Sådan indretter du et godt køkken på lidt plads

Et problem mange kender til, når de skal indrette en lejlighed er, hvordan det er muligt at indrette et godt køkken på lidt plads. Det kræver ekstra planlægning, hvis du skal have et godt køkken til at fungere, hvis du ikke har så meget plads at gøre med. I denne artikel får du derfor et par gode råd til, hvordan du indretter et godt køkken på lidt plads.

 

Udnyt væggene

Når du skal indrette et køkken på lidt plads, gælder det om at udnytte væggene for at få mest muligt ud af den plads du har i køkkenet.

Ved at udnytte væggene kan du få mere plads i køkkenskabene samt på bordet.

Du kan udnytte væggene i køkkenet på flere forskellige måder. Det kan fx være ved at sætte vægskabe op eller lave hylder, som du kan bruge til opbevaring.

Hvis du vælger at lave åbne hylder, er det vigtigt at tænke over, hvordan du sørger for at hylderne ikke kommer til at rode med for mange ting.

 

Skab mest muligt bordplads

For at have et godt arbejdsrum i køkkenet, er det vigtigt at du har en masse bordplads, som du kan bruge til madlavning.

Når du skal indrette køkkenet, er det derfor vigtigt at skabe nok plads i skabe og skuffer, så det ikke er nødvendigt at have ret meget stående fremme på køkkenbordet.

Prioriter gerne hvad der skal stå fremme. Hvis du fx bruger kaffemaskinen hver morgen kan det godt betale sig at have den stående fremme hele tiden, men ellers er det begrænset, hvor meget du bør have stående fremme på køkkenbordet.

Når du skal vælge hvad du skal have stående på køkkenbordet, er det samtidig en god idé at tænke design ind over, så du får et flot køkken. Du kan med fordel kigge på forskellige kaffemaskiner og sammenligne, så du ved hvilken kaffemaskine der vil være god til dit køkken. Du kan kigge på en testside som bedste10.dk, hvor du blandt andet kan se test af kaffemaskiner.

 

Tænk praktisk med opbevaring

Opbevaring i køkkenet er et af de vigtigste punkter, for at skabe et godt køkken. Her gælder det fx om at bruge hele skabspladsen så du udnytter de opbevaringsmuligheder du har.

Det er derfor vigtigt at du fx husker at bruge det bagerste af skabet. Hvis du sørger for at holde god orden, så du ved hvor hvilke ting står, er der muligt at udnytte hele skabspladsen.

Ud over det gælder det om at stable mest muligt, så du på den måde bruger hele pladsen. Det er fx en god idé at stable gryder og pander, så de fylder mindst muligt plads.

Det er samtidig en god idé at putte madvarer og andet i bøtter, så du har mulighed for at stable det også.

 

Gå efter lyse farver

Det sidste tip, handler om farverne i køkkenet, Når du har et lille rum, er det vigtigt at gå efter lyse farver, for at rummet føles så stort som muligt.

Det er derfor vigtigt at både væggene men også køkkenskabene er malet u lyse farver, så dit køkken ikke virker indelukket.

Du kan overveje at give dit køkken en makeover ved at male væggene og køkkenskabe i nye lyse farver, så dit køkken kommer til at føles helt nyt.

Hvis du vil læse mere om køkkenindretning, kan du finde flere gode tips til madlavning og køkkenprodukter hos MadMagasinet.

powered by Typeform