handlen går sikkert og gnidningsfrit i hus, hvormed du undgår uheldige overraskelser, som du helst havde været foruden. Og desuden vil dette alt andet lige også gøre hele processen lidt mere overskuelig, da du sandsynligvis allerede har mange bolde i luften.

Få mest muligt for din gamle bolig

Når du skal sælge din bolig er det naturligvis attraktivt at få mest muligt for den. Derfor kan du gøre dig en række overvejelser i forhold til at kunne sælge din bolig så tæt på udbudsprisen som muligt.

Generelt er der her tale om, at din bolig skal fremstå så indflytningsklar som muligt, da den kommende køber alt andet lige påvirkes positivt at netop dette.

Stil dig derfor over på købers side og vurder hvilke dele af din bolig, der kunne trænge til en kærlig hånd. Efterfølgende kan du stille dig spørgsmålene; Hvad koster et nyt tag? Hvad koster det at få skiftet ruder? osv. Derefter kan du bestemme hvilke dele, der er værd at investere i.

Der er selvfølgelig mange andre elementer forbundet med at skulle sælge din bolig. Men hvis du følger ovenstående råd, undgår du at støde ind i problemer, som let kunne være undgået.

Comments are closed.

powered by Typeform