Sådan gør du huset forårsklar

Inden længe er foråret over os, og den nye, friske årstid er en god anledning til at få gjort huset i stand og få tjekket alt igennem. De følgende ting er gode at gøre, når huset skal gøres forårsklar.

 

Giv hele boligen en ordentlig omgang forårsrengøring

Selvom de fleste gør rent ugentligt, er det sjældent, at man kommer ind i alle revner, kroge og sprækker. Foråret er alletiders mulighed for at få gjort fuldstændig rent i hele hytten – få tørret støv af og vasket lister, vask døre, håndtag og overflader for fedtede fingeraftryk, rens afløb, fjern spindelvæv fra kroge og hjørner og ryd op og gør rent i skabe og skuffer. Det kan tage lang tid, men vil føles rart, når det er overstået.

 

Tjek lister og fuger ved døre og vinduer

Vinteren med sin frost og våde vejr kan være hård mod huset. Tjek gerne listerne og fugerne ved døre og vinduer – er de stadig bløde, gummiagtige og holder tæt? Hvis de er begyndt at blive hårde og at sprække, gælder det om at få dem skiftet hurtigst muligt.

 

Rens tagrenderne og tjek taget

 

Løse tagsten?

I løbet af efteråret og vinteren vil der unægteligt samle sig mange blade og andet snavs i tagrenderne. Det kan stoppe afløbet, så benyt det mildere vejr til at få tagrenderne renset, så vandet kan løbe frit ned i afløbet. Tjek også gerne dit tag – sidder der løse tagsten, eller er taget ved at trænge til en udskiftning? Det kan virke uoverskueligt og dyrt, men en god løsning til mange typer huse er ståltag. En af de største fordele ved ståltag er, at det ikke tager lang tid at lægge, hvilket holder omkostningerne nede, men at det samtidig er holdbart.

 

Reducer luftfugtigheden

Husk at lufte ud i boligen, også selvom der er koldt udenfor. Især badeværelser og kældre er vigtige at lufte ud i, da der ofte samler sig meget fugt her, som kan udvikle sig til usund skimmelsvamp.

Comments are closed.

powered by Typeform