Sådan gør du terrassen sommerklar

Selvom sommeren indtil videre lader vente på sig, så står sommeren for døren. Mange varme dage og aftener venter forude med hygge i haven og på terrassen. Vi kommer her med en række tips til, hvordan du kan gøre din terrasse sommerklar, så du kan læne dig tilbage og nyde sommeren, når den kommer.

terrasse

Lej en fliserenser

Har du en terrasse, der er lagt med fliser, er fliserne garanteret blevet mørkere med tiden, siden din terrasse blev lagt. Det er helt naturligt og uundgåeligt, at vind og vejr gør fliserne beskidte, og de er ikke bare lige sådan at få gjort rene igen med håndkraft. Lej i stedet en fliserenser og få gjort dine fliser så rene og gode som nye.

Grund dit træværk

Har du i stedet en ophævet terrasse af træ, kan du få frisket din terrasse op ved at grunde og/eller male terrassen. Træ bliver lynhurtigt slidt at se på, især på en terrasse. Gør det derfor til en vane at grunde terrassen hvert år, så det heller ikke bliver ligeså stort et projekt, som hvis det kun gøres hvert femte år.

Gør din terrasse hyggelig

Når du har en helt ren terrasse med nyrensede fliser eller nymalet træ, er det tid til at gøre din terrasse lidt hyggelig. Invester i nogle blomsterkrukker, plant nogle planter og blomster i dem og placer dem på terrassen. Om aftenen er det også superhyggeligt, hvis du har nogle små lanterner med lys i – eventuelt soldrevne, så de selv tænder hver aften.

Invester i en markise

Har du en terrasse uden overdækning, kan det godt blive stegende hedt om sommeren. Savner du lidt skygge, men vil du ikke have en overdækket terrasse, der tager lyset om vinteren, så er en markise måske noget for dig. En markise kan rulles ind og ud efter behov, og markisen er derfor helt ideel til det danske sommervejr, hvor vi nok ikke undgår en byge eller to. På disse dage er markisen naturligvis ikke rullet ud, ligesom den kan rulles ind igen om aftenen, så du kan få de sidste solstråler ind i stuen. Du kan finde din markise her.

Tid til afslapning

Nu er din terrasse både ren og hyggelig, så nu mangler der bare lidt afslapning. Invester i en hængekøje, som du kan ligge og dase i med en god bog og en sommerdrink. Er din terrasse stor nok, kan du investere i en hængekøje med ben, som også kan flyttes rundt i haven, hvis den en dag fylder lidt for meget på terrassen. Har du ikke plads til en hængekøje, kan du rette opmærksomheden mod dine havemøbler. Har du ikke nogle havemøbler, så kom ud og få købt dig nogle! Har du nogle, kan det være, de trænger til at blive udskiftet. Find gerne nogle rigtig behagelige havestole, som kan justeres – du kommer trods alt til at tilbringe mange timer i dem. En god hynde gør også rigtig meget.

Du skal yde, før du kan nyde

Det var vores guide til, hvordan du kan gøre din terrasse klar til sommeren. Helt perfekt er det jo, at sommervejret ikke er helt over os endnu – så kan du lige nå at få gjort terrassen klar. Tilbage er der kun at sige, at husk nu, at man skal yde, før man kan nyde. Og vi garanterer, at du vil nyde din terrasse endnu mere, hvis du lige lægger lidt kræfter i at gøre den klar til sommeren.

Comments are closed.

powered by Typeform