Sådan låner du billigst som boligejer

Du har mange muligheder for at låne penge som boligejer. Det har du også som lejer, men du har dog flere muligheder som boligejer. Én ting er, at du kan låne penge i banken ved at stille din bolig som sikkerhed. Du kan dertil også låne penge i den friværdi, du har optjent. Det er begge lånemuligheder, du ikke har som lejer.

Hvis du gerne vil låne penge til den bedst mulige pris, så bør du låne penge i egen bank ved at stille din bolig som sikkerhed eller optage et lån i din friværdi. Det er særligt sidstnævnte, der er billigst. Hvis ikke, du ejer en bolig, så kan du ikke låne penge på denne måde. Du er i stedet begrænset til et banklån eller et online lån.

Hvorfor er det billigere at låne penge som boligejer?

Har du en bolig, du kan stille som sikkerhed eller har du en friværdi i din bolig, der kan belånes, som får din långiver en stor sikkerhed for det lån, der ydes til dig. Skulle det ske, du ikke kan indfri dit lån, kan långiver tage pant i boligen. Hvis du har planer om at låne penge som boligejer, bør du vælge én af disse muligheder.

Du kan sagtens låne penge uden at stille sikkerhed i din bolig, såfremt du ikke ønsker dette. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er lige så billigt. Hvis du forsøger at holde udgifterne til dit lån nede, så bør du vælge et lån, hvor din bolig kan stilles som sikkerhed. Vil du undgå dette, bør du i stedet søge mod internettet.

Kan alle boligejere optage billige lån?

Det er vigtigt at pointere, at blot fordi, du er boligejer, så er det ikke ensbetydende med, at du kan få bevilget et billigt lån. Det er i lige så høj grad noget, der handler om din økonomi og indkomst. Hvis du ikke har en fast indkomst eller f.eks. står i RKI, så er det ikke lige så let at få et billigt lån, hvor både renter og gebyr er lave.

Hvis du står i RKI, så er det sjældent, du kan få lov til at låne penge i banken. De er meget strenge i forhold til udlån, og derfor er dine muligheder stærkt begrænsede, hvis du står i RKI. Det er ikke umuligt, men det kræver dog, at du på anden vis kan give din bank en sikkerhed, der gør det mindre risikabelt at låne dig penge.

Står du i RKI? Så bør du låne penge på nettet

Du kan låne billigst som boligejer ved at optage et lån i din friværdi. Står du i RKI, så er det dog næppe noget, du får lov til. I stedet bør du lede efter et godt lån på nettet. Her kan du nemlig finde flere udbydere, der gerne låner dig penge, selvom du står i RKI. Et sådant lån kan du f.eks. finde her: https://xn--lntrods-exa.dk/.

 

Comments are closed.

powered by Typeform